Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Ο Πούτιν Εκφωνεί Αντι-παγκοσμιοτική Ομιλία στο Νταβός. Ενώ ο Macron Εκφωνεί ομιλία υπέρ-παγκοσμιοποιητή

 

εικόνα


Ο Πούτιν Εκφωνεί  Αντι-παγκοσμιοτική Ομιλία στο Νταβός. Ενώ ο Macron Εκφωνεί ομιλία υπέρ-παγκοσμιοποιητή 


εικόνα



Dear argyris,


Ο Αλεξάντερ Μερκούρης και ο Άλεξ Κριστοφόρος του Ντουράν έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες ομιλίες του Νταβός για τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και τον Εμμανουήλ Μακρόν της Γαλλίας.


Με τον Ντόναλντ Τραμπ εκτός εικόνας, ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης που αντιστέκεται στα κακά του παγκοσμιοποίησης είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρέδωσε την πρώτη του ομιλία στο Νταβός στο εικονικό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μέσω του Zoom.


Είπε ότι η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε ευημερία, αλλά αύξησε επίσης τις οικονομικές ανισότητες, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τις μεσαίες τάξεις του κόσμου, τους ίδιους τους ανθρώπους που «αποτελούν τη βάση οποιασδήποτε σύγχρονης κοινωνίας».


Φυσικά, ένας από τους κύριους μοχλούς της παγκοσμιοποίησης είναι η Big Tech, για την οποία ο Πούτιν παρατήρησε, "Αυτοί δεν είναι πλέον μόνο οικονομικοί γίγαντες - σε ορισμένες περιοχές, είναι ήδη de facto ανταγωνιστικοί με κράτη".


Τους χαρακτήρισε μονοπώλια και επέκρινε την αδυσώπητη λογοκρισία τους, ρωτώντας: «Πόσο καλά λειτουργεί αυτό το μονοπώλιο με το δημόσιο συμφέρον; να είναι υποκατάστατο των νόμιμων δημοκρατικών θεσμών, αποφασίζοντας για τους ανθρώπους πώς να ζήσουν και τι να επιλέξουν και τι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα; "


"Αυτό το είδαμε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι καταλαβαίνουν ξεκάθαρα τι μιλάω", είπε, αναφερόμενος στην απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ από το Διαδίκτυο και την ταυτόχρονη απο-πλατφόρμα δεκάδων χιλιάδων Τραμπ - Υποστήριξη των επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο εσωτερικής τρομοκρατίας του Adam Schiff και στην ατζέντα των ΗΠΑ «να κυνηγήσουν εχθρούς στη χώρα τους», το οποίο υποψιάζεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να βρει

εχθροί εκτός της χώρας.


Τέλος, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι το COVID είχε οδηγήσει σε «πιο αδύναμους» διεθνείς θεσμούς και σε ένα «επιδεινούμενο» παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας, που θυμίζει τις συνθήκες πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυξάνοντας την ανησυχία του ότι αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «πόλεμο όλων ενάντια σε όλους» και μια πλήρη έκρηξη του σύγχρονου πολιτισμού.


Η διεύθυνση του Εμμανουήλ Μακρόν ήταν το πολικό αντίθετο του Πούτιν. Ο πρώην τραπεζίτης του Ρόττσιλντ απαγγέλλει τα λόγια που ξυπνούσαν τα κουτάλια των παγκοσμιοποιητών του, προειδοποιώντας ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός "δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει", προτρέποντας τους παγκόσμιους ηγέτες να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής λέγοντας: "Θα βγούμε από αυτήν την πανδημία μόνο με μια οικονομία που σκέφτεται περισσότερα για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. "


Ενώ φαίνεται ότι ο Πούτιν και ο Μακρόν αναφέρονται στο ίδιο πρόβλημα ανισότητας, δεν είναι. Οι Παγκόσμιοι άρχοντες της Macron επιδιώκουν να παραμείνουν δισεκατομμυριούχοι, πετώντας γύρω στα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, αναγκάζοντας την παγκόσμια μεσαία τάξη να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με εκείνους των φτωχών κατοίκων καλύβας λάσπης, εάν επιβιώσουν από το εμβόλιο.



Διάρκεια: 20 λεπτά


εικόνα
 
https://forbiddenknowledgetv.slrcdn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κέρκυρα: Της έπεσε ο μπότης στο κεφάλι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο νησί Τρομ...