Πέννες με κολοκυθάκια και σάλτσα καρότου
Ένα εξαιρετικό και εξαιρετικά γρήγορο vegan μάθημα που πηγαίνει επίσης υπέροχα με μακριά σχήματα ζυμαρικών
Πέννες με κολοκυθάκια και σάλτσα καρότου
Συστατικά (για 2 άτομα) :
180 γρ ζυμαρικά
2 μέτρια κολοκύθια
2 καρότα
½ πατάτα
½ λευκό κρεμμύδι
Λιναρόσπορος
Μαϊντανός
άλας
πιπέρι
λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τεμαχίστε τα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
Πάρτε μια πατάτα και κόψτε την σε κύβους, θα προσθέσει μια πινελιά κρεμώδους στη σάλτσα που πρόκειται να φτιάξετε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, βάλτε μια γραμμή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί.
Τηγανίστε το χοντρό ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι και όταν παρατηρήσετε ότι το τελευταίο αρχίζει να ξανθίζει, μπορείτε να προσθέσετε τα κομμένα λαχανικά με ένα ελαφρύ ράντισμα πιπεριού.
Σε αυτό το σημείο πηγαίνετε , με μέτρια φωτιά, να προσέχετε περιστασιακά τον Sautee .(σωτάρισμα)
Μετά από 5-6 λεπτά μπορείτε να αναμίξετε με ένα παφλασμό λευκού κρασιού και στη συνέχεια να προσθέσετε μισή κουτάλα νερό. Πασπαλίζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι και, καλύπτοντας με καπάκι, αφήστε το να συνεχίσει να μαγειρεύει σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για άλλα 8-10 λεπτά.
Όταν τα λαχανικά φτάσουν στο ακριβές σημείο μαγειρέματος, μπορείτε να συνεχίσετε με την πρώτη συνεδρία του μπλέντερ.
Στη συνέχεια, αυξάνοντας σταδιακά τη δύναμή του, θα προσθέσετε ένα κλαδάκι μαϊντανό και μια χούφτα σπόρων λιναριού.
Θα ολοκληρώσετε την ανάμειξη μόλις τα λαχανικά μετατραπούν εντελώς και φτάσουν στη συνοχή μιας βελούδινης σάλτσας.
Ο τεμαχισμός σπόρων λιναριού είναι πολύ σημαντικός για να μπορέσετε να εξομοιωθείτε πλήρως με την περιεκτικότητα σε Ωμέγα3 από την οποία είναι πλούσια.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, αφήνοντάς τα για περίπου ένα λεπτό.
Στραγγίξτε τις πένες και βυθίστε τις στο ταψί που περιέχει τη σάλτσα μας.
Περάστε τα πάντα προσθέτοντας ένα πολύ λεπτό ψιλόβροχο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
Σερβίρετε με πασπαλισμένο μαϊντανό και δώστε οπτικό κύρος στη σύνθεση προσθέτοντας λίγο λιναρόσπορο.
Με έναν απλό τρόπο χωρίς δυσκολία, θα έχετε κάνει ένα καρύκευμα για τα πρώτα μαθήματά σας, λαμβάνοντας μια προσφορά λιπαρών οξέων Ωμέγα3 .
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου