Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Πώς να διαχειριστείτε το να έχετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο

 

Πώς να διαχειριστείτε το να έχετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο


από Kally

Πάντα θα υπάρχουν συνάδελφοι που θα χρησιμοποιούσαν κάθε ευκαιρία για να ξεπεράσουν τους συνομηλίκους τους σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Ακόμα κι αν έχουν συναδέλφους που καταφέρνουν να τους ξεπεράσουν, αυτοί οι ανταγωνιστικοί υπάλληλοι δεν θα το δουν αυτό ως θετικό πράγμα και ως απειλή για τη θέση τους.

Μπορεί να είναι αβίαστο να εντοπίσετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο, επειδή θα είναι εκείνοι που τείνουν να δουλεύουν υπερβολικά, να συμπεριφέρονται σαν να είναι οι καλύτεροι στην ομάδα και ακόμη και να λαμβάνουν τα εύσημα για τη δουλειά ενός άλλου ατόμου. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να τα διαχειριστείτε εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί υπέροχοι τρόποι για το πώς μπορείτε να το κάνετε καλά και εδώ είναι μερικοί παρακάτω:

Να είσαι Άμεσος

Αν μπορείτε να τους μιλήσετε απευθείας, μη διστάσετε να τους πείτε ότι η συμπεριφορά τους επηρεάζει το ηθικό όλων και το γραφείο γενικότερα. Ενημερώστε τους τι νιώθετε κάθε φορά που ανταγωνίζονται εναντίον σας αντί να τους κατηγορείτε ότι υποκινούν προβλήματα.

Με το να είστε ειλικρινείς, θα μπορείτε να τους μιλήσετε για τη βελτίωση της σχέσης σας μαζί τους και να τους βοηθήσετε εάν υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από την ανταγωνιστικότητά τους.

Μάθετε ποια είναι τα κίνητρά τους

Μερικοί ανταγωνιστικοί εργαζόμενοι μπορεί να συμπεριφέρονται σαν να είναι για κάποιο λόγο, ο οποίος τους απαιτεί να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Μπορεί να οφείλεται στο ότι θέλουν να βοηθήσουν την οικογένειά τους, να αισθάνονται ότι απειλούνται από τη δουλειά σας ή να αισθάνονται το άγχος της προαγωγής.

Όποια και αν είναι τα κίνητρά τους, θα μπορέσετε να τους αντιμετωπίσετε πιο γρήγορα εάν το γνωρίζετε και θα τους προσφέρετε τη βοήθειά σας εάν τη χρειάζονται.

Προώθηση ισχυρών εργασιακών σχέσεων

Εάν έχετε έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο που δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, γιατί να μην απευθυνθείτε στους άλλους συναδέλφους σας και να δημιουργήσετε μια ισχυρή εργασιακή σχέση μαζί τους;

Η ύπαρξη ισχυρών εργασιακών σχέσεων μπορεί να σας βοηθήσει να εργαστείτε και ακόμη και να εμπνεύσει τον ανταγωνιστικό συνάδελφό σας να είναι πιο φιλικός. Αν γίνουν πιο κοινωνικά, μη διστάσετε να τα συμπεριλάβετε στην ομάδα γιατί θα σας επιτρέψει σε όλους να δημιουργήσετε έναν υγιή εργασιακό χώρο.

Διατηρήστε την ακεραιότητά σας

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ελέγξετε τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε ενώ εργάζεστε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναγκάσετε τους συναδέλφους σας να αλλάξουν και πρέπει να εστιάσετε στο πώς πρέπει να ενεργείτε στο χώρο εργασίας.

Μην ασχολείστε με τον ανταγωνιστικό συνάδελφό σας και, αν όντως επικοινωνήσει μαζί σας, να είστε ευγενικοί και να κρατάτε τις λεπτομέρειες της δουλειάς σας για τον εαυτό σας για να τον αποτρέψετε από το να σας προκαλέσει.

Μιλήστε στον Διευθυντή σας

Εάν νιώθετε την πίεση να συναλλάσσεστε με έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο, μη διστάσετε να μιλήσετε με τον διευθυντή σας σχετικά. Μπορείτε να τους ενημερώσετε για το τι αισθάνεστε και να ζητήσετε τη συμβουλή τους για το τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος.

Θυμηθείτε, οι διευθυντές σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν με τη δουλειά σας και μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ενοχλητικό συνάδελφό σας εάν προκαλούν προβλήματα σε ολόκληρη την ομάδα.

Η ενασχόληση με έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά, αν κάνετε ένα βήμα πίσω, κοιτάξετε τι υπάρχει γύρω σας για να ανακουφίσετε την κατάσταση και αναλογιστείτε τη θέση τους, μπορεί να βρείτε τρόπους -όπως αυτούς που αναφέρονται παραπάνω- να τους αντιμετωπίσετε χωρίς περαιτέρω άγχος.

https://middleme.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακαλύφθηκε λαβύρινθος με θαλάμους και σήραγγες κάτω από σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο – Αρχαίος πολιτισμός πίστευε ότι ήταν «Η πύλη για τον Κάτω Κόσμο»

  Ανακαλύφθηκε λαβύρινθος με θαλάμους και σήραγγες κάτω από σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο – Αρχαίος πολιτισμός πίστευε ότι ήταν «Η πύλη για το...