Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε !1ο μέρος.

 Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε !1ο μέρος.

Scott Ritter: Έλεγχος των εξοπλισμών ή Ουκρανία;

Καθώς η Ρωσία αναστέλλει από πλευράς της την ισχύ της New START, όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα μπορέσουν να εργαστούν για τη διατήρηση του ελέγχου των εξοπλισμών ώστε να αποτρέψουν την απόλυτη καταστροφή.

Scott Ritter

Οι ειδικοί σε θέματα Ρωσίας και εθνικής ασφάλειας θα μελετούν για αρκετό καιρό το κείμενο της ομιλίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη, προσπαθώντας να μαντέψουν το κρυμμένο νόημα.

Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι η ομιλία του Πούτιν ήταν κάτι που σπάνια ακούγεται στους δυτικούς πολιτικούς κύκλους -αποκαλυπτικές δηλώσεις γεγονότων, που εκτίθενται με ευθύ και εντυπωσιακά εύληπτο τρόπο.

Σε έναν κόσμο όπου οι δυτικοί πολιτικοί συστηματικά υποκρύπτουν ψεύδη προκειμένου να διαμορφώσουν αντιλήψεις, ακόμη και αν τα υποκείμενα «γεγονότα» δεν είναι αληθινά (αρκεί να ανατρέξει κανείς στο διαβόητο τηλεφώνημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι, τον Ιούλιο του 2021, για παράδειγμα), η ομιλία του Πούτιν ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα – χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς ψεύτικες προσποιήσεις – χωρίς ψέματα.

Και στο θέμα του ελέγχου των εξοπλισμών, η αλήθεια πονάει.

«Πρέπει να δηλώσω σήμερα», ανακοίνωσε ο Πούτιν προς το τέλος της ομιλίας του, «ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Νέα START. Επαναλαμβάνω, δεν αποσύρεται από τη συνθήκη, όχι βέβαια, αλλά απλώς αναστέλλει τη συμμετοχή της».

Η Νέα Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (New START), η οποία υπεγράφη το 2010 ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, φαινομενικά περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει κάθε χώρα σε 1.550. Περιορίζει τον αριθμό των αναπτυγμένων πυραύλων εδάφους και υποβρυχίων και των βομβαρδιστικών που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά αυτών των κεφαλών σε 700. Και περιορίζει σε 800 τους αναπτυγμένους και μη αναπτυγμένους εκτοξευτές ICBM, τους εκτοξευτές SLBM και τα βαριά βομβαρδιστικά που είναι εξοπλισμένα με πυρηνικό οπλισμό.Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί όπωσδήποτε !

https://seisaxthia.wordpress.com/

Το βρήκα στο: https://anhsyxia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΒΟΛΟΥ  Πέστε με τοπικιστή, πέστε με όπως θέλετε, αλλά εδώ θα επιμείνω. Εδώ και καιρό με ταλάνιζε ένα χοντρό πρόβλημα...