Πατάτα γεμιστή με μανιτάρια
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΘΕΣΗ 155 Kcal
ΠΡΩΤΕΪΝΗ 5,4 GRAM
FAT 4,4 GRAM
CARBOHYDRATES 24,8 GRAM
10 μερίδες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Πατάτα 1 κιλό
Μανιτάρια 500 g
Βούτυρο 30 g
Κρεμμύδι 2 κεφάλια
Αυγό κοτόπουλου 1 κομμάτι
Αλεύρι σίτου 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι για γεύση
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Μέθοδος μαγειρέματος:
- Κόβουμε χονδροειδώς τις πατάτες και τις βράζουμε. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και εξατμίστε το υγρό. Προσθέστε λάδι και πιπέρι, συνθλίψτε σε μια πουρέ. Αφήστε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά.
- Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι το χρυσό, προσθέτουμε ψιλοκομμένα μανιτάρια, σεζόν, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Χωρίστε τη ζύμη πατάτας σε τορτίλες, τοποθετήστε το μανιτάρι γεμίζοντας στο κέντρο του καθενός, συνδέστε και κλείστε τις άκρες. Ρίξτε το αλεύρι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί. Πριν το σερβίρετε, ρίξτε ξινή κρέμα και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου