Τυριά: 5 πιθανές παρενέργειες
Ποιος δεν αγαπά τα τυριά, την εκπληκτική τροφή με την κρεμώδη υφή και την αλμυρή και ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Αποτελούν ιδανικό ορεκτικό και συνοδευτικό πολλών πιάτων, συμπληρώνουν ιδανικά από ζυμαρικά μέχρι σαλάτες και λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους.
Τα τυριά παράγονται φυσικά από γάλα και είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.
Πότε πρέπει όμως να αποφεύγονται εντελώς;
Στους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη λείπει ένα ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν δυσκοιλιότητα, αέρια, φούσκωμα και διάρροια.
Η υπερβολική κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ακόμη και ημικρανίες λόγω της τυραμίνης που περιέχουν.
Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, ασβέστιο και λιπαρά, μπορεί να συμβάλλει στις καρδιοπάθειες, την υπέρταση και τον διαβήτη.
Είναι πλούσια σε λιπαρά που συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους και την παχυσαρκία.
Σε όσους είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες του γάλακτος, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση σε όλο το σώμα, η οποία περιλαμβάνει εξανθήματα, ρινική συμφόρηση και ακμή.
Πηγή: Medical Daily
https://www.onmed.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου