Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

KISS ! Ένα αγαπημένο γλυκό !!


KISS !  Ένα αγαπημένο γλυκό !!


Kiss! Ένα αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων, όπως και πολλών! Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, που μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να φτιάξω και να την μοιραστώ μαζί σας. Έχω κάνει μόνο μια μικρή αλλαγή στην βάση. Εύχομαι να σας αρέσει!

Υλικά

Για την βάση

200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Corn flakes καλαμποκιού

Για την γέμιση

Μαρέγκα ή κιγιέ
80 ml νερό
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. γλυκόζη
6 ασπράδια αυγών (180 γρ.)

Για την γεύση φράουλα

5 φράουλες πολτοποιημένες ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

Για την επικάλυψη

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Για την βάση, λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στα ελαφρώς θρυμματισμένα κορν φλέικς κι ανακατεύουμε καλά. Σε μια μακρόστενη φόρμα, βάζουμε μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα. Βάζουμε στην κατάψυξη.
Για το κιγιέ (μαρέγκα), σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις φτάσει η θερμοκρασία στους 110 βαθμούς ή όταν αρχίσει να δένει, αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ ασπράδια στο μίξερ με σύρμα. Μόλις το σιρόπι φτάσει στους 120 βαθμούς, δηλαδή σφίξει αρκετά, αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη μαρέγκα. Αυτή η διαδικασία λέγεται κορδόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά. Πρέπει να σφίξει αρκετά.
Βγάζουμε την μισή μαρέγκα ή κιγιέ και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας και τις πολτοποιημένες φράουλες.
Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη και προσθέτουμε το μίγμα με την μαρέγκα, γεύση φράουλα και μετά την άσπρη μαρέγκα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Δεν θα παγώσει πάρα πολύ, λόγω του σιροπιού που έχει μέσα η μαρέγκα και δεν το αφήνει να παγώσει.
Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα γάλακτος. Την αφήνουμε να κρυώσει, δεν θέλουμε να είναι ζεστή. Να φτάσει στους 33 βαθμούς ή αν δεν έχουμε θερμόμετρο, βλέπουμε με το δάχτυλό μας να μην είναι ζεστή.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό απ’ τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια σχάρα. Ρίχνουμε την κουβερτούρα.
Αν θέλουμε μικρά kiss, μπορούμε να κόψουμε το γλυκό σε μικρά κομμάτια, πριν ρίξουμε τη σοκολάτα (δεν κόβεται πολύ εύκολα λόγω του ότι είναι μαλακό).

Καλή επιτυχία!
 

 

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet Cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW

https://gynaikaeimai.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια

  Καίτη Γκρέυ: Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια NDP Εδινε μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες Έφυγε ...