Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Τρόφι με vegan πέστο

 Τρόφι με vegan πέστο

img_8155


Το πέστο ... κατάλληλο τόσο για καλοκαίρι όσο και για χειμώνα. Επίλυση γρήγορων και απαράδεκτων δείπνων και μεσημεριανών.

Μια κρύα σάλτσα που απελευθερώνει όλη την καλοσύνη και τη φρεσκάδα που περιέχονται τόσο στα φύλλα του βασιλικού όσο και στα υπόλοιπα συστατικά που τη συνθέτουν.

Θα σας καθοδηγήσω στην προετοιμασία μιας vegan έκδοσης που θα έχει την πολύ αξιοσέβαστη τελική του απόδοση.

 

Υλικά (για 2 άτομα) :

180 γρ τρόφι

1 μάτσο φύλλα βασιλικού

1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς κουκούτσι)

μια χούφτα κουκουνάρι

5 κάσιους

3 καρύδια

½ βρασμένη πατάτα

1 ντομάτα datterino (τα ντοματίνια μπορεί επίσης να είναι ωραία)

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

άλας

 

Επιλέξτε μερικά όμορφα και φρέσκα φύλλα βασιλικού και ξεπλύνετε τα καλά (η ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από αυτές που φαίνονται στις φωτογραφίες, φωτογράφησα μόνο ένα μέρος τους για λόγο χώρου στο πιάτο).

img_7596

Πάρτε μερικά κάσιους , 5 για την ακρίβεια. Στην αγορά πωλούνται πάντα χωρίς κέλυφος γιατί περιέχει μια καυστική ρητίνη που πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά προτού μπορέσετε να καταναλώσετε αυτόν τον τύπο αποξηραμένων φρούτων. Προσοχή ότι θα βρείτε και αυτά που έχουν ψηθεί με φοινικέλαιο , οπότε η συμβουλή μου είναι να προτιμήσετε αυστηρά τα φυσικά, επομένως χωρίς προσθήκη φυτικών ελαίων .

3 όμορφα καρύδια που έχετε κάνει βήματα για να τους στερήσετε τα κελύφη τους.

1 όχι πολύ μεγάλη σκελίδα σκόρδο, την οποία σύμφωνα με το γούστο σας, μπορείτε να στερήσετε την ψυχή.

Μισή βρασμένη πατάτα για να δώσει μια βελούδινη πινελιά και επιπλέον κρεμώδη υφή.

Μια χούφτα ξεφλουδισμένα κουκουνάρια και μια ντομάτα datterino (ή κεράσι) που θα χρησιμεύσει για να δώσει μια πρέζα όξινη γλυκύτητα στο vegan πέστο μας.

Βάλτε όλα τα συστατικά στο δοχείο του κόφτη και φροντίστε να προσθέσετε εκτός από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι, επίσης ένα παγάκι, το οποίο θα επιβραδύνει την οξείδωση του βασιλικού όταν πρόκειται να τεμαχισε το .

img_7598

Όταν αυξάνετε σταδιακά την ταχύτητα των λεπίδων, χάρη στο προστιθέμενο παγάκι, το πέστο μας θα διατηρήσει το έντονο πράσινο χρώμα που θα δώσει λάμψη στο πιάτο .

Στο μεταξύ θα έχετε βάλει στη φωτιά λίγο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά!

img_8151

Στραγγίστε το trofie al dente και σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε το πέστο στην ίδια κατσαρόλα όπου μαγειρέψατε τα ζυμαρικά.

Ανακατέψτε για περίπου εξήντα δευτερόλεπτα με λιγότερο από μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος και, όταν όλα έχουν φτάσει σε μια σταθερή κρεμώδη υφή, αφήστε το να ξεκουραστεί και, εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε το με αλάτι.

Σερβίρετε μια γενναιόδωρη μερίδα πασπαλίζοντας με ένα ψιλόβροχο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

img_8155

Λίγα και απλά συστατικά για μια εναλλακτική υλοποίηση, χωρίς ζωικά προϊόντα που θα κάνουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους και παραδοσιακούς της συνταγής της Λιγουρίας να γλείφουν τα χείλη τους.

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής

  Πώς ήταν η Μακρινίτσα το 1975 μέσα από φιλμ της εποχής Από το αρχείο του δρ. Γ. Χατζηδάκη Δημοσιεύθηκε  23/01/2025 09:05 Σκαρφαλωμένη στο ...