Κομπόστα γλυκοπατάτας
Αυτό το γλυκό είναι υπέροχο για τους χειμερινούς μήνες, έχει τζίντζερ για ζεστασιά και πέψη, ενώ η γλυκοπατάτα έχει φυτικές ίνες.
Συστατικά :
5 γλυκοπατάτες
3 κομμάτια τζίντζερ
1 ξυλάκι (冰片糖) καστανή ζάχαρη σε πλάκες ή ξυλάκια
Μέθοδος :
1) Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Αφήστε το στο νερό για να μην μαυρίσει.
2) Ρίξτε περίπου πέντε φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα.
3) Ξεφλουδίστε και κόψτε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες.
4) Κόβουμε τη γλυκοπατάτα και τη ρίχνουμε στο νερό με το τζίντζερ. Αφήνουμε να βράσει.
5) Χαμηλώνουμε σε μέτρια μετά το βράσιμο. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
6) Μόλις μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, βάζετε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
7) Σερβίρετε!
Ακολουθήστε το Lifestyle Blog του Chocoviv στο WordPress.com
https://chocoviv.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου