Σλοβακική σούπα λάχανου - Kapustnica
Κάθε φορά που επισκέπτονται τη Σλοβακία, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πρέπει να φάω. Ένα από αυτά τα τρόφιμα είναι η σλοβακική σούπα λάχανου ή το kapustnica όπως λέγεται. Kapusta σημαίνει λάχανο. Τις προάλλες συνάντησα κάποια πολωνική λάχανο τουρσί σε ένα τοπικό παντοπωλείο και η σκέψη μου χτύπησε - γιατί να μην φτιάξω τη σούπα στο σπίτι. Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο google, βρήκα μια βολική συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο .
Η ιστορία πίσω από τον Kapustnica
Πριν προχωρήσουμε στη συνταγή, ας ανταλλάξουμε μερικές λέξεις για αυτήν την υπέροχη σούπα. Στην πραγματικότητα έρχεται σε διάφορες μορφές ανάλογα με το ποιος το κάνει, την περιοχή και τη σεζόν. Αυτά που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν ήταν πάντα με πολύ λάχανο τουρσί, κρέας και λουκάνικο. Η σούπα παρασκευάζεται συνήθως στο τέλος του έτους, γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η Χριστουγεννιάτικη εκδοχή έρχεται χωρίς κρέας, αντ 'αυτού έχει συστατικά όπως κρέμα, λευκό απλό χαλίκι και πατάτες. Πολλοί Σλοβάκοι μου έχουν επίσης πει ότι αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία των πονοκέφαλων!
Τα συστατικά
Τελικά κατέληξα να τροποποιήσω την αρχική συνταγή και να χρησιμοποιήσω τα ακόλουθα συστατικά για τη σούπα μου. Για παράδειγμα, δεν ήθελα να έχω τόσο πολύ κρέας σε αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο δοχείο σούπας που εξυπηρετούσε περίπου 5 άτομα.
- Sauerkraut - 0,5 κιλά (λάχανο τουρσί)
- Λουκάνικο - kabanos με σκόρδο, 2 κομμάτια (225 γραμμάρια)
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι
- Σκόρδο - 3 σκελίδες
- Γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μαύρο πιπέρι, πικάντικη πάπρικα, ½ κόκκινο πιπέρι
Πώς να φτιάξετε σλοβακική σούπα λάχανου
- Ξεπλύνετε το λάχανο τουρσί, και μετά βάλτε το με ένα λίτρο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Κόψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια και τα γαρίφαλα σκόρδου, προσθέστε στη σούπα.
- Προσθέστε μαύρο πιπέρι, σκελίδες και μοσχοκάρυδο, 2 φύλλα δάφνης και μερικά από την πάπρικα.
- Προσθέστε λίγο περισσότερο νερό και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά.
- Κόψτε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στη σούπα.
- Προσθέστε κόκκινη πιπεριά και πάπρικα
- Σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά.
Απολαμβάνω! Η ξινή κρέμα είναι τόσο νόστιμη με αυτή τη σούπα, δυστυχώς δεν είχαμε καθόλου στο σπίτι. Ωστόσο, θα πάρω σίγουρα ένα βάζο και θα το φέρω μαζί μου αύριο. Ποιος νοιάζεται αν ολόκληρο το μέρος θα μυρίζει λάχανο - αυτό που έχει σημασία είναι το υπέροχο μεσημεριανό γεύμα!
https://biveros.se/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου