Ραβδί Polenta με ντοματίνια και φασολάκια
Ένας ασυνήθιστος τρόπος να προτείνεις (ακόμη και εκτός εποχής) ένα τυπικό χειμερινό πιάτο που συνοδεύεται από μια όμορφη αντίθεση με χρωματιστά λαχανικά.
Πολέντα.
Συστατικά (για 2 άτομα):
5 γενναιόδωρα κουτάλια προμαγειρεμένου στιγμιαίου polenta καλαμποκιού
250γρ φασολάκια
8 ντομάτες Datterini
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύδι
άλας
Κουρκούμη
Φλούδα λεμονιού
Χυμός ½ λεμονιού
Μέντα
Γλυκιά πάπρικα
Τριμμένη φρυγανιά
Μαγιονέζα ρυζιού
Χρησιμοποίησα εκείνη τη στιγμή που έριξα χύμα σε μια κατσαρόλα με νερό κοντά στο σημείο βρασμού. Το αφήνω να μαγειρεύει για 2 λεπτά, συνεχίζοντας να ανακατεύω συνεχώς με ένα κουτάλι πάντα προς την ίδια κατεύθυνση για να αποτρέψω το σχηματισμό σβώλων.
Το άφησα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
Αφού είχε κρυώσει και πήξει, το έκοψα με το χέρι σε πολλά όχι πολύ λεπτά μπαστούνια , πάχους περίπου 1,5cm / 2cm.
Επένδυσα ένα ταψί με περγαμηνή και έβαλα τα διάφορα μπαστούνια με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζω με γλυκιά πάπρικα χωρίς να υπερβάλλω
Πρόσθεσα επίσης μια πρέζα κουρκούμη
Και τέλος ένα ελαφρύ ντους ψωμιού.
Όλα όσα έψησα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά , προσέχοντας να γυρίσουν τα ραβδιά τους με τη βοήθεια λαβίδων κουζίνας και τα αλάτισαν καθώς έπαιρναν το χρώμα.
Εν τω μεταξύ είχα μαρινάρω τα φασολάκια που είχα στον ατμό στο παρελθόν σε χυμό λεμονιού, λάδι, αλάτι, ψιλοκομμένη μέντα και σκόρδο .
Υπηρέτησα το polenta στο κέντρο, τοποθετώντας τα μπαστούνια σε χάρτινο κώνο για φαγητό και βάζοντας ένα ωραίο πόμολο με μαγιονέζα ρυζιού μπροστά.
Έβαλα τα μαριναρισμένα πράσινα φασόλια από τη μία πλευρά, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και ένα ακόμη πασπαλισμένο ψιλοκομμένο δυόσμο, από την άλλη πλευρά έκοψα μερικές ντομάτες datterino, καρυκεύοντας απλά με λάδι και μια πρέζα αλάτι.
Μοιάζει με φαγητό γρήγορου φαγητού, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα και η συνύπαρξη των γεύσεων της πρότασης ξεπερνούν κατά πολύ αυτά τα πιάτα που βλέπουμε συχνά σε πινακίδες ή σε κεριά μενού αμφισβητήσιμης ποιότητας.
Επιπλέον ... όλα χωρίς σκληρότητα ...
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου