Πώς να εισβάλετε και να κατακτήσετε σωστά τη Ρωσία
Οι αντιδραστικοί αγαπούν ad hominen non λογική. Μου φαίνεται ότι η τρέχουσα διαμάχη για τα σύνορα της Ουκρανίας, ότι συγκρίνεται με τον ρωσικό πόλεμο με τη Φινλανδία πριν από τη ναζιστική εισβολή στη Ρωσία. Πραγματική εκπαίδευση με ζωντανά πυρά, χωρίζει τους καλούς στρατηγούς από τους γραφειοκράτες με κορδέλες. Καθαρίζει το περιττό λίπος και από τους στρατιώτες. Οι Υπαξιωματικοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε Στρατού. Ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε αν αυτοί οι λοχίες αξίζουν πράγματι τις ρίγες τους - μια αιματηρή σύγκρουση.
Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα για τεράστια αεροπορική υπεροχή… ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει εκμεταλλευτεί αυτό το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της εποχής του πολέμου. Γιατί; Για αρχή, οι Ρώσοι στρατιωτικοί σχεδιαστές έλαβαν υπόψη ότι ένας πόλεμος με την Ουκρανία θα προκαλούσε διεθνείς προσπάθειες επέμβασης. Ειδικότερα οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων. Με το να μην χρησιμοποιούν τον άσο της αεροπορικής τους υπεροχής, αυτό εμποδίζει την κλιμάκωση αυτής της τοπικής συνοριακής διαμάχης από το ΝΑΤΟ. Αποκλείει ουσιαστικά μια πρόκληση Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων. Καμία χώρα στον πλανήτη δεν θέλει να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αφαιρώντας τον άσο υπεροχής αέρα, αυτό θα λέγαμε, εξισώνει το πεδίο μάχης. Οι στρατιώτες, όπως και ο νέος εξοπλισμός, απαιτούν δοκιμές με πραγματικά πυρά. Οι στρατοί πρέπει να γευτούν το «αίμα» της μάχης. Ένα άλλο κρίσιμο πλεονέκτημα μιας σχετικά πολύ μεγαλύτερης σύγκρουσης… από ό,τι περίμενε η Δύση… Ο πόλεμος βρίσκεται στα θεμέλια της εξαπάτησης… ο ρωσικός στρατός φαίνεται ανίκανος, ως αποτέλεσμα μιας αιματηρής σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Χίτλερ διακινδύνευσε έναν πόλεμο 2 μετώπων. Ο σοβιετικός πόλεμος «καταστροφής» με τη Φινλανδία, σίγουρα επηρέασε την απόφασή του να παραβιάσει τα συμπεράσματά του στα οποία κατέληξε στο Mein Kampf του 1925. Ο Στάλιν χρειαζόταν απεγνωσμένα έναν πόλεμο δύο μετώπων, απαιτούσε συνεχώς από τον FDR και τον Τσόρτσιλ, τους «συμμάχους» του, να ανοίξουν ένα 2ο μέτωπο εντός της Ευρώπης! Ο Φινλανδικός πόλεμος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του Χίτλερ να εισβάλει στη Ρωσία.
Ο Στάλιν είχε επίσης μια πολύ καλή εικόνα για το πού θα εισέβαλαν οι Ναζί. Ο Ναπολέων εισέβαλε στη Ρωσία μέσω της Λιθουανίας. Αυτό απείλησε την πρωτεύουσα της Αγίας Πετρούπολης. Αλλά έγινε φανερό ότι ο Ναπολέων επεδίωκε μια κλιματική μάχη για να υπερασπιστεί τη Μόσχα. Οι Ναζί στρατηγοί, όπως και ο Ναπολέων, αναζήτησαν τη Μόσχα ως το πρώτο βραβείο στόχο του πολέμου. Ως συνέπεια της καταστροφικής κολεκτιβοποίησης του Στάλιν για την πείνα των Κουλάκων στην Ουκρανία, το μίσος για τον Στάλιν έκανε αυτή την περιοχή ανοιχτή πόρτα για τη ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ.
Επομένως, το σημερινό τέλμα στην Ουκρανία αιματώνει τον ρωσικό στρατό. Εξαφανίζει γραφειοκρατικούς στρατηγούς και λοχίες από τον στρατό. κάνει τον ρωσικό στρατό να φαίνεται αδύναμος και ανίκανος. Το τελευταίο δελεάζει το Γενικό Επιτελείο των Ξένων εχθρικών Πρωτευουσών να πέσει επίσης στη σαγηνευτική παγίδα μιας εισβολής στη Ρωσία - ως ένας γρήγορος μικρός πόλεμος. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί σχεδιαστές, ωστόσο, βασίζουν τις στρατηγικές τους σε έναν μακρύ καταστροφικό πόλεμο.
Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε πόλεμος με τη Ρωσία συγκρίνεται περισσότερο με τον πόλεμο του Ειρηνικού κατά της Ιαπωνίας. Οι δυτικοί στρατηγοί θα πρέπει να θυμούνται καλά τον πόλεμο των χαρακωμάτων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Περικυκλώστε μεγάλες πόλεις, κόψτε τις προμήθειες τους και μετατρέψτε αυτές τις απομονωμένες πόλεις σε στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου. Κάνοντας τους κατοίκους αυτών των στρατηγικών περικυκλωμένων πόλεων, αυτό προφανώς αποκλείει την Αγία Πετρούπολη, η παγωμένη χειμωνιάτικη λίμνη της πιθανότατα αποτρέπει την πλήρη περίφραξη αυτής της πόλης, οι στρατοί εισβολής θα μπορούσαν να «σκοτώσουν τον εχθρό με καλοσύνη».
Σκάβοντας χαρακώματα γύρω από απομονωμένα «στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου», οι κάτοικοι αυτών των πόλεων θα εξαρτώνται από τις προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων από τους εισβολείς! Η Εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας απέδειξε οριστικά ότι η βλακεία εκείνου του δεκανέα είχε μολύνει και τα μυαλά των ναζιστών στρατηγών. Αν οι Ναζί είχαν μεταχειριστεί τους αιχμαλώτους τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αν τους επέτρεπε να γράφουν γράμματα στις οικογένειές τους και να τις ταΐζουν αντί να τις λιμοκτονούν, αυτό σίγουρα θα είχε σπάσει τη Θέληση του εχθρού να πολεμήσει.
Στον Πόλεμο του Ειρηνικού, το αμερικανικό ναυτικό χρησιμοποίησε τη στρατηγική του Island hopping. Μια εισβολή στη Ρωσία, απομονωμένων πόλεων βασικών αιχμαλώτων πολέμου θα δημιουργούσε βαριά οχυρωμένα χαρακώματα σαν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία θα χρησίμευαν επίσης ως οχυρώσεις οδών ανεφοδιασμού. Επιπλέον, με το να μην σπάσει το γυαλί αυτών των αιχμαλώτων πολέμου περικυκλώθηκαν και απομονωμένες πόλεις. Εάν τα στρατεύματα εισβολής αποφασίσουν ότι τα στρατηγικά τους συμφέροντα απαιτούν την κατάληψη ενός «Στάλινγκραντ». Τότε μπορούσαν όχι μόνο να επιτύχουν τον αιφνιδιασμό, αλλά εξίσου ουσιαστικό, μπορούσαν να χρονομετρήσουν την επίθεση των Στρατών τους για να καταλάβουν εκείνο το «Στάλινγκραντ», σε συνδυασμό με στιγμές αφότου οι βόμβες τους έσκασαν όλο το γυαλί μέσα σε αυτήν την πόλη.
Το φαινόμενο σοκ του θρυμματισμένου γυαλιού, μια ευκαιρία με μία βολή να καταλάβετε την πόλη ενώ οι κάτοικοί της υφίστανται σοκ από αυτές τις μαζικές εκρήξεις. Τα κτίρια χωρίς γυάλινο παράθυρο δεν προκαλούν το εκρηκτικό σοκ που γίνεται αισθητό από τα κτίρια του οποίου το γυαλί εκρήγνυται λόγω των πιέσεων ισχυρών εκρηκτικών, ναπάλμ και βομβών λευκού φωσφόρου. Υπάρχει ένα σφιχτό «παράθυρο ευκαιρίας» για να αιχμαλωτίσει γρήγορα μια ολόκληρη πόλη λόγω των σοκ που προκαλεί η μαζική έκρηξη γυαλιού.
Σε έντονη αντίθεση με τη ναζιστική βλακεία και αλαζονεία, βομβάρδισαν μέρες του Στάλινγκραντ, ακόμη και εβδομάδες πριν οι στρατιώτες τους επιχειρήσουν να καταλάβουν αυτή την πόλη. Οι Ναζί έχασαν κάθε σοκ και έκπληξη – και ευχαριστώ τον Θεό, έχασαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως συνέπεια της ρατσιστικής βλακείας τους, σε συνδυασμό με τη βλακώδη βαρβαρότητα τους – η οποία ουσιαστικά ατσάλωσε τη θέληση των εχθρών τους να πολεμήσουν μέχρι θανάτου – όπως συνέβη τόσο στην Εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας όσο και στο Λένινγκραντ.
https://conflictresolutions.home.blog/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου