Μοσχαράκι με αρακά
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες (ποντίκι ή σπάλα)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 κιλό αρακά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το μοσχάρι μας (που το έχουμε πλύνει και στραγγίσει πριν) ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, αφήνοντάς το να μαραθεί λίγο, τον πελτέ ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού και τέλος προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας μας και το αφήνουμε να βράσει.
Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα καρότα, τον άνηθο και τον αρακά (αυτά δεν χρειάζονται και πολύ βράσιμο).
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα περίπου, ακόμη και όταν σωθεί το νερό και το φαγητό μείνει με το λάδι του, τότε είναι έτοιμο. Αν στην πορεία διαπιστώσουμε ότι το φαγητό μας θέλει λίγο λαδάκι ακόμη, προσθέτουμε ελαιόλαδο ξεφεύγοντας από την αρχική δοσολογία, καθώς η βάση για το καλό μαγείρεμα του αρακά είναι το ελαιόλαδο. Αν στο τέλος δούμε ότι ο αρακάς μας θέλει λίγη ώρα ακόμη, προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει όσο κρίνουμε απαραίτητο.
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Προσέξτε στο τέλος να έχει σωθεί το νερό και το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του.
https://gynaikaeimai.com/
Της Χριστίνας Κέμου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου