Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Κοτόπουλο lababdar:

 

Κοτόπουλο lababdar:

Καλώς ήλθατε στην ποδιά του Little Chef's! Σήμερα, θα κάνουμε μια συνταγή κοτόπουλου μετά από τόσο καιρό! Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που δημοσίευσα μια μη veg συνταγή. Η συνταγή κοτόπουλου που έφτιαξα σήμερα, είναι κοτόπουλο lababdar που είναι ένα πολύ διάσημο πιάτο της Βόρειας Ινδίας.

Όπως, σήμερα είναι η Ημέρα του Πατέρα, φτιάχνω αυτήν τη συνταγή.

Το είχαμε για μεσημεριανό και ήταν απίστευτα νόστιμο. Εάν τρώτε κοτόπουλο τότε αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να δοκιμάσετε.

Ήταν διασκεδαστικό να το κάνει και η διασκέδαση αυξήθηκε και από την περίσταση.

Ξεκινώντας με τη συνταγή,

Συστατικά για σάλτσα:

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

3 περίπου ψιλοκομμένες ντομάτες

2 κουταλιές της σούπας πιπερόριζα σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας Ινδικά masala όπως garam masala, κύμινο σε σκόνη, κόκκινη σκόνη τσίλι, κόλιανδρο, αλάτι

Ολόκληρα μαζάλα όπως φύλλα δάφνης, κανέλα, κάρδαμο

Λίγο κάσιους

1 κουταλιά της σούπας κρέμα

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο fenugreek

Συστατικά για μαρινάρισμα:

500 γραμμάρια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

2 κουταλιές της σούπας

Μπαχαρικά που αναφέρθηκαν νωρίτερα και αλάτι

2 κουταλιές της σούπας πιπερόριζα σκόρδο

Κατευθύνσεις:

Πρώτα, προσθέστε το πλυμένο κοτόπουλο και όλα τα συστατικά που απαιτούνται για μαρινάρισμα σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε το καλά και αφήστε το να μαριναριστεί όλη τη νύχτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να το αφήσετε και για δύο ώρες, αλλά μια νύχτα θα δώσει καλύτερη γεύση και υφή.

Τώρα, σε ένα τηγάνι προσθέστε το μισό από το αναφερόμενο λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ και το σκόρδο.

Τηγανίζουμε μέχρι 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήστε το να τηγανίσει για λίγα λεπτά και προσθέστε το κάσιους. Προσθέστε επίσης τα μπαχαρικά σε σκόνη και ολόκληρα μασάλα.

Τα κάσιους είναι εκεί για να εξισορροπήσουν την οξύτητα των ντοματών. τότε, αφήστε το από τη φλόγα. Αφού κρυώσει, ανακατέψτε το σε ένα βάζο μπλέντερ. Θα ήταν πολύ παχύ, οπότε χρησιμοποιήστε νερό για να το αραιώσετε.

Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε αυτό το σάλτσα μαζί με αλάτι.

Στη συνέχεια, προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και λίγο νερό. Περίπου ½ φλιτζάνι. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο.

Προσθέστε επίσης κρέμα και αποξηραμένο fenugreek (kasuri methi) για να τελειώσετε το πιάτο Σερβίρετε ζεστό με naan ή roti!

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή και να με ενημερώσετε για τις σκέψεις σας στα σχόλια. Ελπίζω να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Και μπαμπά, ευτυχισμένη ημέρα του πατέρα!

Ερώτηση της ημέρας!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο tandoori / μπάρμπεκιου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...