Καλησπέρα σε όλους, σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο εποχιακό πιάτο, όπως το "TAGLIATELLE PAGLIA AND FIENO ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ", χρειάζονται 20-25 λεπτά για να ετοιμαστεί το πιάτο, έχει μεσαίο έως χαμηλό κόστος , ΕΓΩ έχω ξοδέψει το πολύ ως 5 ευρώ για 2 άτομα, ενώ στα εστιατόρια που μένω μπορείς να το βρεις έως και 15 ευρώ το άτομο, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ή ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Είπαμε αυτά και πάμε με τη συνταγή .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
- 250 γρ. ταλιατέλες (paglia και fieno, είναι 2 ποικιλίες ταλιατέλες από αλεύρι και σπανάκι)
-250 γρ. από φρέσκα βέλη πορτσίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο συν μισό κόκκινο κρεμμύδι, όλες ψιλοκομμένες
-150 ml. κρέμα για μαγείρεμα
-30 γρ. του βουτύρου
-30 ml. ελαιόλαδο συν μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο λάδι
- 40. γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ψιλό αλάτι και `μαύρο πιπέρι που χρειάζεται
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΝΣΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ λωρίδες ΤΟ ΜΟΥΚΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΣΙΝΙ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΣΙΓΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΑΛΛΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ.
Λοιπόν, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΑΛΤΣΑ, ΨΗΝΟΥΜΕ 4-5 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ, ΜΟΛΙΣ ΜΑΛΑΚΟΣΟΥΝ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΨΗΜΕΝΑ), ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΓΚ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΑΡΤΗ, ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΥΡΙ Η ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΕΜΩΔΗ Ή ΠΥΚΝΗ ΣΑΛΤΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΥΓΡΗ . ΑΦΗΝΟΥΜΕ.
ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗ ΚΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ. ΕΔΩ ΚΑΤΩ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου