Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πώς αποφεύγω τις απάτες εργασίας από το σπίτι

 

Πώς αποφεύγω τις απάτες εργασίας από το σπίτι



από Kally

Αυτή η πανδημία έχει προκαλέσει αύξηση της ανεργίας. Πολλές εταιρείες αναβάλλουν τις προσλήψεις λόγω του απρόβλεπτου μέλλοντος. Για να καλύψετε το κενό της ανεργίας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε ελεύθερες συναυλίες ή να εργαστείτε από δουλειές στο σπίτι.

Για εκείνους που είναι ανοσοκατεσταλμένοι ή εκείνοι που ζουν με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που πρέπει να φροντίζονται, η εργασία από το σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή για την επίτευξη κοινωνικής απόστασης και για πλήρη έλεγχο του προγράμματος εργασίας. Τα άτομα που επιλέγουν να έχουν αυτόν τον τύπο εργασίας μπορούν επίσης να διαπραγματευτούν για τις αμοιβές τους χωρίς να ανησυχούν για τυχόν μειώσεις ή αρνητικά σχόλια.

Ωστόσο, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας και της ζήτησης για εργασία από δουλειές στο σπίτι, ορισμένες δημοσιεύσεις θέσεων εργασίας και διαφημίσεις μπορεί στην πραγματικότητα να είναι απάτες. Έχοντας αυτό κατά νου, πώς μπορείτε να πείτε εάν το άνοιγμα μιας εργασίας είναι ψεύτικο ή πραγματικό;

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την εργασία από τις απάτες στο σπίτι:

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες δημοσίευσης εργασίας

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν μια θέση εργασίας είναι απάτη είναι να κοιτάξετε την ίδια τη λίστα εργασιών.

  • Υπάρχουν γραμματικά λάθη στην ανάρτηση;
  • Είναι η περιγραφή πολύ ασαφής και δεν περιγράφει λεπτομερώς βασικές πληροφορίες σχετικά με την εργασία;
  • Έχουν αναφέρει τις ευθύνες της εργασίας και τις ελάχιστες απαιτήσεις που απαιτούνται για να έχει ο αιτών;

Εάν δεν βλέπετε τίποτα στην εφαρμογή και είναι γεμάτο με γραμματικά σφάλματα, μπορείτε σίγουρα να πείτε ότι πρόκειται για απάτη.

Έρευνα για την εταιρεία

Εκτός από τις σκιερές περιγραφές θέσεων εργασίας, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το άνοιγμα μιας εργασίας είναι απάτη εάν δεν παρέχονται οι λεπτομέρειες της εταιρείας ή το όνομα της εταιρείας ακούγεται ασαφές. Πριν ακόμη σκεφτείτε να κάνετε αίτηση, πραγματοποιήστε έρευνα στο διαδίκτυο εάν η εταιρεία υπάρχει και δείτε εάν έχουν δημόσια παρουσία στο διαδίκτυο μέσω πλατφορμών κοινωνικών μέσων. Εάν δεν μπορείτε να δείτε ένα, τότε πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό.

Πάντα να κάνετε ερωτήσεις

Εάν η προσφορά έρχεται απευθείας σε εσάς και εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι ότι είναι νόμιμη προσφορά, κάντε πάντα ερωτήσεις. Μάθετε ακριβώς ποιο είναι το εύρος της εργασίας, ποιες είναι οι προσδοκίες τους από εσάς, πόσο θα είναι η αμοιβή και τι είδους εταιρεία είναι.

Ζητήστε επίσης ορισμένες βασικές πληροφορίες, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας τους και δείγματα της δουλειάς τους για να μάθετε περισσότερα γι 'αυτά. Εάν δεν μπορούν να σας δώσουν σωστές και χρήσιμες απαντήσεις, τότε πρέπει να διαφωνήσετε με την προσφορά.

Μην συμφωνείτε με οποιεσδήποτε πληρωμές ή αίτημα οποιωνδήποτε προσωπικών στοιχείων

Είναι σίγουρα μια απάτη εργασίας αν σας ζητηθεί να πληρώσετε για οτιδήποτε στο πλαίσιο της ένταξής σας στην εταιρεία, όπως τα έξοδα εκπαίδευσης και τα παρόμοια. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά εάν ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα για αιτήσεις εργασίας, όπως στοιχεία τραπεζικής και κάρτας, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και άλλες πληροφορίες που μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο.

Να θυμάστε ότι εάν είναι ένα νόμιμο άνοιγμα θέσεων εργασίας, οι εργοδότες δεν θα σας χρεώσουν ποτέ τίποτα για την αίτησή σας και θα παρέχουν επίσης δωρεάν εκπαίδευση.

Μερικές φορές είναι το ζήτημα της ακεραιότητας

Οι απάτες εργασίας θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν κακή δουλειά στο τέλος. Μπορεί να είναι μια δουλειά που απαιτεί από εσάς να γράψετε ψεύτικες κριτικές στο Amazon, στο TripAdvisor, στο eBay, στο Yelp, κλπ. γράψτε μια διατριβή για άλλο άτομο.

Η ακεραιότητα είναι η ποιότητα της ειλικρίνειας και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν ανέπαφες τις αξίες και τις αρχές τους. Έτσι, αυτές οι θέσεις εργασίας δεν είναι αποδεκτές από αυτούς. Ωστόσο, η ανάληψη αυτών των θέσεων εργασίας εξαρτάται από την απόφαση κάθε ατόμου.   

Εάν είναι πολύ καλό να είναι αλήθεια…

Όταν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι - όπως ισχύει το παλιό αλλά σοφό ρητό. Εάν η διαφήμιση εργασίας φωνάζει εύκολη δουλειά και κορυφαία αμοιβή, πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες της εργασίας. Τι ακριβώς θέλουν από εσάς σε αντάλλαγμα για το τεράστιο μπόνους που υπόσχονται χωρίς να έχουν πολλή δουλειά να κάνουν; Πάντα ζητάτε από την εταιρεία λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά και σκεφτείτε ξανά.

συμπέρασμα

Όπως υποβάλετε αίτηση για οποιαδήποτε άλλη εργασία που βασίζεται στο γραφείο, ελέγξτε πάντα τις θέσεις εργασίας που έχετε αναζητήσει πριν από την υποβολή αίτησης. Μην φοβάστε να κάνετε έρευνες και να αξιολογήσετε εάν είναι πραγματικά μια νόμιμη δουλειά. Εάν πιστεύετε ότι η διαφήμιση εργασίας από το σπίτι είναι ψεύτικη, αναφέρετέ την στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε για να βρείτε θέσεις εργασίας.

Να θυμάστε ότι αυτά τα ανοίγματα θέσεων εργασίας δεν πρέπει να σας προκαλούν πονοκέφαλο, αλλά μάλλον, να σας δίνουν την ευκαιρία να εφαρμόσετε και να δείξετε τις ικανότητές σας στις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Η απόκτηση εργασίας από την εργασία στο σπίτι μπορεί να είναι αγχωτική στην αρχή, αλλά μόλις το έχετε, μπορείτε να εργαστείτε και να κερδίσετε με πιο χαλαρό τρόπο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο, ώστε να προστατεύονται οι άλλοι από απατεώνες!

από Kally

https://middleme.net/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που πήρε το όνομα του λόγω της μεταλλευτικής του ιδιότητας

  Το χωριό της Μαγνησίας που πήρε το όνομα του λόγω της μεταλλευτικής του ιδιότητας Δημοσιεύθηκε  17/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:39 Το Ξ...