Οι χρυσοί ήρωες
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πιο διάσημη αθλητική διοργάνωση στην αρχαία και σύγχρονη ιστορία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια σε μία από τις διαφορετικές πόλεις του κόσμου και ονομάστηκαν (Ολυμπιακοί) επειδή ξεκίνησαν στην πόλη της Ολυμπίας της αρχαίος Ελλάδας.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν αθλητικοί εορτασμοί που πραγματοποιήθηκαν πριν από 3000 χρόνια προς τιμήν του μεγάλου θεού Δία και περιλάμβαναν επίσης διαγωνισμούς στη μουσική και τη λογοτεχνία. Οι πρώτοι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν το 776 π.Χ. και ο τελευταίοι το 394 μ.Χ., μετά τους οποίους ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας (Θεοδόσιος) διέταξε να την κατάργηση, θεωρώντας τους παγανιστική γιορτή. Στο παρελθόν, τα υπάρχοντα αθλήματα ήταν πάλη, τρέξιμο, ρίψη δίσκου, ακόντιο, άλμα εις μήκος, πυγμαχία, ιπποδρομίες, αρματοδρομίες και πένταθλο.
Στο Γάλλο βαρόνο (Pierrνe de Coubertin) αποδίδεται η δημιουργία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Coubertin ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γαλλικών Σωματείων για τον Στίβο. Παρουσίασε την ιδέα της αναβίωσης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων το 1892 με αφορμή τη πέμπτη επέτειο της ίδρυσης της ομοσπονδίας σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σορβόννη στο Παρίσι και η ιδέα έγινε αποδεκτή. Και με τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων, ο βαρόνος ντε Κουμπερτέν μπόρεσε να οργανώσει μια ειδική διάσκεψη για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1894 μ.Χ. και παρουσίασε την όλη ιδέα σε ένα υπόμνημα που εγκρίθηκε από όλους. Οι πρώτοι σύγχρονοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική πόλη της Αθήνας το 1896 μ.Χ. προς τιμήν της αρχαίας ιστορίας.
Μετά από αυτό, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δημιουργήθηκαν για να περιλαμβάνουν αθλήματα χιονιού που χρειάζονται πάγο, όπως πατινάζ στον πάγο και χόκεϊ επί πάγου. Η Ολυμπιακή Διάσκεψη στη Λωζάνη το 1921 μ.Χ. αποφάσισε να δημιουργήσει μια έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων το χειμώνα, έτσι οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Σαμονί της Γαλλίας το 1924 μ.Χ. και πραγματοποιήθηκαν κάθε τέσσερα χρόνια δύο χρόνια μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Είναι ειδικά παιχνίδια για αθλητές με ειδικές ανάγκες και ξεκίνησαν το 1948, όπου μερικοί τραυματίες στρατιώτες στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχαν σε αγώνες με σκοπό την ψυχολογική και υγειονομική ανάγκη για αποκατάσταση. Οι πρώτοι επίσημοι Παραολυμπιακοί Αγώνες ήταν πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το 1960 και έγινε την ίδια χρονιά και η πόλη υποδοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ολυμπιακά σύμβολα
Ολυμπιακή σημαία : μια λευκή σημαία με πέντε διασυνδεδεμένους δακτυλίους που αντιπροσωπεύουν τις πέντε ηπείρους του κόσμου και το χρώμα κάθε δακτυλίου συμβολίζει τους λαούς της ηπείρου, το μαύρο δαχτυλίδι την ήπειρο της Αφρικής, το κίτρινο δαχτυλίδι την ήπειρο της Ασίας, το κόκκινο χτυπήστε την αμερικανική ήπειρο, το πράσινο δαχτυλίδι την ήπειρο της Ευρώπης, το μπλε δαχτυλίδι την ήπειρο της Ωκεανίας.
Ολυμπιακός ύμνος: προσαρμοσμένος από την ελληνική μουσική που εγκρίθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή το 1958 μ.Χ., και είναι ο πρώτος ύμνος που απαγγέλθηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 μ.Χ. στην Αθήνα και ψάλθηκε σε διαγωνισμούς μέχρι τώρα.
Ο Ολυμπιακός όρκος: Ο Ολυμπιακός όρκος διαβάζεται στα εγκαίνια από τον πιο διάσημο αθλητή στη χώρα υποδοχής. Ο όρκος δόθηκε από τον (Πιερ ντε Κουμπερτέν), τον ιδρυτή των σύγχρονων αγώνων και το κείμενό του αναφέρει: «Ορκίζουμε ότι αποδεχτείτε τους Αγώνες με επιμονή και τιμή, σεβαστείτε τους νόμους τους και προσπαθήστε να συμμετάσχετε σε αυτούς με μεγαλοψυχία για την τιμή της χώρας μας και για τη δόξα του αθλητισμού ».
Το λογότυπο του Ολυμπιακού: Είναι ένα λογότυπο γραμμένο στα λατινικά στην είσοδο όλων των γηπέδων στα οποία διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες. Αποτελείται από τρεις λέξεις (ταχύτερες, υψηλότερες, ισχυρότερες) που υποδεικνύουν τη δύναμη του ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλα τα Παιχνίδια.
Ο Ολυμπιακός Χάρτης: Είναι ένα σύνταγμα που περιλαμβάνει τους νόμους και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο συλλέκτης των διατάξεων και των νόμων που εγκρίθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και σε περιπτώσεις διαφωνίας και διαφωνίας, η απόφαση λαμβάνεται μέσω της Εκτελεστικό Γραφείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαιτησίας Αθλητισμού.
Ολυμπιακά γεγονότα
- Το 1912 μ.Χ. έγινε το τελευταίο χρυσό μετάλλιο από πραγματικό χρυσό.
- Ο Αμερικανός αθλητής James Connolly ήταν ο πρώτος νικητής μεταλλίων στην έκδοση του 1896.
- Τα πρώτα παιχνίδια που προβλήθηκαν στην τηλεόραση ήταν στη Ρώμη το 1960.
- Η απονομή χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων ξεκίνησε στους Αγώνες του 1904.
- Το Λονδίνο κατέχει το ρεκόρ για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων τρεις φορές κατά τα έτη 1908/1948/2012 μ.Χ.
- Οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1916/1940/1944 ακυρώθηκαν λόγω του Πρώτου και Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
- Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει κάθε δύο χρόνια στην Ολυμπία της Ελλάδας, πριν μεταφερθεί στη χώρα υποδοχής, όπου εκτίθεται σε όλη τη χώρα και χρησιμοποιείται στα εγκαίνια για να ανάψει το καζάνι του Ολυμπιακού.
- Η Ολυμπιακή σημαία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1920.
- Η πρώτη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 1908.
- Η Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει την τιμή να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πόλη και όχι στη χώρα.
- Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 αναβλήθηκε για ένα χρόνο λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και διεξήχθη το 2021.
Herρωες της ζωής
Αν κοιτάξουμε γύρω μας στη ζωή, θα βρούμε ήρωες που αξίζουν να τιμηθούν και να τιμηθούν όπως οι Ολυμπιονίκες, άνθρωποι που εκτελούν το καθήκον τους σιωπηλά και κάνουν τη δουλειά τους παρά τις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές, ψυχολογικές και υγειονομικές συνθήκες κατά καιρούς. ο μεγάλος ρόλος των γιατρών και όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε κρίσεις και επιδημίες υγείας, όπως ο ιός Corona και η θυσία τους ακόμη και η ζωή τους για άλλους, και των εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας από την αστυνομία και τον στρατό και την παρουσίασή τους στο συμφέρον των προσωπικά συμφέροντα και ασφάλεια.
Ομοίως, κάθε άτομο και πολίτης εκτελεί το έργο του στο έπακρο και κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να μεγαλώσει τη χώρα και να βοηθήσει άλλους από δασκάλους, μηχανικούς, νομικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες και όλους όσους εργάζονται σε επαγγέλματα βιοτεχνίας και ιδιωτική αυτοαπασχόληση. και οι λέξεις του εθνικού ύμνου βρίσκονται στο παρασκήνιο της σκηνής και τα ονόματά τους καταγράφονται στα χρονικά της ιστορίας, όπως και όλοι όσοι λαμβάνουν Ολυμπιακό μετάλλιο επειδή είναι πρωταθλητές στους σκληρούς αγώνες και τους αγώνες της ζωής, που αξίζουν το χρυσό μετάλλιο γιατί είναι πραγματικά χρυσοί ήρωες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου