Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


Για να δείτε το video, πατήστε με τον κέρσορα επάνω στο You Tube.

Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό λουκάνικο που έχω φάει ποτέ! Απλό και νόστιμο! Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό λουκάνικο που πάντα βγαίνει νόστιμο. Το κύριο πράγμα είναι να μαγειρεύετε με καλή διάθεση!

Συνταγή μαγειρικής και υλικά: 500 γραμμάρια μοσχάρι. Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια, έτσι ώστε να είναι βολικό να το στρίψετε σε έναν μύλο κρέατος. Στρίβουμε το κρέας σε μηχανή κοπής κρέατος με μια μεγάλη σχάρα. 1,5 κιλό χοιρινό. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Περνάμε και από κρεατομηχανές. Προσθέτουμε και 500 γρ χοιρινή κοιλιά. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Τρίψτε μέσα από μηχανές κοπής κρέατος. 1 κγ μαύρο πιπέρι. 1 κουταλάκι ξερό σκόρδο. 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. 45 g νιτρώδη αλάτι. 250 ml κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Ανακατεύουμε περισσότερο για να κολλήσει ο κιμάς. Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον όλη τη νύχτα. Το κρέας είναι έτοιμο, συνεχίζουμε να ψήνουμε το σπιτικό μας λουκάνικο. Σκουπίζουμε με λάδι το στόμιο του μύλου κρέατος για λουκάνικο. Ντύνουμε έντερα χοίρου στο ακροφύσιο. Το αγόρασα (αλμυρό). Ξεπλύνετε καλά σε ζεστό νερό πριν τη χρήση. Ανακατεύουμε πάλι καλά. Χαμηλώνουμε λίγο μέσα από τις κρεατομηχανές. Γεμίζουμε τα χοιρινά έντερα με έτοιμο κιμά. Δένουμε τις άκρες με μια κλωστή. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και βγάζουμε τον αέρα που περισσεύει. Αλείφουμε τη σχάρα του φούρνου με λάδι. Τοποθετήστε προσεκτικά στο πλέγμα. Ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία 80 C για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε ένα μπολ με νερό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες στους 80 °C. Τώρα τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας μετά από ένα κρύο ντους. Τώρα τα κρεμάω σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο (θερμοκρασία δωματίου) για 24 ώρες.
Τα νόστιμα λουκάνικα μας είναι έτοιμα. Αυτό είναι ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό και φυσικό προϊόν. Έγινε πολύ όμορφο και νόστιμο. Σίγουρα προτείνω να το δοκιμάσετε. Τα λέμε στην επόμενη συνταγή μου! Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις;

  Κι έγινα ο καθρέφτης σου… πώς νιώθεις; – Θώμη Μπαλτσαβιά – GynaikaEimai 15 Ιανουαρίου 2025 Υπάρχουν πολλά στάδια που πέρασα με σένα και τη...