Κοτόπουλο στιφάδο
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
2 ξύλα κανέλας
2 φύλλα δάφνης
μερικούς κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει. Τοποθετούμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας, καθώς το κοτόπουλο τσιγαρίζεται και σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και λίγο ξύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει με το κρασί και το ξυδάκι.
Αφού σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας (κανέλα, δάφνη, μπαχάρι), βάζουμε νερό (2 ποτήρια μεγάλα περίπου) και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά πάντα, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Ελέγχουμε συχνά μήπως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό ακόμη (τα κρεμμυδάκια θα βγάλουν κι αυτά νερό) και όταν ανακατεύουμε, το κάνουμε πολύ προσεκτικά ώστε να μη διαλυθούν τα κρεμμύδια. Θέλει σίγουρα μια ώρα βράσιμο ίσως και παραπάνω.
Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
Καλή σας όρεξη!
Της Χριστίνας Κέμου
https://xristinacook.wordpress.com/
https://gynaikaeimai.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου