ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΣΑΝ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Γεια! Απλά προσθέστε ξύδι (9%) και όλοι οι γείτονες θα ζητήσουν τη συνταγή! πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο. Ψήστε ψωμί με τη Μαρία.
❗ Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους! Δουλεύουν για σένα!
Συστατικά:
600 γραμμάρια αλεύρι σίτου.
Κοσκινίστε μέσα από ένα κόσκινο.
400 ml ζεστό γάλα.
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
8 γραμμάρια ξηρής μαγιάς.
Ανακατεύουμε.
2 αυγα.
80 ml ηλιέλαιο.
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε.
Κάντε μια εσοχή στο αλεύρι σίτου με ένα κουτάλι!
Ρίξτε το υγρό μείγμα στο αλεύρι σίτου.
Ανακατεύουμε.
10 ml ξύδι.
Ανακατέψτε τα πάντα ξανά.
Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης.
100 γρ αλεύρι σίτου.
Κοσκινίστε μέσα από ένα κόσκινο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
Επανέλαβε μετά από εμένα!
Μπορείς να το κάνεις!
50 γραμμάρια βούτυρο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Η ζύμη ανέβηκε πολύ καλά!
Τυλίξτε με μια πέτρα.
Πάχος 2 εκατοστά.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με βούτυρο.
Λυγίζουμε τις άκρες και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Η ζύμη είναι έτοιμη!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη.
Πηγαίνουμε σε μια σπείρα.
Τσιμπάμε την άκρη.
Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Επαναλάβετε λοιπόν με την υπόλοιπη ζύμη.
Είναι πολύ νόστιμο!
Σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Τα ψωμάκια ανεβαίνουν!
1 αυγό
χτυπάμε.
Λιπάνετε την επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε στους 180°C (350°F) για 30-35 λεπτά.
Τι ωραία!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου