Orecchiette με κάπαρη και μπικρόλι Σικελίας
Αν σας ζητούσαν να φάτε ένα μπουμπούκι, θα μπερδευτήκατε λίγο; Δεν γνωρίζουν όλοι ότι η κάπαρη δεν είναι τίποτα περισσότερο από το μπουμπούκι ενός λουλουδιού που δεν έχει ακόμη ανθίσει και όχι μούρα.
Λοιπόν, σήμερα θα προετοιμάσουμε κάτι με μπουμπούκια και ταξιανθίες.
Θα χρησιμοποιήσουμε μια ποικιλία μπρόκολου, τυπικά της νότιας Ιταλίας, το μπρόκολο της Σικελίας , από τα οποία τα φύλλα δεν τρώγονται αλλά τις ταξιανθίες που πρέπει να είναι συμπαγείς, σφικτές, με έντονο και έντονο πράσινο χρώμα.
Πολλοί απομακρύνονται από αυτό λόγω της θειούχης και ελαφρώς δυσάρεστης μυρωδιάς που βγάζουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας χυμό λεμονιού στο νερό μαγειρέματος ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι. Χρησιμοποιούνται ευρέως στις δίαιτες αποτοξίνωσης τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και ευεργετικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη θεραπεία του θυρεοειδούς .
Είστε έτοιμοι να τα δείτε να μεταμορφώνονται σε ένα νόστιμο πρώτο πιάτο;
Υλικά (για 2 άτομα) :
180 γρ orecchiette (φρέσκα ή ξερά ζυμαρικά)
2 μπρόκολο Σικελίας
1 ώριμη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φρέσκια κάπαρη (ή τα αλατισμένα είναι επίσης ωραία)
λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι
Ας ξεκινήσουμε παίρνοντας και καθαρίζοντας το πιο φρέσκο σικελικό μπρόκολο , μια ώριμη ντομάτα , σκόρδο και μια χούφτα κάπαρη .
Τα αχνίζουμε για περίπου 10 λεπτά. (Τα πιο συνεπή μέρη του στελέχους προτίμησα να τα κόψω σε κύβους)
Θα συνειδητοποιήσουμε ότι θα έχει φτάσει στο σωστό μαγείρεμα όταν εισάγουμε τη λεπίδα ενός μαχαιριού δεν θα υπάρχει μεγάλη αντίσταση και η χροιά του δεν θα ξεθωριάσει (αλλιώς θα έχει παραψηθεί και όταν πάμε να το χειριστούμε θα μειωθεί σε πολτό ).
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε έναν ωραίο γύρο έξτρα παρθένου ελαιολάδου με μια σκελίδα σκόρδο σε φέτες.
Όταν το λάδι είναι ζεστό και το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει, προσθέστε την κάπαρη και λίγα λεπτά αργότερα το μπρόκολο στον ατμό.
Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας ένα πολύ ελαφρύ ξύσμα φρέσκου πιπεριού και πηγαίνουμε να αναμειχθούν με μια σταγόνα λευκό κρασί
( Επαναλάβετε με τον κίνδυνο να εμφανίζετε επαναλαμβανόμενο μάτι πάντα στην ποιότητα του κρασιού που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, επειδή θα δώσει μια νότα καλής ποιότητας ή κακού, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Μην νομίζετε ότι λέτε συνήθως ότι "ο χρόνος για το μαγείρεμα είναι καλός " , γιατί δεν είναι καθόλου έτσι )
Προσθέτουμε την ώριμη ντομάτα που θα έχουμε αναγάγει σε κύβους.
Προσθέτουμε αλάτι και αφού προσθέσουμε μια κουτάλα νερό σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φύγει για 5-6 λεπτά το πολύ.
Εν τω μεταξύ, θα είχαμε φροντίσει να βάλουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για τα ζυμαρικά, και τότε θα είναι καιρός να βουτήξουμε την orecchiette μας.
Τα στραγγίζουμε al dente και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας τα με πολύ λίγο νερό μαγειρέματος.
Η γεύση του μπρόκολου θα παντρευτεί με την orecchiette μας , ενώ η ντομάτα θα δώσει μια υπόδειξη χρώματος και η κάπαρη θα δώσει στο πιάτο άρωμα και γεύση .
Μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε το τελικό πιάτο με ένα ψιλόβροχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου