Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ

 ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ


Αν και τα βακτήρια στο στόμα σας είναι και καλά και επιβλαβή, η πλάκα που μένει μπορεί να φθείρει τα δόντια μας. Εντός δύο ημερών η πλάκα μπορεί να σκληρύνει και να εμφανιστούν τα συμπτώματα της ουλίτιδας, η πρώτη φάση της περιοδοντικής νόσου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ;

Η περιοδοντίτιδα είναι μία προχωρημένη λοίμωξη των ούλων που προκαλεί τα ούλα σας να διαχωριστούν από τα δόντια σας, φθείροντας όχι μόνο τα ούλα σας, αλλά και τα οστά που κρατούν τα δόντια σας στη θέση τους. Αυτή η πάθηση προκαλεί απώλεια δοντιών, παράλληλα με πιο σοβαρά προβλήματα υγείας αν δεν αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για μία πάθηση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από επαγγελματίες. Στο παρόν άρθρο θα μάθετε τι να προσέχετε για να την εντοπίσετε, και πως να την αποφύγετε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ;

Πολλά από τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε ξεκινούν όπως αυτά που υποδηλώνουν την ουλίτιδα: πρησμένα, ευαίσθητα ούλα που αιμορραγούν εύκολα στο βούρτσισμα ή κατά την χρήση του νήματος. Τελικά, αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στο διαχωρισμό των ούλων από τα δόντια: στην περιοδοντίτιδα. Τα δόντια γίνονται όλο και περισσότερο χαλαρά και τα οστά στο πρόσωπό σας που τα κρατούν στη θέση τους αδυνατίζουν. Κοιτάξτε για τα εξής:

  • Πρησμένα ούλα
  • Ούλα που υποχωρούν
  • Ούλα με έντονο κόκκινο ή μωβ χρώμα
  • Κενά μεταξύ των δοντιών που δεν υπήρχαν πριν
  • Χαλαρά δόντια
  • Η αίσθηση ότι τα δόντια σας κλείνουν διαφορετικά όταν μασάτε

Τα παραπάνω συμπτώματα της περιοδοντίδας είναι συνήθως αρκετά επώδυνα, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι θα τα προσέξετε αμέσως. Το συντομότερο που θα επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για έλεγχο, το συντομότερο θα ανακαλύψετε τυχόν μικρά προβλήματα στα ούλα πριν εξελιχθούν περαιτέρω.

Τι είναι η περιοδοντίτιδα και πως μπορείτε να την αποτρέψετε

Η ΤΗΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑΣ.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ;

Αν αναζητάτε κάποιον τρόπο για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε συμβουλή από επαγγελματία. Πρόκειται για ένα προχωρημένο πρόβλημα στα ούλα και με τη σωστή αξιολόγηση και θεραπεία από τον οδοντίατρό σας, μπορεί να διακοπεί η εξέλιξή του. Ο οδοντίατρός σας ενδεχομένως να μπορέσει επίσης να σας συστήσει πιο κατάλληλες φυσικές θεραπείες περιοδοντίτιδας.

Η περιοδοντίτιδα αποτελεί το άμεσο αποτέλεσμα της έλλειψης καλής στοματικής υγιεινής, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αποφευχθεί εύκολα. Ωστόσο, μπορεί να έχετε προδιάθεση για αυτή την πάθηση, αν ισχύουν κάποια από τα παρακάτω:

;
  • Ύπαρξη ουλίτιδας που δεν έχει αντιμετωπιστεί
  • Κάπνισμα
  • Μη σταθερή ρουτίνα βουρτσίσματος και χρήσης νήματος
  • Γήρας
  • Κακή διατροφή
  • Αδύνατες άμυνες του οργανισμού, λόγω ύπαρξης ανισορροπίας στα βακτήρια

Αν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε προδιάθεση στην περιοδοντίτιδα, συστήνουμε να διατηρήσετε τους τακτικούς σας ελέγχους στον οδοντίατρο και να πραγματοποιείτε προληπτικές ενέργειες αν έχετε ευαίσθητα ή πρησμένα ούλα.

Να θυμάστε: Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας ορίζεται αποκλειστικά από έναν επαγγελματία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ;

Η πρακτική καλής στοματικής υγιεινής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ουλίτιδας και την εξέλιξή της σε περιοδοντίτιδα. Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές στοματικής υγιεινής:

  1. Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά.
  2. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας μία απαλή οδοντόκρεμα, όπως η Zendium, και μία μαλακή οδοντόβουρτσα.
  3. Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ώστε να αφαιρέσετε τα βακτήρια και τα υπολείμματα των τροφών.
  4. Χρησιμοποιήστε μία οδοντόκρεμα και ένα στοματικό διάλυμα που ενισχύουν τα καλά βακτήρια στο στόμα, όπως τα προϊόντα Zendium.
  5. Κόψτε το κάπνισμα – μία αλλαγή στον τρόπο ζωής που είναι θετική για τη συνολική σας υγεία.
  6. Προσέξτε αν τα ούλα σας είναι πρησμένα ή ευαίσθητα και επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Να θυμάστε ότι το βούρτσισμα και το νήμα αφαιρούν την πλάκα, αλλά αυτή μπορεί να συγκεντρωθεί και πάλι γρήγορα, οπότε η συνέπεια είναι βασική όσον αφορά τη ρουτίνα στοματικής υγιεινής. Η τήρηση μίας ρουτίνας στοματικού καθαρισμού μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες ανάπτυξης περιοδοντίτιδας. Ακόμα και έτσι, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μία επαγγελματική γνώμη μόλις έχετε ανησυχίες σχετικά με τα ούλα και τα δόντια. Εξάλλου, το να είστε προνοητικός όσον αφορά την υγεία των ούλων είναι ένας καταπληκτικός τρόπος ώστε να επιβεβαιωθείτε ότι προσέχετε και τη γενική σας υγεία.

Τι είναι η περιοδοντίτιδα και πως μπορείτε να την αποτρέψετε

Για μία καλή ρουτίνα στοματικής υγείας, δοκιμάστε την οδοντόκρεμα Zendium Biogum που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα. Περιέχει τα ίδια ένζυμα και τις πρωτεΐνες όπως το στόμα σας, συμπεριλαμβανομένης της λακτοφερρίνης, μίας πρωτεΐνης που είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Σε κάθε βούρτσισμα, παρέχει πρόσθετη βοήθεια που βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτίων της αιμορραγίας των ούλων και της φλεγμονής. Και είναι κλινικά αποδεδειγμένο.

Οι συμβουλές στο παρόν άρθρο δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές, αλλά παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Συστήνουμε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα σας.

https://www.zendium.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βόλος: Tι συνέβη με την ανήλικη μαθήτρια που έκλεψε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του

  Βόλος: Tι συνέβη με την ανήλικη μαθήτρια που έκλεψε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του   10/10/2024 - 8:39 Αντιμέτωπη με το νόμο θα βρεθεί μια...