Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Orecchiette με κάπαρη και μπικρόλι Σικελίας

 Orecchiette με κάπαρη και μπικρόλι Σικελίας



Αν σας ζητούσαν να φάτε ένα μπουμπούκι, θα μπερδευτήκατε λίγο; Δεν γνωρίζουν όλοι ότι η κάπαρη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μπουμπούκι ενός λουλουδιού που δεν έχει ακόμη ανθίσει και όχι μούρα.

Λοιπόν, σήμερα θα προετοιμάσουμε κάτι με μπουμπούκια και ταξιανθίες.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία μπρόκολου, τυπικά της νότιας Ιταλίας, το μπρόκολο της Σικελίας , από τα οποία τα φύλλα δεν τρώγονται αλλά τις ταξιανθίες που πρέπει να είναι συμπαγείς, σφικτές, με έντονο και έντονο πράσινο χρώμα.

Πολλοί απομακρύνονται από αυτό λόγω της θειούχης και ελαφρώς δυσάρεστης μυρωδιάς που βγάζουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας χυμό λεμονιού στο νερό μαγειρέματος ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι. Χρησιμοποιούνται ευρέως στις δίαιτες αποτοξίνωσης τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και ευεργετικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη θεραπεία του θυρεοειδούς .

Είστε έτοιμοι να τα δείτε να μεταμορφώνονται σε ένα νόστιμο πρώτο πιάτο;

 

Υλικά (για 2 άτομα) :

180 γρ orecchiette (φρέσκα ή ξερά ζυμαρικά)

2 μπρόκολο Σικελίας

1 ώριμη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 χούφτα φρέσκια κάπαρη (ή τα αλατισμένα είναι επίσης ωραία)

λευκό κρασί

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

άλας

πιπέρι

Ας ξεκινήσουμε παίρνοντας και καθαρίζοντας το πιο φρέσκο σικελικό μπρόκολο , μια ώριμη ντομάτα , σκόρδο και μια χούφτα κάπαρη .

IMG_1972

Τα αχνίζουμε για περίπου 10 λεπτά. (Τα πιο συνεπή μέρη του στελέχους προτίμησα να τα κόψω σε κύβους)

IMG_1974

Θα συνειδητοποιήσουμε ότι θα έχει φτάσει στο σωστό μαγείρεμα όταν εισάγουμε τη λεπίδα ενός μαχαιριού δεν θα υπάρχει μεγάλη αντίσταση και η χροιά του δεν θα ξεθωριάσει (αλλιώς θα έχει παραψηθεί και όταν πάμε να το χειριστούμε θα μειωθεί σε πολτό ).

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε έναν ωραίο γύρο έξτρα παρθένου ελαιολάδου με μια σκελίδα σκόρδο σε φέτες.

IMG_1976

Όταν το λάδι είναι ζεστό και το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε την κάπαρη   και λίγα λεπτά αργότερα το μπρόκολο στον ατμό.

IMG_1977

Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας ένα πολύ ελαφρύ ξύσμα φρέσκου πιπεριού και πηγαίνουμε να αναμειχθούν με μια σταγόνα λευκό κρασί

IMG_1980

Επαναλάβετε με τον κίνδυνο να εμφανίζετε επαναλαμβανόμενο μάτι πάντα στην ποιότητα του κρασιού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, επειδή θα δώσει μια νότα καλής ποιότητας ή κακού, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Μην νομίζετε ότι λέτε συνήθως ότι "ο χρόνος για το μαγείρεμα είναι καλός " , γιατί δεν είναι καθόλου έτσι )

Προσθέτουμε την ώριμη ντομάτα που θα έχουμε αναγάγει σε κύβους.

IMG_1982

Προσθέτουμε αλάτι και αφού προσθέσουμε μια κουτάλα νερό σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φύγει για 5-6 λεπτά το πολύ.

IMG_1983

Εν τω μεταξύ, θα είχαμε φροντίσει να βάλουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για τα ζυμαρικά, και τότε θα είναι καιρός να βουτήξουμε την orecchiette μας.

IMG_1992

Τα στραγγίζουμε al dente και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας τα με πολύ λίγο νερό μαγειρέματος.

IMG_1993

Η γεύση του μπρόκολου θα παντρευτεί με την orecchiette μας , ενώ η ντομάτα θα δώσει μια υπόδειξη χρώματος και η κάπαρη θα δώσει στο πιάτο άρωμα και γεύση .

IMG_1997

Μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε το τελικό πιάτο με ένα ψιλόβροχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 20-26 Ιανουαρίου 2025 ATHINAIS ASTROLOGY , STAR SIGNS GynaikaEimai 20 Ιανουαρίου 2025 ΚΡΙΟΣ –   Την εβδ...