Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κολοκύθα

 Ταλιατέλες με μανιτάρια και κολοκύθα

Ένα μεγάλο δίλημμα είναι αυτό της κολοκύθας που τη βλέπει ακόμα μοιρασμένη ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να την καταλογίσουν ως φρούτο και σε αυτούς που τη θεωρούν λαχανικό.

Βασικά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η διάκριση βασίζεται σε αρχαία έθιμα και κυρίως στη διατροφική χρήση του...

Ψάχνοντας όμως στο δίχτυ, με διάφορες έρευνες, ανακάλυψα ότι ανάλογα με το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται στη διατροφή, τα λαχανικά μπορούν να χωριστούν με τη σειρά τους σε:
φρούτα λαχανικά: ντομάτες , πιπεριές, μελιτζάνεςκολοκυθάκια, αγγούρια, κολοκυθάκια, αγκινάρα , κουνουπίδι, λαχανικά με φύλλα μπρόκολου: μαρούλι, ραντίτσιο, σπανάκι, λαχανικά από σπόρους σέσκουλας: διάφορα όσπρια όπως φασόλια, μπιζέλια, φασόλια, λαχανικά από ρεβίθια: σέλινο, μάραθο, λαχανικά από ρίζα γαϊδουράγκαθου: ραπανάκι, γογγύλι, καρότο, λαχανικά από παντζάρια: πατάτες, λαχανικά αγκινάρας Ιερουσαλήμ : κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, ασκαλώνια, πράσο

σε έχω διαφωτίσει με απέραντα ???
Λοιπόν τώρα είστε έτοιμοι για αυτά τα υπέρχρωμα noodles;
Προφανώς πρόκειται για ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου αυστηρά χωρίς αυγά!

Υλικά (για 2 άτομα) :

180 γρ χυλοπίτες από σιμιγδάλι σκληρού σίτου ( όχι αυγό )

80 γραμμάρια μανιτάρια μελιού

½ μικρή κολοκύθα

1 πατάτα

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη την ψυχή

λευκό κρασί

Μαϊντανός

Σπόροι κολοκύθας

άλας

Πιπέρι

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αφού πλύνουμε προσεκτικά και αφαιρέσουμε το δέρμα από την κολοκύθα μας, ξεκινάμε κόβοντάς την σε φέτες που μας επιτρέπουν να τη χωρίσουμε σε κύβους.

img_8029

Ετοιμάζουμε ένα χοντρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

img_8030

και ξεφλουδίζουμε μια πατάτα κόβοντάς την επίσης σε κύβους.

img_8035

Ας στραγγίσουμε τα μανιτάρια μελιού που για ευκολία χρησιμοποίησα κάποια έτοιμα κονσέρβα (αλλιώς πρέπει να τα καθαρίσεις και να τα αφήσεις να ζεματίσουν πριν τα χρησιμοποιήσεις).

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφήνουμε το χοντροκομμένο κόκκινο κρεμμύδι να ροδίσει . Στη συνέχεια θα πάμε να ρίξουμε τους κύβους της κολοκύθας και να τους αλατίσουμε ελαφρά πασπαλίζοντας τους με λίγο μαύρο πιπέρι κιμά.

img_8034

Μετά από περίπου 6 λεπτά θα προσθέσουμε και τους κύβους πατάτας

img_8037

και θα ανακατέψουμε με λευκό κρασί (να προσέχετε πάντα το είδος του κρασιού που χρησιμοποιείτε γιατί γίνεται θεμελιώδες για τον χαρακτήρα που θα πάρει το πιάτο).

img_8041

Όταν και η κολοκύθα και οι πατάτες έχουν φτάσει στο ψήσιμο τους, προχωράμε στη δημιουργία μιας χοντρής σάλτσας συνθλίβοντας τα πάντα κυριολεκτικά με το χέρι, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιρουνιού. Η σάλτσα πρέπει να είναι ακριβώς χονδρόκοκκος και όχι λεία βελούδινη .

Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια μελιού και, μαζί τους, μια σκελίδα σκόρδο στερημένη την ψυχή .

img_8042

Στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας μια κουτάλα νερό, πάμε .

Αλατοπιπερώνουμε και όταν είμαστε σίγουροι ότι τα μανιτάρια έχουν φτάσει στο ψήσιμο τους, μπορούμε να το σβήσουμε και να το αφήσουμε να ξεκουραστεί.
Όταν παρατηρήσουμε ότι όλα έχουν πάρει μια κάποια κρεμώδη υφή, θα έρθει η ώρα για τα ζυμαρικά.

Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, την αλατίζουμε και βουτάμε τις φωλιές μας από χυλοπίτες χωρίς αυγά .

img_8046

Είναι ένα ζυμαρικό που συνήθως χρειάζεται περίπου 7/8 λεπτά ψησίματος.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά προφανώς al dente και τα ρίχνουμε όλα στο ταψί όπου θα δέσουν η κολοκύθα, η πατάτα και τα μανιτάρια σε μια ζωντανή και νόστιμη σάλτσα πορτοκαλιού.

img_8048

Παραλείπουμε τα πάντα, ανακατεύοντας με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος και στο πιάτο, τελειώνουμε με ένα πασπαλισμό με μαϊντανό και σπόρους κολοκύθας, γαρνίροντας την περιφέρεια του πιάτου μας με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

img_8051

Εξαιρετικό πρώτο πιάτο γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και Ωμέγα 3 φτιαγμένο με τη γλύκα της κολοκύθας που δένει αρμονικά με την πατάτα, συνδυάζοντας την αρωματική-στυφτική γεύση των μανιταριών μελιού με το μαϊντανό.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο λίπος αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας & θανάτου ανεξάρτητα από τον ΔΜΣ

  Ποιο λίπος αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας & θανάτου ανεξάρτητα από τον ΔΜΣ Σινάνη Αικατερίνη Δευτέρα, 20 Ιανου...