Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ραβδί Polenta με ντοματίνια και φασολάκια

 Ραβδί Polenta με ντοματίνια και φασολάκια



Ένας ασυνήθιστος τρόπος να προτείνεις (ακόμη και εκτός εποχής) ένα τυπικό χειμερινό πιάτο που συνοδεύεται από μια όμορφη αντίθεση με χρωματιστά λαχανικά.

Πολέντα.

 

Συστατικά (για 2 άτομα):

5 γενναιόδωρα κουτάλια προμαγειρεμένου στιγμιαίου polenta καλαμποκιού

250γρ φασολάκια

8 ντομάτες Datterini

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξύδι

άλας

Κουρκούμη

Φλούδα λεμονιού

Χυμός ½ λεμονιού

Μέντα

Γλυκιά πάπρικα

Τριμμένη φρυγανιά

Μαγιονέζα ρυζιού

 

Χρησιμοποίησα εκείνη τη στιγμή που έριξα χύμα σε μια κατσαρόλα με νερό κοντά στο σημείο βρασμού. Το αφήνω να μαγειρεύει για 2 λεπτά, συνεχίζοντας να ανακατεύω συνεχώς με ένα κουτάλι πάντα προς την ίδια κατεύθυνση για να αποτρέψω το σχηματισμό σβώλων.

img_7457

Το άφησα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Αφού είχε κρυώσει και πήξει, το έκοψα με το χέρι σε πολλά όχι πολύ λεπτά μπαστούνια , πάχους περίπου 1,5cm / 2cm.

img_7460

Επένδυσα ένα ταψί με περγαμηνή και έβαλα τα διάφορα μπαστούνια με ελαιόλαδο.

img_7466

Πασπαλίζω με γλυκιά πάπρικα χωρίς να υπερβάλλω

img_7468

Πρόσθεσα επίσης μια πρέζα κουρκούμη

img_7470

Και τέλος ένα ελαφρύ ντους ψωμιού.

img_7472

Όλα όσα έψησα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά , προσέχοντας να γυρίσουν τα ραβδιά τους με τη βοήθεια λαβίδων κουζίνας και τα αλάτισαν καθώς έπαιρναν το χρώμα.

img_7476

Εν τω μεταξύ είχα μαρινάρω τα φασολάκια που είχα στον ατμό στο παρελθόν σε χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, ψιλοκομμένη μέντα και σκόρδο .

img_7477

Υπηρέτησα το polenta στο κέντρο, τοποθετώντας τα μπαστούνια σε χάρτινο κώνο για φαγητό και βάζοντας ένα ωραίο πόμολο με μαγιονέζα ρυζιού μπροστά.

Έβαλα τα μαριναρισμένα πράσινα φασόλια από τη μία πλευρά, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και ένα ακόμη πασπαλισμένο ψιλοκομμένο δυόσμο, από την άλλη πλευρά έκοψα μερικές ντομάτες datterino, καρυκεύοντας απλά με λάδι και μια πρέζα αλάτι.

img_7490

Μοιάζει με φαγητό γρήγορου φαγητού, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα και η συνύπαρξη των γεύσεων της πρότασης ξεπερνούν κατά πολύ αυτά τα πιάτα που βλέπουμε συχνά σε πινακίδες ή σε κεριά μενού αμφισβητήσιμης ποιότητας.

Επιπλέον ... όλα χωρίς σκληρότητα ...

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσα λεπτά χρειάζεται για να βράσετε σωστά ένα αυγό

  Πόσα λεπτά χρειάζεται για να βράσετε σωστά ένα αυγό Το βράσιμο ενός  αυγού  μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια δι...