Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΤΕΣ;

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΑΤΕΣ;


Πόσο μακριά ταξιδεύουν οι σπιτικές γάτες; Και πόσο μακριά ταξιδεύουν οι οικόσιτες γάτες τη νύχτα; Υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας οικιακής γάτας και μιας περιοχής περιαγωγής γάτας σε εξωτερικό χώρο;

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και συνδέσμους προς άλλες αναρτήσεις.

Εύρος περιαγωγής οικιακής γάτας

Το εύρος της οικιακής γάτας διαφέρει από τη μια γάτα στην άλλη. Οι σπιτικές γάτες συνήθως μένουν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους, τρώγοντας πιο ασφαλείς στην οικεία περιοχή τους.

Οι γάτες δεν βαριούνται τόσο γρήγορα όσο οι άνθρωποι. Δεν θέλουν να εξερευνήσουν άλλες χώρες ή να ονειρεύονται να πάνε σε άλλους πλανήτες. Συνήθως είναι πολύ χαρούμενοι στην αυλή τους, ειδικά αν είναι το είδος της αυλής που λατρεύουν οι γάτες, με πολλά θηράματα, θάμνους για να κρύβονται και δέντρα για σκαρφάλωμα.

Πόσο μακριά θα περιπλανηθεί μια γάτα από το σπίτι; Αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητά τους. Και το μέσο εύρος περιαγωγής μιας αρσενικής γάτας είναι μεγαλύτερο από το εύρος περιαγωγής μιας θηλυκής γάτας.

Είχα μια γάτα την οποία βρήκα τρία κτίρια μακριά μια φορά, και μια γάτα που της άρεσε να περιπλανιέται στην αυλή στα αριστερά και αυτή στα δεξιά, συν την αυλή μου, οπότε η εμβέλειά της ήταν τρία μέτρα, όχι κακό για Γάτα.

Οι γάτες που έχω τώρα περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην αυλή μου, και δεν είναι μεγάλη. Τους βλέπω συχνά εκατοστά μακριά από το κτίριο. Μερικές γάτες είναι πιο περιπετειώδεις από άλλες.

Εξωτερική περιοχή περιαγωγής γατών

Οι άγριες γάτες ταξιδεύουν μακρύτερα από τις σπιτικές γάτες επειδή πρέπει να ψάξουν για τροφή και επειδή οι σπιτικές γάτες δεν μπορούν να αντισταθούν στο αγαπημένο τους σημείο στον καναπέ, στα κρεβάτια τους , στο ζεστό και στεγνό σπίτι, στα παιχνίδια τους και στους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Εάν οι γάτες έχουν σκουπίδια μέσα στο σπίτι τους, αυτό μειώνει την ανάγκη τους να βγουν έξω.

Είχα μια γάτα που της άρεσε να περιφέρεται έξω για ώρες όταν δεν ήμουν σπίτι, αλλά όταν ήμουν σπίτι, σχεδόν δεν έβγαινε από το σπίτι. Ήταν πολύ δεμένος μαζί μου.

Οι γάτες που δεν έχουν στειρωθεί θα ταξιδέψουν πολύ μακρύτερα όταν βρίσκονται σε ζέστη. Οι νεαρές γάτες θα ταξιδέψουν μακρύτερα από τις μεγαλύτερες γάτες επειδή έχουν περισσότερη ενέργεια.

Τα άγρια ​​γατάκια θα ταξιδέψουν πολύ μακρύτερα όταν πλησιάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα, έτσι δεν θα έχουν τα γατάκια να μαραθούν τα αδέρφια ή η μητέρα τους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα αδύναμα και άρρωστα γατάκια με λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης. Τα άγρια ​​γατάκια που είναι στειρωμένα μπορεί να μείνουν στην ίδια αυλή με τη μητέρα και τα αδέρφια τους, ειδικά αν υπάρχει άφθονο φαγητό.

Πόσο μακριά περιφέρονται οι γάτες τη νύχτα;

Οι γάτες περιφέρονται περισσότερο τη νύχτα και συνήθως μακρύτερα από ό,τι τη μέρα. Είναι πλάσματα της νύχτας. Η νύχτα είναι όταν βγαίνουν ποντίκια και κατσαρίδες, μια ωραία στιγμή για κυνήγι. Μπορεί να δελεάσει μια γάτα να φύγει από την αυλή αν υπάρχει θήραμα έξω. Από την άλλη πλευρά, αν υπάρχει άφθονο θήραμα στην αυλή, η γάτα δεν θα νιώσει την ανάγκη να φύγει.

Αυτό το λαμπερό κόκκινο κολάρο θα φωνάξει την παρουσία της γάτας σας στα αυτοκίνητα. Μπορείτε να ελέγξετε τα φώτα από σταθερή λάμψη, γρήγορο φλας ή σβήσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχουν επίσης γιακά πράσινο, μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί. Ένα ροζ χρώμα θα φανεί υπέροχο σε μια γκρίζα γάτα και ένα πράσινο θα συμπληρώσει μια γάτα με πράσινα μάτια, βοηθώντας τη γάτα σας στην καριέρα της ως μοντέλο.

Tel-Aviv's feral cats 

https://telavivsferalcats.home.blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie

  Σύνοψη του διάσημου μυθιστορήματος Madhyaratka Bacha του Salman Rushdie Midnight's Children  - Salman Rushdie Narayan Giri, Okhaldhung...