COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Υλικά για το κέικ

1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 κούπες τσαγιού ψιλοτριμμένο καρότο (όσο πιο λεπτό γίνεται)
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
2-3 βανιλάκια
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
πολύ λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 baking powder
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την επικάλυψη τυριού

200 gr κρέμα τυριού (ένα πακετάκι)
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι (αν θέλω γλυκιά την επικάλυψη, προσθέτω μέλι)

Εκτέλεση για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτυπάμε με το mixer. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (συνεχίζοντας το χτύπημα) και το χυμό πορτοκάλι.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μεγάλο ή μια μαρίζ. Ρίχνουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια, το αλεύρι και το baking ανακατεύοντάς πάντα με την μαρίζ ή την κουτάλα (αν κρίνουμε, μπορεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη, ώστε το μίγμα μας να είναι χυλός κέικ).

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε εκεί το μίγμα μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και κατόπιν το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 180 βαθμούς (χαμηλώνουμε) για περίπου 40 λεπτά, παρακολουθώντας πάντα την πρόοδο του ψησίματος.

Αφού ψηθεί το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την επικάλυψη τυριού

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυριού και το μέλι και με το mixer ανακατεύουμε το μίγμα μας. Μόλις τα δύο υλικά ενσωματωθούν και γίνει το μίγμα μας σαν σαντιγύ, το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ μας.

Είμαστε έτοιμοι. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

https://gynaikaeimai.com/

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/