Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μοσχαράκι κοκκινιστό με βελούδινο, σπιτικό πουρέ πατάτας

 Μοσχαράκι κοκκινιστό με βελούδινο, σπιτικό πουρέ πατάτας

Μοσχαράκι κοκκινιστό με βελούδινο, σπιτικό πουρέ πατάτας
Τι θα λέγατε για ένα λαχταριστό μοσχαράκι κοκκινιστό, με βελούδινο σπιτικό πουρέ πατάτας; Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.


Υλικά για το μοσχαράκι


1 κιλό μοσχαράκι, χτένι ή ελιά
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
50 γρ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
700 ml ζωμό μοσχαρίσιο ή κοτόπουλου
100-50 ml κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι


Διαδικασία


Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας να το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο, το κρέας μας θα θωρακίσει μέσα όλα του τα υγρά. Στην συνέχεια, αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε κρεμμύδι και καρότο, αφήνουμε για λίγο να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί και στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ με λίγο ζάχαρη, προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα και το κρέας και τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε το κρέας στην χύτρα μας για περίπου 30 λεπτά ή αλλιώς στην κατσαρόλα μας για περίπου 2 ώρες.


Υλικά για τον πουρέ πατάτας


800 γρ. πατάτες
200 ml γάλα φρέσκο
200 γρ. βούτυρο
αλάτι


Διαδικασία


Τυλίγουμε τις πατάτες με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά. Αν δεν θέλετε να κάνετε αυτή την διαδικασία, μπορείτε να τις βράσετε σε νερό. Αφού είναι έτοιμες, τις λιώνουμε με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου (μην τις βάλετε σε μπλέντερ), προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και στο τέλος το γάλα και το αλάτι.

 

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW

https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο

  Το χωριό της Μαγνησίας που φημίζεται για το καλό φαγητό με θέα τον Βόλο Δημοσιεύθηκε  18/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:38 Η Άλλη Μεριά ε...