Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γαλλικό τοστ με τυρόπηγμα λεμονιού

 

Γαλλικό τοστ με τυρόπηγμα λεμονιού

Eating My Way Through the Holidays! Γλυκές γιορτές: Γαλλικό τοστ με τυρί λεμονιού! Συντομεύσεις, πρέπει να τις αγαπήσω. Ακριβώς επειδή ετοιμάζετε φαγητό στο σπίτι δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι φτιαγμένα από την αρχή. Η Betty Crocker, μια αμερικανική πολιτιστική εικόνα, είναι απόδειξη αυτού. Χρησιμοποίησα ένα τυρόπηγμα λεμονιού που αγόρασα από το κατάστημα αντί να το φτιάξω από την αρχή. Και αν θέλετε να πάτε αυτή τη συνταγή ένα βήμα πιο κοντά στην απλοποίηση της ζωής σας, απλώς αντικαταστήστε τη φρέσκια κομπόστα μούρων με κατεψυγμένες φράουλες σε σιρόπι, φυσικά αποψυγμένες. Άλλωστε, το κύριο αξιοθέατο είναι το πλούσιο σε λεμόνι γαλλικό τοστ πασπαλισμένο με βανίλια και μοσχοκάρυδο. Όλα ετοιμάζονται το προηγούμενο βράδυ, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος ψησίματος το επόμενο πρωί. Βλέπω? Το απλό δεν είναι τόσο κακό.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ ΛΕΜΟΝΙ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ

Συστατικά:

4 αυγά

2 φλιτζάνια γάλα

1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

1 φασόλι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος, οι σπόροι ξύνονται και κρατούνται

Βάζο 10 ουγκιών τυρόπηγμα λεμονιού

1 φραντζόλα Χαβάης γλυκό ψωμί, κομμένο σε φέτες

1/2 φλιτζάνι βατόμουρα

1/2 φλιτζάνι κεράσια

1/2 φλιτζάνι μουριές

1/2 φλιτζάνι κράνμπερι

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Ζάχαρη άχνη, γαρνίρουμε

Οδηγίες:

Για να φτιάξετε το γαλλικό τοστ, βουτυρώστε ένα οβάλ ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα και τους σπόρους βανίλιας. Διπλώνουμε το λεμονόπηγμα. Ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ομοιόμορφα τις φέτες γλυκού ψωμιού της Χαβάης στο έτοιμο πιάτο, επικαλύπτοντάς τες ελαφρώς. Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από το ψωμί. Κουτάλι για να καλύψετε όλες τις φέτες. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Για να φτιάξετε την κομπόστα φρούτων, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τις μουριές, τα κράνμπερι και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να σπάσουν τα φρούτα, περίπου 15 λεπτά. Καθώς απελευθερώνονται οι χυμοί, τα φρούτα θα πήξουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την επόμενη μέρα πριν σερβίρουμε. Την επόμενη μέρα, για να ψήσετε το γαλλικό τοστ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 350°. Αφήστε το γαλλικό τοστ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά πριν το βάλετε στο φούρνο. Αφαιρέστε το καπάκι. Ψήνουμε 45-50 λεπτά. Για να φτιάξετε τη σαντιγί, κρυώστε τον κάδο του μίξερ και τα χτυπητήρια από πριν. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, περίπου 4-6 λεπτά. Η σαντιγί θα διπλασιαστεί σε όγκο και θα σχηματίσει απαλές κορυφές. Βγάζουμε το γαλλικό τοστ από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύνουμε με ζεστή κομπόστα μούρων, σαντιγί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε ζεστό. σαντιγί και πασπαλίζοντας την άχνη ζάχαρη. Σερβίρετε ζεστό. σαντιγί και πασπαλίζοντας την άχνη ζάχαρη. Σερβίρετε ζεστό.

https://snapshotsincursive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους»

  Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους» (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Υποστηρίζε...