Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Λινγκουίνι με κολοκυθάκια, αποξηραμένες ντομάτες, μέντα και κουρκούμη

 Λινγκουίνι με κολοκυθάκια, αποξηραμένες ντομάτες, μέντα και κουρκούμη


Ένα φανταστικό, γρήγορο και αρωματικό πιάτο! Εμπλουτισμένο με κουρκούμη  ... αυτό το φανταστικό μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι τόσο καλό για το σώμα μας.

Συστατικά (για 2 άτομα) :

180 γραμμάρια γλωσσίνης

3 μεσαία κολοκύθια

1 σκελίδα σκόρδο

5 αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι

άλας

πιπέρι

Αποξηραμένη κουρκούμη σκόνη

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέντα

Ξεφλουδίστε τα κολοκύθια και μόλις χωριστούν σε δύο κατά μήκος, μειώστε τα σε πολλά ημικύκλια με πάχος περίπου μισό εκατοστό.

IMG_7074

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί .

Στη συνέχεια, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια με ένα ελαφρύ ράντισμα πιπεριού και , σε μέτρια φωτιά, αφήστε το να φύγει, προσέχοντας να σοτάρετε κατά καιρούς .
Κόψτε το γαρίφαλο του σκόρδου σε μικρά κομμάτια (αρκετά μεγάλα για να τα αφαιρέσετε στο τέλος της προετοιμασίας εάν δεν σας αρέσει) και αφήστε το να τηγανίσει με τα κολοκύθια.

IMG_7285

Στο τηγάνι κολοκυθιών, προσθέστε λίγο κουρκούμη σκόνη, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε.

IMG_7287

Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ενώ κόβετε τις αποξηραμένες ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Θα παρατηρήσετε ότι τα κολοκύθια παίρνουν κίτρινο χρώμα
 καθώς η κουρκούμη είναι μια πολύ ισχυρή φυσική βαφή.

IMG_7289

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τη γλωσσίνη και αφήστε τα πίσω για περίπου ένα λεπτό.

Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και βυθίστε το στο ταψί που περιέχει κολοκυθάκια και ντοματίνια.
Περάστε τα πάντα, ανακατεύοντας με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος
 .

IMG_7292

Σερβίρετε κάνοντας τα κολοκυθάκια και τις ντοματίνια να αναδύονται, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο.

IMG_7296

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνθρωποι παράσιτα, που έχουν μάθει να στηρίζονται πάντα στους άλλους

  Άνθρωποι παράσιτα, που έχουν μάθει να στηρίζονται πάντα στους άλλους -Κική Γιοβανοπούλου- GynaikaEimai 22 Ιανουαρίου 2025 Είναι κι αυτοί π...