Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

RISOTTO ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 RISOTTO ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




Καλημέρα , σήμερα πρόκειται να ετοιμάσουμε ένα πρώτο πιάτο, το Ριζότο με κολοκύθα και μανιτάρια , είναι εποχιακό που μπορεί να φτιαχτεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, εύκολο να γίνει με χαμηλό κόστος και καλό για οποιαδήποτε περίσταση ή ημέρα. Χρειάστηκαν συνολικά 40-45 λεπτά για να προετοιμάσουμε τα πάντα και ξοδέψαμε 4-5 ευρώ. Θα μαγειρέψουμε το ρύζι με ζωμό λαχανικών. Επειδή δεν είχα προγραμματίσει και ξαφνικά έπρεπε να φτιάξω το ριζότο, δεν είχα χρόνο να φτιάξω το βίντεο, γι 'αυτό θα περιγράψω τη συνταγή βήμα προς βήμα. Ας πάμε με τη συνταγή.👨‍🍳👨‍🍳

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:

  1. 2 καρότα, μισό κρεμμύδι, λίγο σέλινο και μισό πράσο (όλα τα λαχανικά καθαρίζονται και κομμένα σε κομμάτια)
  2. 2 λίτρα νερού
  3. χοντρό αλάτι

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ:

  1. 180 γραμμάρια ρυζιού
  2. 30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  3. 60 γρ. Βούτυρο
  4. λεπτό αλάτι ό, τι χρειάζεται
  5. 2 σκελίδες σκόρδου
  6. 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  7. πράσο (μισό) καθαρό και ψιλοκομμένο
  8. 270 γραμμάρια κολοκύθας καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  9. 170 γραμμάρια μανιταριών
  10. 100 ml. ελαιόλαδο και άλλα 20 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  11. 50 ml λευκό κρασί

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το ζωμό: Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια για μερικά λεπτά (αυτό που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για το ζωμό) με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, μόλις τα λαχανικά ροδίσουν ελαφρά προσθέτουμε το νερό και μια πρέζα χοντρό αλάτι, αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά, μετά από αυτό το διάστημα αφήνουμε το ζωμό καθαρό και στραγγισμένο, ελέγχοντας για αλάτι εάν λείπει .

Ενώ περιμένουμε να γίνει ο ζωμός, σε 2 διαφορετικά τηγάνια πρόκειται να προετοιμάσουμε τα μανιτάρια και τα κολοκύθια

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ:

Μαγειρέψτε το 7-8 λεπτά (ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το αν τα μανιτάρια που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα) σε ένα τηγάνι με καπάκι, με ένα νήμα ελαιόλαδου συν 2 σκελίδες σκόρδο και το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατέψτε, όταν χρησιμοποιήσετε όλο το νερό  σβήσαμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε  με αλάτι

ΤΟ ΠΡΑΣΟ:

Μαγειρέψτε το καθαρό πράσο ψιλοκομμένο και λίγο βούτυρο, σε ένα άλλο τηγάνι με καπάκι, για περίπου 10 λεπτά με ένα νήμα ελαιόλαδου,  ανακατέψτε, μόλις αρχίσει να μαραίνεται, απενεργοποιήστε τη φωτιά, ευθυγραμμίστε με αλάτι και στο τέλος συνθλίβουμε τα πάντα αφήνοντας μια κρέμα κολοκυθιών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ RISOTTO

Λοιπόν, αν έχουμε το ζωμό, τα μανιτάρια και τη κρέμα έτοιμα, θα μαγειρέψουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά με μισό θρυμματισμένο κόκκινο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε έντονα ώστε να μην κολλήσει, τότε βρέχουμε με το κρασί Μόλις εξατμιστεί, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό συν τα μανιτάρια και την κρέμα κολοκύθας, αφήστε το ρύζι να μαγειρευθεί για 16-17 λεπτά πάντα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μερικές κουταλιές ζεστό ζωμό κάθε φορά που ξοδεύεται.

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Μετά από αυτό το διάστημα , χαμηλώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και ένα νήμα παρθένου ελαιολάδου, ανακατεύουμε έντονα έως ότου λιώσουν όλα  στο τέλος ελέγξουμε αν λείπει  αλάτι.

BRAVO ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΓΕΥΜΑ  και όπως πάντα, για οποιαδήποτε αμφιβολία ή απορία μπορείτε να μου γράψετε στο ΙΔΙΟ BLOG, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ με στο YouTube  https://www.youtube.com/channel/UCaFe0HydTUfJE8PZ7qAJO 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΦΗΝΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ     

ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση

  Γρίπη Α και Γρίπη Β: Διαφορές σε συμπτώματα και αντιμετώπιση Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2025 19:00 Η κοινή γρίπη π...