Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Το δολάριο έχει πλέον «πάρει το δρόμο του»…

Το δολάριο έχει πλέον «πάρει το δρόμο του»…

Η τρυπημένη σακούλα και ο σωλήνας ποτίσματος

Dmitry Orlov

Λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να δουν μέσα από τον καπνό και να αντιληφθούν τις σκοτεινές μηχανορραφίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και της θυγατρικής τους, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι δυνατόν να σαρώνει κανείς ατελείωτα τις ειδήσεις, να διαβάζει πιστά όλες τις εκθέσεις της Fed και ίσως ακόμη και να παρακολουθεί απογευματινά μαθήματα μακροοικονομίας και χρηματοοικονομικών, χωρίς να κατανοεί διαισθητικά τι συμβαίνει. Οι στατιστικές δεν λένε και τόσα πολλά ψέματα, αλλά απλά κάθεστε εκεί και τις κοιτάτε χωρίς να έχετε ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνουν.

Ωστόσο, κάθε τόσο μια στατιστική τραβάει το βλέμμα μου και περιγράφει την κατάσταση αρκετά εύγλωττα. Ιδού μία από αυτές: Το 83% όλων των δολαρίων ΗΠΑ που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες, από τον Μάιο του 2021. Σε ιστορικούς όρους, τέσσερα στα πέντε δολάρια δημιουργήθηκαν σχεδόν χθες.

Οι ΗΠΑ και όλοι οι συμμετέχοντες στο σύστημα του δολαρίου έγιναν πλουσιότεροι κατά 83%; Όχι, ακριβώς το αντίθετο! Αντίθετα, ο πληθυσμός των ΗΠΑ βρίσκεται σε δυσχερή θέση, με πολλούς ανθρώπους να ζουν από μέρα σε μέρα ή να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Άλλες χώρες της Δύσης βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, με διαδηλώσεις και ταραχές να ξεσπούν εδώ, εκεί και τελικά παντού.

Μήπως υπήρξε πληθωρισμός 400%, αναγκάζοντας τις νομισματικές αρχές να εκδώσουν νέα μετρητά για να καλύψουν τα διάφορα κρατικά ομόλογα των κυβερνήσεων των χωρών μελών τους, που είναι κατά κάποιο τρόπο αναπροσαρμοσμένα στον πληθωρισμό; Όχι, σε όλες τις δυτικές χώρες ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από το 20%, με την Πολωνία να πλησιάζει στο 18,4%

https://seisaxthia.wordpress.com/

Το βρήκα στο: https://anhsyxia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς ένας ψευδο-επιστήμονας σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους - Μόνο ο Στάλιν εμπιστεύτηκε τις θεωρίες του

  Πώς ένας ψευδο-επιστήμονας σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους - Μόνο ο Στάλιν εμπιστεύτηκε τις θεωρίες του Θα μπορούσες να αναπτύξεις ό,τι θεω...