- ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ


Αρκεί ένα λεπτό για να κάνει την ζωή σου να βυθιστεί στο σκοτάδι. Αρκεί ένα λεπτό για να γίνει η ζωή σου γεμάτη λουλούδια. Τα πάντα αλλάζουν με μια απόφαση. Μια απόφαση τόσο απλή, που μπορεί να καθορίσει τον δρόμο που θα τραβήξεις. Και υπάρχουν και δρόμοι που αν τους διαβείς, δεν έχουν επιστροφή…

Πολλές φορές υπάρχουν τόσα μονοπάτια μπροστά σου! Κάποιοι επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο, εκείνον που θα σου δείξει την δύναμη, θα σου δώσει το μάθημα της διαδρομής, ενός ταξιδιού που οι ομορφιές και οι λύπες ενώνονται και σε κάνουν να δεις το νόημα της ζωής.

Άλλοι πάλι διαλέγουν τον εύκολο δρόμο, ένα μονοπάτι μικρό, χωρίς ομορφιές, χωρίς θέα, χωρίς συναίσθημα. Όταν φτάνουν στο τέλος του δρόμου, μόνο απογοήτευση νιώθουν. Δεν έχουν μάθει να αγαπούν, να πολεμάνε και να αγκαλιάζουν τα όνειρα. Διαλέγουν τον εύκολο δρόμο για να μην κουραστούν, να μην πληγωθούν. Σε αυτό το εύκολο μονοπάτι, υπάρχει η μεγαλύτερη δυστυχία. Μόλις φτάσεις στο τέρμα, δεν έχεις τίποτα καλό να προσμένεις.

Στο δύσκολο μονοπάτι μαθαίνεις εσένα, μαθαίνεις την ψυχή σου και ακούς την καρδιά να χτυπά διαφορετικά. Μια απόφαση λοιπόν η ζωή μας. Με την λογική, η απόφαση σε σπρώχνει στην καταστροφή, με το συναίσθημα έχεις ελπίδα να ζήσεις το όνειρο και να αγκαλιάσεις μια ευτυχία μοναδική, μια ευτυχία που είναι εκεί και περιμένει μόνο εσένα.

Στο τέλος του μονοπατιού θα δεις τον δικό σου παράδεισο, που μέσα από τις δυσκολίες μπορείς να δεις την αληθινή ομορφιά.

https://gynaikaeimai.com/

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/