απαγορευμένη αρχαιολογία
Ήχος
Θα αμφισβητήσετε τα πάντα αφού το δείτε
Πρέπει να ξέρουμε από πού ερχόμαστε, αν θέλουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πού πάμε. Έχουμε ψευδαισθήσεις και παρανοήσεις σχετικά με το ποιοι είμαστε και πώς φτάσαμε εδώ, έτσι ώστε αυτή η παραπλανητική κατάσταση να συνεχιστεί μόνο στο μέλλον, πρέπει να κατανοήσουμε τις δυνάμεις που συμμετείχαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου. (Οι πινακίδες των Σουμερίων περιγράφουν τον Κήπο της Εδέμ).
Αυτοί οι αρχαίοι ναοί είναι μηχανές με κινούμενα μέρη
Ήχος
Ασυνήθιστη Ρουμανία
η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Ήταν η πρώτη άξια του ονόματος βιβλιοθήκη και η μεγαλύτερη και πιο διάσημη στον αρχαίο κόσμο. Ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και λειτούργησε με σκαμπανεβάσματα για επτά περίπου αιώνες, μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα, όταν το τελευταίο από τα μετόχιά του, το Σεράπειο, κατεδαφίστηκε με εντολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου. Μέχρι τότε είχε χάσει μεγάλο μέρος της σημασίας του, αλλά η κληρονομιά του είναι άφθαρτη. Επέτρεψε στην Αλεξάνδρεια, μια νεόκτιστη πόλη που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 331 π.Χ., να γίνει η πνευματική πρωτεύουσα της Μεσογείου στην ελληνιστική εποχή. Από τη βιβλιοθήκη πέρασαν μερικές από τις πιο αξιόλογες μορφές της αρχαίας γνώσης, όπως ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Αρχιμήδης, ο Ευκλείδης ή ο πρώτος γνωστός βιβλιοθηκάριος, Έλληνας που γεννήθηκε στην Κυρήνη, ο Καλλίμαχος.
Όμως στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δεν φυλάσσονταν μόνο βιβλία, η βιβλιοθήκη ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου ιδρύματος γνωστό ως Μουσείο, ο ναός των Μουσών, από τον οποίο προέρχεται η λέξη μας μουσείο. Από τη βιβλιοθήκη και το Μουσείο δεν μας έχει κατέβει τίποτα. Ίσως τα κατάπιε η θάλασσα μετά από έναν από τους σεισμούς που έπληξαν την πόλη, ή ίσως τα λείψανά τους βρίσκονται κάτω από τη σημερινή Αλεξάνδρεια, μια σύγχρονη πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, που κατοικείται από περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.
https://superduque.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου