COOKING ΚΕΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μπάμιες Λαναράς
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να στραγγίσει και ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι. Μόλις το λάδι κάψει, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά.

Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε την μία κουταλιά πελτέ ντομάτας ανακατεύοντας, ώστε να τσιγαριστεί και να δώσει το άρωμά του στο φαγητό. Προσθέτουμε επιπλέον την ψιλοκομμένη ντομάτα, νερό και τα κομμάτια κοτόπουλου, ώστε να πάρουν μία βράση και να συνεχίσουμε στην συνέχεια το ψήσιμο στον φούρνο.

Σε ένα ταψί ή μία γάστρα τοποθετούμε τις μπάμιες, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τη σάλτσα ντομάτας μέσα στην οποία έχει βράσει το κοτόπουλό μας και στο τέλος προσεκτικά τα κομμάτια κοτόπουλο πάνω από τις μπάμιες.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) σχεδόν για μία ώρα, μέχρι το φαγητό μας να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

**Αν κάνουμε το φαγητό μας στην κατσαρόλα, ο χρόνος ψησίματος είναι πολύ πιο λίγος.

Καλή σας όρεξη!

Της Χριστίνας Κέμου

https://gynaikaeimai.com/

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou