Λινγκουίνι με κολοκυθάκια, αποξηραμένες ντομάτες, μέντα και κουρκούμη
Ένα φανταστικό, γρήγορο και αρωματικό πιάτο! Εμπλουτισμένο με κουρκούμη ... αυτό το φανταστικό μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι τόσο καλό για το σώμα μας.
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γραμμάρια γλωσσίνης
3 μεσαία κολοκύθια
1 σκελίδα σκόρδο
5 αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι
άλας
πιπέρι
Αποξηραμένη κουρκούμη σκόνη
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέντα
Ξεφλουδίστε τα κολοκύθια και μόλις χωριστούν σε δύο κατά μήκος, μειώστε τα σε πολλά ημικύκλια με πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί .
Στη συνέχεια, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια με ένα ελαφρύ ράντισμα πιπεριού και , σε μέτρια φωτιά, αφήστε το να φύγει, προσέχοντας να σοτάρετε κατά καιρούς .
Κόψτε το γαρίφαλο του σκόρδου σε μικρά κομμάτια (αρκετά μεγάλα για να τα αφαιρέσετε στο τέλος της προετοιμασίας εάν δεν σας αρέσει) και αφήστε το να τηγανίσει με τα κολοκύθια.
Στο τηγάνι κολοκυθιών, προσθέστε λίγο κουρκούμη σκόνη, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ενώ κόβετε τις αποξηραμένες ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Θα παρατηρήσετε ότι τα κολοκύθια παίρνουν κίτρινο χρώμα καθώς η κουρκούμη είναι μια πολύ ισχυρή φυσική βαφή.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τη γλωσσίνη και αφήστε τα πίσω για περίπου ένα λεπτό.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και βυθίστε το στο ταψί που περιέχει κολοκυθάκια και ντοματίνια.
Περάστε τα πάντα, ανακατεύοντας με μισή κουτάλα νερό μαγειρέματος .
Σερβίρετε κάνοντας τα κολοκυθάκια και τις ντοματίνια να αναδύονται, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου