- ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ - ΣΧΕΣΕΙΣ


Η ευγένεια της ψυχής βρίσκεται στις πράξεις. Δεν είναι μόνο στα σωστά λόγια, είναι στο βλέμμα, μέσα στα μάτια που είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Οι κινήσεις του σώματος, η στάση του σώματος, όλα παίζουν τον ρόλο τους για να μεταφέρεις αυτό που κρύβεις μέσα σου.

Πολλές φόρες νομίζεις ότι τα λόγια σου είναι αποτέλεσμα του θράσους. Αλλά τα μάτια λένε την αλήθεια. Πολλές φορές η ψυχή έχει την ανάγκη να μοιραστεί με κάποιον όλα αυτά που κουβαλάει. Αν το βλέμμα κρύβει ευγένεια, αν η κάρδια έχει σεβασμό, τότε τα λόγια δεν μπορούν ποτέ να γίνουν άσχημα και προσβλητικά.

Πολλές φόρες είμαστε αυστηροί με τον ίδιο μας τον εαυτό, πολλές φόρες δεν τον έχουμε γνωρίσει καν. Νομίζουμε ότι όλα τα κάνουμε λάθος. Τα μάτια όμως δεν μπορούν να κρύψουν την δική σου αλήθεια. Πάντα θα μαρτυρούν τον πόνο που κρύβεται πίσω από ένα καλοσχηματισμένο χαμόγελο. Το πιο σωστό είναι να το βλέπουν οι άλλοι αυτό σε σένα και όχι εσύ. Είναι το “μπράβο” που χρειάζεσαι για να καταλάβεις ότι κάτι επιτέλους κάνεις σωστά.

Υπάρχουν λόγια της επιφάνειας, που αν τα πεις κανείς δεν θα σε ακούσει, γιατί δεν έχουν να δώσουν κάτι, γιατί είναι λόγια χωρίς ουσία, είναι λόγια μόνο και μόνο για να ειπωθούν. Τα λόγια που βγαίνουν μέσα από την ψυχή είναι αυτά που έχουν όλα τα πλούτη του κόσμου, είναι τα λόγια που χαϊδεύουν κάθε άλλη ψυχή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι λόγια που σαν βέλη σημαδεύουν κατευθείαν στην καρδιά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια, ούτε είναι κάτι που το σπουδάζεις. Το έχεις μέσα σου, στο περνάνε οι γονείς σου.

Μάθε να σέβεσαι αν θέλεις να σε σέβονται, μην απαιτείς το οτιδήποτε, η ζωή θα σου δώσει ότι αξίζεις την ώρα που θα είσαι έτοιμος να δεχτείς τα δώρα και να τα εκτιμήσεις.

 https://gynaikaeimai.com/

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου