Χταπόδι με Φάβα
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι – μπούκοβο
1 σφηνάκι ξύδι
ελαιόλαδο
Υλικά για την Φάβα
200-300 γρ. φάβα (αναλόγως την ποσότητα που θέλετε)
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
500 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβουμε το χταπόδι και αφαιρούμε το δόντι. Σε μια κατσαρόλα ή ταψί με καπάκι, τοποθετούμε καρότα και κρεμμύδι κομμένα. Προσθέτουμε πιπέρι, σκόρδο και μπούκοβο. ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ!
Ψήνουμε το χταπόδι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την φάβα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το ελαιόλαδο, αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε την φάβα κι ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τον ζωμό. Βράζουμε για 20-30 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν έχει γίνει η φάβα μας και έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη. Πολτοποιούμε την φάβα με το ραβδομπλέντερ .
Όταν είναι έτοιμα, σε ένα πιάτο βάζουμε την φάβα και κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο λεμόνι.
Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet cooking
https://gynaikaeimai.com/
YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου