Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Συλλέγω και μαγειρεύω τσουκνίδες στο βουνό, ιδιότητες, χρήσεις, τρόπος συλλογής



Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζω την παρεξηγημένη μα υπερπολύτιμη τσουκνίδα, περιγραφή, ιδιότητες και χρήσεις. Δείχνω πως τις συλλέγω και πως φτιάχνω ένα εύκολο σούπερ θρεπτικό πιάτο, το οποίο συνοδεύω με ένα έγχυμα από τα φύλλα της. Το είδος που παρουσιάζεται στο βίντεο είναι η Urtica pilulifera, οι αναφορές σε έρευνες σχετικά με την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη αφορούν την Urtica dioica. Πέρα από τα πολύ σημαντικά οφέλη της τσουκνίδας που αναφέρονται στο βίντεο, θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό τα άτομα με υπάρχοντα προβλήματα υγείας και εκείνοι που λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα να μιλούν πρώτα με ένα επαγγελματία υγείας πριν βάλουν την τσουκνίδα στη ζωή τους. Η τσουκνίδα μπορεί να αλληλοεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, επομένως χρησιμοποιήστε τη με προσοχή εάν παίρνετε, φάρμακα για την αραίωση του αίματος, διουρητικά, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η τσουκνίδα μπορεί επίσης να αλληλοεπιδράσει με άλφα-αναστολείς, φιναστερίδη και άλλα φάρμακα. Επίσης με αυτή την ευκαιρία να πω ότι απαγορεύεται η χρήση της τσουκνίδας αλλά και πολλών άλλων βοτάνων από εγκύους. Τέλος η τσουκνίδα μπορεί να προκαλέσει, χαμηλή πίεση αίματος, υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και πεπτική δυσφορία. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω στο βίντεο είναι ότι με το βράσιμο οι ουσίες που προκαλούν τον καυστικό κνησμό απενεργοποιούνται.

Παρακαλώ σημειώστε, ότι για τη χρήση βοτάνων ή συμπληρωμάτων διατροφής προς θεραπεία διαφόρων παθήσεων, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Για την αναγνώριση φυτών προς συλλογή, για θεραπεία ή κατανάλωση, θα πρέπει να έχετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Ο δημιουργός αυτού του βίντεο δε φέρνει καμιά ευθύνη για την λανθασμένη αναγνώριση, υπέρμετρη, κακή, αυθαίρετη ή υπερβολική χρήση των φυτών που αναφέρονται σε αυτή την παρουσίαση. Η αναφορά σε θεραπευτικές, φαρμακευτικές, τοξικές ή εδώδιμες ιδιότητες των φυτών γίνετε καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Άγιο είχε μια γυναίκα – Την έσωσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ – Δείτε τι συνέβη

  Βόλος: Άγιο είχε μια γυναίκα – Την έσωσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ – Δείτε τι συνέβη ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ / THENEWSPAPER.GR Άγιο είχε μιι...