ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ: 10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η μαρμελάδα, φυσικά, δεν είναι καθόλου διαιτητικό προϊόν. Αυτή είναι μια πηγή γρήγορων υδατανθράκων, τους οποίους αποφεύγουμε επιμελώς κατά τη σωστή διατροφή. Και αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι η πιο νόστιμη είναι η μαρμελάδα με ένα κουλούρι, τότε ένα τέτοιο σνακ μπορεί εύκολα να εξομοιωθεί με μια αξιοπρεπή μερίδα σοκολάτας ή ένα κομμάτι κέικ. 100 γραμμάρια μαρμελάδας περιέχουν περίπου 278 θερμίδες, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόση ζάχαρη τοποθετήθηκε στο παρασκεύασμα.
Υπάρχει μαρμελάδα χαμηλών θερμίδων και μπορεί να συμπεριληφθεί στη διατροφή σας; Ναί! Μπορείτε πάντα να μαγειρέψετε την αγαπημένη σας λιχουδιά αντικαθιστώντας τη συνηθισμένη ζάχαρη με ένα φυσικό γλυκαντικό. Το πιο συχνό υποκατάστατο στις συνταγές είναι το μέλι. Σε αυτό το προϊόν είναι καλύτερο να μαγειρέψετε τη διατηρημένη μαρμελάδα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και άλλα γλυκαντικά που δεν περιέχουν θερμίδες. Stevia - εξαιρετική όχι μόνο για το ψήσιμο διαιτητικών επιδόρπια, αλλά και για την παρασκευή μαρμελάδας χαμηλών θερμίδων!
Πού μπορώ να βάλω μαρμελάδα; Συχνά αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του πρωινού. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις παραλλαγές υγιεινού πρωινού:
τυρί cottage χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά + μαρμελάδα
πλιγούρι βρώμης + μαρμελάδα
τοστ + μαρμελάδα
φυσικό γιαούρτι + μαρμελάδα
pp τηγανίτες + μαρμελάδα
Μαρμελάδα μέλι
Όσοι δεν είναι την πρώτη μέρα τηρούν σωστή διατροφή ή δίαιτα, γνωρίζουν ότι το μέλι περιέχει λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, αλλά ταυτόχρονα τα οφέλη αυτού του προϊόντος είναι πολύ μεγαλύτερα. Υπάρχουν 304 θερμίδες σε 100 γραμμάρια μέλι, ενώ στη ζάχαρη 387. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να πίνετε τσάι σε δίαιτα με μέλι και αν θέλετε πραγματικά να έχετε γλυκό δόντι, μπορείτε να απλώσετε το ίδιο μέλι σε ένα μικρό τοστ! Τι θα συμβεί εάν προσθέσετε στο μέλι και τα μούρα, που περιέχουν πολλές χρήσιμες ουσίες και βιταμίνες; Πάρτε μαρμελάδα μέλι! Ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να συμπεριληφθεί με ασφάλεια στη διατροφή σας.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξετε μαρμελάδα μελιού:
κρύο μαγείρεμα. Αυτή είναι η επιλογή που θεωρείται η πιο χρήσιμη. Τα μούρα με μέλι αλέθονται και δεν αφομοιώνονται. Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.
ζεστή μέθοδος μαγειρέματος. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει τη διαδικασία μαγειρέματος, οπότε θα χαθούν μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί πολύ περισσότερο από τον αλεσμένο καφέ.
Τις περισσότερες φορές, η μαρμελάδα μελιού παρασκευάζεται από οποιαδήποτε μούρα. Αυτή είναι μια πολύ απλή και βολική συνταγή στην οποία μπορείτε να καταφύγετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, επειδή μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μούρα. Οι αναλογίες είναι πάντα οι ίδιες - 1: 1. Απλώς αλέθετε τα μούρα μέσω κόσκινου ή αλέθετε σε μπλέντερ και ανακατεύετε με μέλι. Αυτή είναι μια καθολική συνταγή για όλες τις περιπτώσεις.
Τζίντζερ, λεμόνι και μαρμελάδα μελιού
Αυτή η μαρμελάδα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και υγιεινή. Είναι καλύτερο να το διατηρείτε πάντα στο ψυγείο την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα και να το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας προκειμένου να αποφύγετε τα κρυολογήματα. Θα χρειαστείτε:
3 μέτρια λεμόνια. Δικό μου και κομμένο σε κύβους. Σε καμία περίπτωση μην αφαιρέσετε τη φλούδα, καθώς περιέχει πολλές χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα.
ρίζα τζίντζερ (επιλέξτε μια μεγάλη ρίζα, περίπου 200−250 γραμμάρια). Καθαρίστε και κόψτε επίσης.
200 γραμμάρια μέλι.
Τώρα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ αλέστε λεμόνια και τζίντζερ. Στο μείγμα που προκύπτει, βάλτε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Βάζουμε τα βάζα και τα στέλνουμε στο ψυγείο!
Μαρμελάδα μήλου με μέλι
Αλλά οι λάτρεις των μήλων μπορούν πάντα να μαγειρέψουν μια μαρμελάδα μήλου με μέλι, ειδικά επειδή παρασκευάζεται πολύ απλά. Σύμφωνα με τη συνέπειά της, μια τέτοια μαρμελάδα μοιάζει περισσότερο με μαρμελάδα, η οποία θα είναι πολύ βολική για να απλωθεί σε τοστ. Το χρειάζεσαι λοιπόν.
2 φλιτζάνια μήλο. Μπορείτε να φτιάξετε τέτοιο πουρέ πατάτας από οποιοδήποτε είδος μήλου. Για να το κάνετε αυτό, απλά πλύνετε τα μήλα, κόψτε, αφαιρέστε τον πυρήνα και αφαιρέστε τη φλούδα. Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στο φούρνο. Στη συνέχεια, όλα αλέθονται σε ένα μπλέντερ σε κατάσταση ομοιόμορφου πουρέ πατάτας.
300 γραμμάρια μέλι. Λαμβάνουμε κάθε είδους μέλι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε σε πολύ μικρή φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Μαρμελάδα κολοκύθας με μέλι
Αυτή είναι μια πραγματικά τέλεια συνταγή για μαρμελάδα. Εδώ μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας πόσο μέλι θα βάλετε, ελέγχοντας έτσι πλήρως το θερμιδικό περιεχόμενο ενός ήδη παρασκευασμένου πιάτου. Η βάση για την προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι μια κολοκύθα! Αυτό είναι ένα από τα πιο διαιτητικά λαχανικά. Ανά 100 γραμμάρια κολοκύθας αντιπροσωπεύουν μόνο 26 θερμίδες!
1,5 κιλό κολοκύθα. Μιλάμε για τον ήδη καθαρισμένο πολτό. Κόψτε το σε κομμάτια.
1 πορτοκάλι. Αν και δεν είναι απαραίτητο συστατικό, είναι προτιμότερο να το προσθέσετε για ευχάριστο άρωμα και γεύση. Το πορτοκάλι μου, κομμένο σε κομμάτια και φροντίστε να αφαιρέσετε τα κόκαλα.
Μισό λεμόνι. Κόβω σε κομμάτια.
Μέλι για γεύση.
Έτσι, πρώτα πρέπει να αλέσουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ - κολοκύθα, πορτοκάλι και λεμόνι. Όταν έχετε μια ομοιογενή μάζα, απλώστε την σε ένα δοχείο και προσθέστε μισό ποτήρι νερό. Βάζουμε το στιφάδο σε σιγανή φωτιά. Μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά. Αν δείτε ότι δεν υπάρχει αρκετό νερό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μόνο τότε βάζουμε το μέλι στη γεύση!
Μαρμελάδα δίαιτας χωρίς ζάχαρη
Μπορείτε να μαγειρέψετε μαρμελάδα χαμηλών θερμίδων από οποιαδήποτε μούρα, ακόμη και κατεψυγμένα. Αυτή η συνταγή είναι τέλεια αν θέλετε να ρίξετε μαρμελάδα τυρί κέικ ή τηγανίτες. Θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια κατεψυγμένων μούρων. Βάλτε τα σε ένα πιάτο και στείλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν τα μούρα. Αρκετά 1 ή 2 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ. Στη συνέχεια, ζυμώστε μερικά από τα μούρα με ένα πιρούνι. Η βάση για μαρμελάδα είναι έτοιμη.
στέβια 1 κουτ. ή περισσότερο
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού. Θα κάνει τη μαρμελάδα μας πηχτή.
Τώρα βάζουμε το γλυκαντικό και το άμυλο στη βάση για τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε τα πάντα καλά και το στέλνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλο 1 λεπτό!
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Μαρμελάδα από μήλα χωρίς ζάχαρη για το χειμώνα
Είναι δυνατόν να φτιάξετε μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και άλλα υποκατάστατα ζάχαρης; Ναι, ένα που μπορεί να αποθηκευτεί όλο το χειμώνα; Είναι δυνατόν. Για αυτή τη συνταγή, χρειάζεστε μόνο δύο απλά συστατικά:
3 κιλά μήλα. Είναι καλύτερο να πάρετε γλυκές ποικιλίες μήλων, τότε η μαρμελάδα θα είναι πολύ πιο νόστιμη. Τα μήλα μου, καθαρά, κομμένα σε φέτες.
600 ml νερό.
Γεμίστε τις φέτες με νερό και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, η προκύπτουσα μάζα πρέπει να τρίβεται μέσα από ένα κόσκινο και να βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Μην ξεχάσετε να ανακατεύετε συνεχώς τη μαρμελάδα σας.
Στη συνέχεια τα χύνουμε σε δοχεία, κλείνουμε το καπάκι και τα βάζουμε σε αποστείρωση. Εάν έχετε κουτιά των 0,5 λίτρων, τότε χρειάζεστε 15 λεπτά για να αποστειρώσετε. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Μαρμελάδα με στέβια αντί για ζάχαρη
Σας αρέσουν οι φράουλες; Τότε πιάστε τη συνταγή της μαρμελάδας φράουλας! Έτσι, θα χρειαστείτε:
650 γραμμάρια φράουλες. Πλύνετε προσεκτικά και αφαιρέστε το στέλεχος.
Stevia Επικεντρωθείτε στις προτιμήσεις σας και κάντε το σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
10 γραμμάρια πηκτίνης μήλου. Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή καραμελών ζελέ, μαρμελάδας και άλλων γλυκών. Σε αυτή την περίπτωση, το χρησιμοποιούμε ως παχυντικό για τη μαρμελάδα μας.
1 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ.
250 ml νερό.
Ρίξτε νερό στη δεξαμενή και βάλτε τη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα μούρα και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ενώ οι φράουλες μαγειρεύουν, ανακατέψτε κιτρικό οξύ, πηκτίνη μήλου και στέβια. Βάλτε αυτό το μείγμα σε μαρμελάδα και βράστε το για 5 λεπτά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
Μαρμελάδα χαμηλών θερμίδων
Σας αρέσουν τα βατόμουρα; Στη συνέχεια, θα απολαύσετε μια απλή συνταγή μαρμελάδας.
600 γραμμάρια βατόμουρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο φρέσκα όσο και κατεψυγμένα μούρα.
Οποιοδήποτε γλυκαντικό για το γούστο σας.
Βάζουμε στιφάδο βατόμουρου. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και κρυώστε ελαφρά. Στο τέλος βάλτε τη γλυκαντική ουσία στη γεύση.
Μαρμελάδα ιπποφαούς με μέλι
Μια άλλη επιλογή χρήσιμης μαρμελάδας, που είναι καλύτερο να έχετε στο ψυγείο κατά την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα. Το ιπποφαές έχει μια μάζα ευεργετικών ιδιοτήτων, περιέχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
ιπποφαές. Θα χρειαστείτε 3 φλιτζάνια φρούτα. Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε τον μύλο κρέατος, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστεί να κυλήσετε τα φρούτα περίπου 3 φορές.
1 φλιτζάνι μέλι.
1 λεμόνι, κομμένο σε κομμάτια και αφαιρέστε τα κόκαλα. Αλέστε σε ένα μπλέντερ.
Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και απλώστε στις όχθες. Διατηρείται στο ψυγείο.
Μαρμελάδα βατόμουρο με μέλι
Αυτή είναι ίσως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες! Είναι καλύτερο να μαγειρέψετε αυτή τη μαρμελάδα με κρύο τρόπο για να διατηρήσετε όλες τις χρήσιμες ουσίες. Έτσι, θα χρειαστείτε:
1 κιλό βατόμουρο. Φροντίστε να ταξινομήσετε τα μούρα, έτσι ώστε να μην συναντήσετε φύλλα. Το μούρο πρέπει να ζυμώσει μια ξύλινη κουτάλα.
1 κιλό μέλι. Ιδανικό για χρήση σε αυτή τη συνταγή μέλι λάιμ, αλλά κάθε λουλουδάτο είναι επίσης κατάλληλο.
Ανακατέψτε πολτοποιημένα μούρα με μέλι και απλώστε τα κονσέρβες σε στεγνά και καθαρά βάζα. Πώς πρέπει να κλείσουμε το καπάκι και να το στείλουμε στο ψυγείο.
Μαρμελάδα Viburnum με μέλι
Αυτή η μαρμελάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προληπτικούς και ιατρικούς σκοπούς. Το Viburnum είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, οπότε είναι καλό να έχετε ένα βάζο με τέτοια μαρμελάδα στο χέρι.
1 κιλό viburnum. Πλύνετε προσεκτικά τα μούρα και ρίξτε βραστό νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αφήσει πικρία και δυσάρεστη γεύση. Στη συνέχεια, θα συγχωνεύσουμε το νερό. Και τρίβουμε το viburnum μέσα από ένα κόσκινο. Το υπόλοιπο γεύμα θα πεταχτεί.
1 κιλό μέλι.
Ανακατέψτε το viburnum με το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το μέλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις αποστειρωμένες τράπεζες, κλείνουμε και στέλνουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου