ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εδώ και χρόνια, είναι ένα από τα αγαπημένα μας σνακ για πρωινό, κολατσιό και όχι μόνο. Οι συνδυασμοί πολλοί! Από το κλασικό κουλούρι με τυρί, μέχρι με γέμιση αλλαντικών. Και δεν είναι άλλο από το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα χλιαρό γάλα φρέσκο
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 πακέτο φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 5 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- σουσάμι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι και το αλάτι κι αρχίζουμε να τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα με το υγρά. Ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γρ. και κάνουμε πλεξούδες. Στην συνέχεια, όταν ετοιμάσουμε όλα τα κουλούρια, τα βουτάμε στο διάλυμα που έχουμε φτιάξει από το νερό και μέλι και στην συνέχεια στο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξαναφουσκώσουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet Cooking
YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW
https://gynaikaeimai.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου