ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΡΥΖΙΟΥ
Περιεκτικότητα σε θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Θερμίδες: 83,07 kcal
Πρωτεΐνες: 3,04 g
Λίπος: 3,43 g
Υδατάνθρακες: 9,57 g
Μερίδες: 4
Συστατικά:
Για τη ζύμη:
Κολοκυθάκια 600 g.
Κρεμμύδι 1 τεμ.
Αυγό 3 τεμ.
Αλεύρι ρυζιού 6 κουταλιές της σούπας
Αποβουτυρωμένο γάλα 200 ml.
Ντομάτα 100 γρ.
Πιπεριά 100 γρ.
Για γέμιση: Ξινή κρέμα
χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά 400 ml. Δόντι σκόρδου 4. Αλάτι για γεύση.
Μέθοδος μαγειρέματος:
- Τρίψτε τα κολοκύθια. Τρίψτε τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και τα αυγά σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέστε γάλα και αλεύρι. Αλας. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Τηγανίστε τις τηγανίτες σε ένα τηγάνι.
- Για τη σάλτσα, ανακατέψτε την ξινή κρέμα με το σκόρδο, το αλάτι.
- Λιπάνετε κάθε τηγανίτα με ξινή κρέμα. Τοποθετήστε το πιπέρι και την ντομάτα ανάμεσα στις τηγανίτες.
- Αφήστε το κέικ να μουλιάσει για 2 ώρες.
https://for-healths.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου