COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 gr κασέρι (κομμάτι)

250 gr φέτα

250 gr ζαμπόν ή γαλοπούλα (κομμάτι)

1 κούπα μεγάλη γάλα

2 αυγά

λίγο αλάτι (γιατί έχουν τα τυριά)

πιπέρι

1 φακελάκι Baking Powder

ελαιόλαδο για το άλειμμα των  φύλλων

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα, σε μικρά κομματάκια (κυβάκια).

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας από κάτω (αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινελάκι).

Ρίχνουμε ένα μέρος από τα κομμένα υλικά πάνω στα φύλλα.

Στρώνουμε ένα φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ξαναρίχνουμε πάλι γέμιση, ξαναστρώνουμε ένα φύλλο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Κρατάμε τρία φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα μας, αλείφοντας πάντα το καθένα με ελαιόλαδο και το τελευταίο με λίγο περισσότερο ελαιόλαδο στην πάνω πλευρά της πίτας που έρχεται σε άμεση επαφή με τη φωτιά.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά (ή με το χέρι ή στο multi καλύτερα) και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το baking και δυο κουταλιές μεγάλες λάδι, οπότε ξαναχτυπάμε το μείγμα για λίγο ακόμη για ενσωμάτωση.

Χαράσσουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε (γύρω στη μισή ώρα, αλλά  ανάλογα το φούρνο).

Είναι ένα πρωινό χορταστικότατο και γευστικότατο!

Καλή σας όρεξη!

 https://gynaikaeimai.com/

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/