Ταλιατέλες με μανιτάρια και κολοκύθα
Ένα μεγάλο δίλημμα είναι αυτό της κολοκύθας που τη βλέπει ακόμα μοιρασμένη ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να την καταλογίσουν ως φρούτο και σε αυτούς που τη θεωρούν λαχανικό.
Βασικά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η διάκριση βασίζεται σε αρχαία έθιμα και κυρίως στη διατροφική χρήση του...
Ψάχνοντας όμως στο δίχτυ, με διάφορες έρευνες, ανακάλυψα ότι ανάλογα με το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται στη διατροφή, τα λαχανικά μπορούν να χωριστούν με τη σειρά τους σε:
φρούτα λαχανικά: ντομάτες , πιπεριές, μελιτζάνεςκολοκυθάκια, αγγούρια, κολοκυθάκια, αγκινάρα , κουνουπίδι, λαχανικά με φύλλα μπρόκολου: μαρούλι, ραντίτσιο, σπανάκι, λαχανικά από σπόρους σέσκουλας: διάφορα όσπρια όπως φασόλια, μπιζέλια, φασόλια, λαχανικά από ρεβίθια: σέλινο, μάραθο, λαχανικά από ρίζα γαϊδουράγκαθου: ραπανάκι, γογγύλι, καρότο, λαχανικά από παντζάρια: πατάτες, λαχανικά αγκινάρας Ιερουσαλήμ : κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, ασκαλώνια, πράσο
σε έχω διαφωτίσει με απέραντα ???
Λοιπόν τώρα είστε έτοιμοι για αυτά τα υπέρχρωμα noodles;
Προφανώς πρόκειται για ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου αυστηρά χωρίς αυγά!
Υλικά (για 2 άτομα) :
180 γρ χυλοπίτες από σιμιγδάλι σκληρού σίτου ( όχι αυγό )
80 γραμμάρια μανιτάρια μελιού
½ μικρή κολοκύθα
1 πατάτα
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη την ψυχή
λευκό κρασί
Μαϊντανός
Σπόροι κολοκύθας
άλας
Πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αφού πλύνουμε προσεκτικά και αφαιρέσουμε το δέρμα από την κολοκύθα μας, ξεκινάμε κόβοντάς την σε φέτες που μας επιτρέπουν να τη χωρίσουμε σε κύβους.
Ετοιμάζουμε ένα χοντρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
και ξεφλουδίζουμε μια πατάτα κόβοντάς την επίσης σε κύβους.
Ας στραγγίσουμε τα μανιτάρια μελιού που για ευκολία χρησιμοποίησα κάποια έτοιμα κονσέρβα (αλλιώς πρέπει να τα καθαρίσεις και να τα αφήσεις να ζεματίσουν πριν τα χρησιμοποιήσεις).
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε το χοντροκομμένο κόκκινο κρεμμύδι να ροδίσει . Στη συνέχεια θα πάμε να ρίξουμε τους κύβους της κολοκύθας και να τους αλατίσουμε ελαφρά πασπαλίζοντας τους με λίγο μαύρο πιπέρι κιμά.
Μετά από περίπου 6 λεπτά θα προσθέσουμε και τους κύβους πατάτας
και θα ανακατέψουμε με λευκό κρασί (να προσέχετε πάντα το είδος του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί γίνεται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο).
Όταν και η κολοκύθα και οι πατάτες έχουν φτάσει στο ψήσιμο τους, προχωράμε στη δημιουργία μιας χοντρής σάλτσας συνθλίβοντας τα πάντα κυριολεκτικά με το χέρι, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιρουνιού. Η σάλτσα πρέπει να είναι ακριβώς χονδρόκοκκος και όχι λεία βελούδινη .
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια μελιού και, μαζί τους, μια σκελίδα σκόρδο στερημένη την ψυχή .
Στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας μια κουτάλα νερό, πάμε .
Αλατοπιπερώνουμε και όταν είμαστε σίγουροι ότι τα μανιτάρια έχουν φτάσει στο ψήσιμο τους, μπορούμε να το σβήσουμε και να το αφήσουμε να ξεκουραστεί.
Όταν παρατηρήσουμε ότι όλα έχουν πάρει μια κάποια κρεμώδη υφή, θα έρθει η ώρα για τα ζυμαρικά.
Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, την αλατίζουμε και βουτάμε τις φωλιές μας από χυλοπίτες χωρίς αυγά .
Είναι ένα ζυμαρικό που συνήθως χρειάζεται περίπου 7/8 λεπτά ψησίματος.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά προφανώς al dente και τα ρίχνουμε όλα στο ταψί όπου θα δέσουν η κολοκύθα, η πατάτα και τα μανιτάρια σε μια ζωντανή και νόστιμη σάλτσα πορτοκαλιού.
Παραλείπουμε τα πάντα, ανακατεύοντας με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος και στο πιάτο, τελειώνουμε με ένα πασπαλισμό με μαϊντανό και σπόρους κολοκύθας, γαρνίροντας την περιφέρεια του πιάτου μας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Εξαιρετικό πρώτο πιάτο γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και Ωμέγα 3 φτιαγμένο με τη γλύκα της κολοκύθας που δένει αρμονικά με την πατάτα, συνδυάζοντας την αρωματική-στυφτική γεύση των μανιταριών μελιού με το μαϊντανό.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου