Χταποδομακαρονάδα | Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ
ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
500 γρ. σπαγγέτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
¼ φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
σκληρό τυρί Δανίας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μακαρόνια με χταπόδι ζεσταίνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε καθαρίσει και κόψει με ένα μαχαίρι σε μπουκιές το χταπόδι μας.
Προσθέτουμε στο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3΄-4΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι και τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα μας.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για 2΄ και τα σερβίρουμε ζεστά με σκληρό τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου