Σεντανίνι με ντοματίνια και μανιτάρια πορτσίνι
Ένα φανταστικό και πολύχρωμο πιάτο!
Το καρύκευμα δίνεται από την έντονη γεύση των μανιταριών πορτσίνι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και ντομάτες Piccadilly, του οποίου το μαγείρεμα επιτρέπει στη φλούδα να μπει σε συγχώνευση με τον πολτό, αποφεύγοντας έτσι τη διέλευση στο μύλο λαχανικών.
Για να χτυπήσουμε ελαφρά θα χρησιμοποιήσουμε ένα τυρί vegan που θα λιώσει εν μέρει στο τηγάνι.
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γραμμάρια ριγέ sedanini
8 Ντοματίνια Piccadilly
90 γρ μανιτάρια πορτσίνι
15 γρ τυρί λαχανικών
2 αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
άλας
πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανός
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε με μια σκελίδα σκόρδο.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια πορτσίνι με ένα ελαφρύ ράντισμα πιπεριού και , μετά από 3-4 λεπτά που έχουν ροδίσει, προσθέστε τις ντοματίνια σε κύβους
Σε μέτρια φωτιά, αφήστε το να φύγει, φροντίζοντας να σοτάρετε από καιρό σε καιρό, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά . Εν τω μεταξύ, προσέξτε να δοκιμάσετε και να αρωματίσετε.
Βάλτε το δοχείο νερού στη φωτιά και, όταν φτάσει η θερμοκρασία βρασμού, βυθίστε το sedanini σε αυτό. Θυμόμαστε να τους αφήσουμε περίπου ένα λεπτό πίσω από το μαγείρεμα, είναι καιρός να αφιερωθούμε στο vegan τυρί .
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, προτείνω να προσέχετε τα συστατικά και να προτιμάτε εκείνα με μη υδρογονωμένα λίπη (αλλά πάνω απ 'όλα τα χρησιμοποιείτε σε ελάχιστες ποσότητες στις συνταγές σας).
Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που χρησιμοποίησα είναι αρωματισμένο με μανιτάρια .
Στη συνέχεια κόψτε το σε μικρούς κύβους για να διευκολύνετε τη μερική τήξη του στο τηγάνι.
Ρίξτε τους κύβους στο ταψί και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά, ενώ μειώστε τις αποξηραμένες ντομάτες σε μικρά κομμάτια που θα χρησιμεύσουν για να διακοσμήσετε το τελικό πιάτο δίνοντας επιπλέον χαρακτήρα.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και βυθίστε το στο ταψί που περιέχει τα μανιτάρια πορτσίνι και τις ντοματίνια που στο μεταξύ θα συνδεθούν με την συνενοχή των κύβων για τυρί vegan που προσθέσατε λίγα λεπτά πριν.
Παραλείψτε τα πάντα και, πριν το σερβίρετε, αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
Σερβίρετε στο κέντρο μιας μεγάλης πλάκας πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τοποθετήστε τα μικρά κομμάτια αποξηραμένων ντοματών στην κορυφή.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου