ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΦΑΚΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ
Βάρος – 356 g
Διατροφική αξία (ανά 100 g):
Θερμιδική περιεκτικότητα – 205 kcal
Πρωτεΐνες – 13,8 g
Λιπαρά – 1,4 g
Υδατάνθρακες – 35,7 g
Συστατικά:
Κόκκινες φακές – 200 γρ.
Νερό – 250 ml
Αλάτι – 1 πρέζα σκόρδο
ξερό – 1 πρέζα ρίγανη – 1 πρέζα βούτυρο Ghee – 3 γρ.
Φτιάχνοντας τορτίγιες:
- Ξεπλένουμε τις κόκκινες φακές και τις στέλνουμε στο μπολ του μπλέντερ.
- Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, λίγο αποξηραμένο σκόρδο και ρίγανη. Εάν θέλετε, τα μπαχαρικά μπορούν να παραληφθούν.
- Ρίξτε νερό και αλέστε τα πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι και αλείφουμε με λίγη ποσότητα γκι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε φυτικό έλαιο .
- Ρίχνουμε λίγη ζύμη φακής στο ταψί και σχηματίζουμε ένα μικρό κέικ. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.
https://for-healths.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου