Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Apulian cavatelli με ρεβίθια και μπρόκολο Romanesco

 Apulian cavatelli με ρεβίθια και μπρόκολο Romanesco


Εδώ είμαι !!!! ….Πώς είσαι????🤞😷🍀🍀🍀

Είμαι καλά…. ευχαριστώ 😉👌... Σας ευχαριστώ πραγματικά για τα μηνύματα που μου στέλνετε 🤗μέσω email και ειδοποιήσεων WP για να παραμείνετε συνδεδεμένοι και να με ενθαρρύνετε να "γεννήσω κάτι νέο" που μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργειά σας για τον κόσμο των λαχανικών .

Σήμερα προχωράμε σε ένα « παραδοσιακό κλασικό » ... ένα πρώτο μάθημα που θα μπορούσε να ζεσταίνει το μυαλό και τον ουρανίσκο όλων καθώς κάποια χειμερινή μέρα εξακολουθεί να κυριαρχεί παρά τις όμορφες ώρες ηλιοφάνειας που μας δίνει αυτός ο Μάρτιος.

Τα όσπρια ... θα πάμε με ρεβίθια , αλλά τα "καλά" ... όχι κονσερβοποιημένα πράγματα! 😝👎Οπλιστείτε λοιπόν με ιερή υπομονή και ετοιμαστείτε να τα μουλιάσετε που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 12 ώρες ... ναι, τα " οστά πράγματα " χρειάζονται χρόνο για να γίνουν.

Τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε, το cavatelli είναι ένας τύπος ζυμαρικών τυπικού βαθιού νότου , της Απουλίας , του οποίου το όνομα σημαίνει ακριβώς " που πρέπει να πιεστεί με ένα δάχτυλο " για να αποκτήσει το κοίλο σχήμα . Sooooooooooo νόστιμο και κατάλληλο τόσο για σούπες όσο και για πιάτα ζυμαρικών με σάλτσες και σάλτσες.

Είστε έτοιμοι ??? ... Έχω την αίσθηση ότι θα είναι κάτι πολύ νόστιμο και επίσης πολύ απλό ... τα σχόλιά σας θα πιστοποιήσουν😜👍

Συστατικά (για δύο άτομα):

140 γραμμάρια αποξηραμένων ρεβίθων (συνήθως προσαρμόζομαι στα 60/70 γραμμάρια ανά άτομο)

150gr σκληρού σιταριού σιμιγδάλι cavatelli (τυπικό σχήμα ζυμαρικών Apulian)

1 μεσαίου μεγέθους ρωμαϊκό μπρόκολο


1 φύλλο δάφνης

1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, αν είναι δυνατόν

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

4/5 ντομάτες Piccadilly (ή οι ντοματίνια θα είναι καλά)

μερικές αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι

πιπέρι (κατά προτίμηση σε κόκκους)

καυτερή πιπεριά

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

άλας

Αυτό που πρέπει να πάρετε - και καλής ποιότητας θα πρέπει να είναι -, αναμφισβήτητα ιταλικό και το οποίο θα είναι ένα από τα κύρια συστατικά του πιάτου μας είναι τα αποξηραμένα CHICKPEAS.

Κατανοώ ότι για ευκολία πολλοί από εσάς ανοίγετε τη μύτη τους όταν ακούτε το μούλιασμα των αποξηραμένων οσπρίων (επειδή διαρκεί πολύς χρόνος ), αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι υπερβολικά διαφορετική και το 99% του χρόνου εκείνοι που επιλέξτε να καταναλώνετε αποξηραμένα όσπρια - δεν επιστρέφει ποτέ - αφήνοντας πίσω τα "κονσερβοποιημένα προϊόντα".

Δεδομένου ότι είναι μια περίοδος, έχουμε επίσης ένα ρωμαϊκό μπρόκολο , ιταλικό σκόρδο και ντοματίνια.

Τα ρεβίθια, όπως σας είπα στην αρχή, πρέπει να εμποτιστούν τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη χρήση τους (λέω τουλάχιστον επειδή ο υπογεγραμμένος φτάνει σε χρονικό διάστημα έως και 36 ώρες , αλλά ξεχνάω ότι 😝👎είμαι " από το μυαλό μου " για αυτά προφυλάξεις πρέπει να το αναγνωρίσω) και θα πρέπει να θυμόμαστε να αλλάξουμε το νερό στο οποίο θα μουλιάσουν αρκετές φορές.

Μετά το χρόνο, δώστε στα ρεβίθια ένα τελικό πλύσιμο και θα είναι έτοιμα να μαγειρευτούν .

Έτσι βάλτε ας σε μια χύτρα ταχύτητας 1 ψιλόβροχο του πετρελαίου , 1 σκελίδα σκόρδο στερηθεί της ψυχής, 1 κόλπο φύλλα , ένα ψέκασμα των πιπέρι , μερικές ψιλοκομμένες ντομάτες που θα δώσει χρώμα και μια νότα οξύτητας στο πιάτο μας. Και, τέλος, μας ρεβίθια .

Σφραγίζουμε την κουζίνα μας και μαγειρεύουμε τα πάντα για 45/50 λεπτά με την αναλογία περίπου 3 μερών νερού για κάθε 1 των οσπρίων .

Στο Διαδίκτυο διαβάζω πολύ μικρότερες στιγμές όσον αφορά τις κουζίνες πίεσης , 🤔αλλά 2 είναι τα πράγματα ... είτε η δική μου δεν είναι μια κουζίνα πίεσης ή κάποιος γράφει και σπέρνει συμβουλές χωρίς να έχει δοκιμάσει το θέμα για το οποίο μιλάει από πρώτο χέρι 😝👎... και αυτό δεν είναι καλό.

Αυτό που σας προτείνω είναι το «αληθινό μαγείρεμα» 😉👌, δηλαδή ότι οι συνταγές που τις δημοσιεύω , δοκιμάζω, προτείνω ξανά αρκετές φορές πριν τις καταλήξω στο blog αλλιώς δεν θα μπορούσα να σας μεταφέρω το σωστό συναίσθημα που δίνει στον ουρανίσκο .

Συνιστώ να μην αλατίζετε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα. Τα όσπρια αλατίζονται τα τελευταία 7/8 λεπτά από το τέλος του μαγειρέματος.

Σε λίγο ... καλά πλένουμε το μπρόκολο romanesco και το βάζουμε στο καλάθι για ατμό

που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8/12 λεπτά αλλιώς θα καταρρεύσει και δεν θέλουμε ένα μανιτάρι ,

αλλά πρέπει να απολαύσουμε τη σωστή συνέπεια και να διατηρήσουμε τις θρεπτικές του αξίες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όταν μαγειρεύεται ...

... θα το σοτάρουμε γρήγορα σε ένα τηγάνι με ψιλόβροχο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πολύ λίγο φρέσκο πιπέρι τσίλι και ένα γαρίφαλο σκόρδου (προφανώς χωρίς ψυχή) και ένα ελαφρύ τρίψιμο πιπεριού.

Αφού περάσουν 40 λεπτά μαγειρέματος σε χύτρα πίτας για τα ρεβίθια μας , θα αποσυμπιέσουμε την κατσαρόλα, θα σιγουρευτούμε το μαγείρεμα και θα τα αλάτιμε😉👍

Ας μηδενίσουμε λοιπόν την κουζίνα πίεσης και συνεχίστε για τα τελευταία 5/6 λεπτά

Παίρνουμε μερικά κουτάλια με τα οποία θα φτιάξουμε μια πολύ χονδροειδής κρέμα, συνθλίβοντας τα μαζί με μερικά κομμάτια από το βραστό μπρόκολο με τη βοήθεια ενός πιρούνου.

Η συμβουλή είναι να προσθέσετε μια κουταλιά ανενεργών θρεπτικών νιφάδων μαγιάς και έναν γύρο έξτρα παρθένου ελαιολάδου κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας .

Κίνηση Ας σχετικά με τα ζυμαρικά ... πολύ σημαντική καθώς οι υδατάνθρακες μας cavatelli επιτρέπει το σώμα μας να απορροφήσει καλύτερα τις πρωτεΐνες του ρεβίθια . Επιλέξτε τα από σιμιγδάλι σκληρού σίτου και όσα σπιτικά μπορείτε να βρείτε στην αγορά , ώστε να είναι τραχύ / γεμάτο σώμα και να διατηρούν τις γεύσεις που θα πρέπει να τους δώσουν τα όσπρια μας .

Τους βυθίζουμε σε βραστό νερό που πρόκειται να αλάτι

και θα τα στραγγίξουμε καλά 1 λεπτό πριν από το συνιστώμενο trempistica καθώς τότε θα πάμε να τους αφήσουμε να ξεκουραστούν

μαζί με τα όσπρια μας και τα υπόλοιπα μπουκέτα μπρόκολου για περίπου δύο λεπτά, έτσι ώστε τα άμυλα να δένονται καλά και να παίζουν το παιχνίδι τους.

Ας πάρουμε μερικές πολύ νόστιμες αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι,

τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Σερβίρουμε προσθέτοντας μερικά μικρά κρουτόν ολικής αλέσεως που είχαμε ψηθεί προηγουμένως σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, γυαλίζοντας με πολύ ελαφρύ ψιλόβροχο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Η αναζωογονητική γεύση των καυτών οσπρίων , με την οξύτητα των αποξηραμένων ντοματών , την τραγανή κρουτόν ψωμιού και την απαλή αγκαλιά του μπρόκολου θα είναι μια υπέροχη έκσταση για τον ουρανίσκο σας! Μια πραγματικά απίστευτη ισορροπία γεύσης και θρεπτικών αξιών !

Σας αγκαλιάζω πολλούς αφού εδώ στο WP είναι δυνατό να το κάνετε 😷😜👍και πάνω απ 'όλα ήθελα να θυμηθώ ότι η κατανάλωση βίγκαν ΔΕΝ σημαίνει ότι παραιτούμε τις γεύσεις .

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Γυναίκα έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης για να πάρει δάνειο - Πώς την παγίδεψε 78χρονος

Βόλος: Γυναίκα έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης για να πάρει δάνειο - Πώς την παγίδεψε 78χρονος  Μία διαδικτυακή απάτη για την έκδοση δανείου ...