Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Μινιμαλισμός τροφίμων: Η νέα μας ανάλυση

 Μινιμαλισμός τροφίμων: Η νέα μας ανάλυση

Γράφτηκε από τον Dyami Millarson

Σήμερα το πρωί μέτρησα τα θαλάσσια ζωικά προϊόντα μας. Αυτά προήλθαν από δύο διαφορετικά γραφεία. Τώρα πρόκειται να τα κρατήσουμε μαζί για να αποφύγουμε την απώλεια της επισκόπησης ξανά. Σε αυτές τις εικόνες μπορείτε να δείτε το μασίφ ξύλινο πάτωμα για το οποίο ο πατέρας μου έγραψε ένα άρθρο (κάντε κλικ στον σύνδεσμο) πριν από μερικές εβδομάδες .

Τώρα καταγράφουμε τα εφόδια μας στο σπίτι. Δεν είμαστε συνήθως άνθρωποι που διατηρούν ακριβή αρχεία, αλλά γιατί το κάνουμε αυτό τώρα και κάνουμε τη συνήθεια αυτή δική μας; Γιατί τώρα εξετάζουμε ξαφνικά τα αποθέματά μας, δηλαδή τι έχουμε στο σπίτι από την άποψη των αγορασμένων τροφίμων;

Ξοδεύουμε πολλά για φαγητό κάθε χρόνο. Φέτος θέλουμε να το κάνουμε διαφορετικά: θέλουμε να ξοδεύουμε πολύ λιγότερα για φαγητό, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε αρκετά θρεπτικά συστατικά. Επομένως, η εξοικονόμηση δεν πρέπει να είναι εις βάρος της υγείας μας.

Κατά την εξοικονόμηση τροφίμων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, ότι το φαγητό έχει λανθασμένη ισορροπία, γεγονός που οδηγεί σε ελλείψεις. Κάποιος μπορεί να πάρει πολλά θρεπτικά συστατικά από ορισμένα προϊόντα έτσι ώστε κάποιος να μπορεί πραγματικά να ζει σε αυτά τα προϊόντα και έτσι είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε ποια προϊόντα παρέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Μας αρέσει να τρώμε βιολογικά τρόφιμα, δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε περισσότερο, αλλά θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην τιμή και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί για να ξοδέψουμε όσο το δυνατόν λιγότερο, αλλά εξακολουθούμε να παίρνουμε αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Προηγουμένως ξοδεύαμε περίπου 400-500 ευρώ ανά άτομο για φαγητό, βρισκόμασταν στην κορυφή λόγω των βιολογικών προϊόντων που αγοράσαμε κάθε εβδομάδα. Ζούμε με περίπου $ 100 ανά άτομο σε έξοδα φαγητού για ένα μήνα τώρα. Παρόλο που το ποσό αυτό ισχύει για το μήνα Δεκέμβριο-Ιανουάριο, θέλουμε να κάνουμε τις δαπάνες για φαγητό περίπου 50 ευρώ για τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Το αν αυτό είναι εφικτό θα γίνει εμφανές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο προβλεπόμενο ποσό:

  • Το πρώτο βήμα για τον μινιμαλισμό είναι η χρήση υπαρχόντων προμηθειών. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή προσφορά με την πάροδο του χρόνου και πρέπει να το ξεπεράσουμε πρώτα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, επειδή εδώ και καιρό κινούμαστε προς τον μινιμαλισμό με φαγητό.
    • Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μια απογραφή των αποθεμάτων μας. Εφόσον έπρεπε να διαιρέσουμε την προσοχή μας, δεν μπορέσαμε να επικεντρωθούμε αρκετά σε αυτό, αλλά σταδιακά αρχίσαμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε με αυτό. Η λήψη αποθεμάτων μας βοηθά στην κατανάλωση υπαρχόντων αποθεμάτων. Αφού εξαντλήσουμε τα παλιά αποθέματα, η απογραφή θα είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση των νέων αποθεμάτων μας. Η γερμανική έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πάρα πολύ εάν αγοράσουν πάρα πολύ ταυτόχρονα, γι 'αυτό θα ασκούμε αυτοέλεγχο κάθε φορά που μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν αγοράζουμε πάρα πολύ κάθε φορά, αλλά ότι αγοράζουμε μόνο ό, τι χρειαζόμαστε κάθε φορά.
  • Το δεύτερο βήμα για τον μινιμαλισμό με τα τρόφιμα είναι να δώσετε προσοχή στις τιμές. Πρέπει να διερευνηθεί πόσο κοστίζει κάθε (βασικό) προϊόν και εάν αυτό το προϊόν είναι αρκετά θρεπτικό. Για παράδειγμα, πόσο κοστίζει ένα αυγό, πόσο σέλινο, πόσο κοστίζει ένα rotti, πόσο κοστίζει ένα κρεμμύδι, πόσο κοστίζει το αλεύρι σίτου και πόσο κοστίζει τα ζυμαρικά; Κανονικά δεν σκεφτόμαστε ποτέ αυτό και γι 'αυτό είναι καλό που κάνουμε τώρα. πρέπει να έχουμε μια επισκόπηση - τόσο στα χαρτιά όσο και στο μυαλό μας - των τιμών όλων των βασικών μας αναγκών. Το κύριο ερώτημα που τίθεται στο βήμα 2 είναι ποια συστατικά θέλουμε να επιλέξουμε ως (βασικά) προϊόντα μας.
    • Έχοντας υπόψη όλα αυτά, έχουμε υπολογίσει ότι αν αγοράσουμε 25 κιλά οργανικού ρυζιού, είναι πολύ φθηνότερο από το να αγοράσουμε 1 κιλό ρύζι στο βιολογικό σούπερ μάρκετ. Επομένως, έχουμε αγοράσει 1 κιλό ρύζι μπασμάτι και το πλεονέκτημα του ρυζιού μπασμάτι είναι ότι μπορεί να διατηρηθεί επ 'αόριστον εφ' όσον αποθηκεύεται σε ξηρή περιοχή. πρέπει να το έχετε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Έχουμε επίσης υπολογίσει ότι το βιολογικό ρύζι ως βασικό φαγητό είναι φθηνότερο από τις οργανικές πατάτες, αλλά οι πατάτες από μόνες τους είναι πιο θρεπτικές από το ρύζι. μερικές φορές μπορούμε να φάμε πατάτες, αλλά όχι ως βασικό φαγητό, επειδή είναι σχετικά πολύ ακριβό (πρέπει να γίνει ανταλλαγή βάσει της τιμής). Φυσικά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να καλλιεργήσετε πατάτες μόνοι σας και σε αυτήν την περίπτωση είναι φθηνότερο να τρώτε πατάτες. Η καλλιέργεια πατατών δεν είναι καθόλου δύσκολη. Έχω επίσης φυτά πατάτας στο μπαλκόνι μας, αλλά η απόδοση δεν είναι αρκετά μεγάλη για να τρώω τακτικά. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα μπορούσα να αυξήσω τα έσοδα, δεν κατάφερα να περάσω αρκετό χρόνο σε αυτό, επειδή έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω. Αυτό είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη: πόσος χρόνος πρέπει να αναλάβει κάτι. Έτσι, οι πατάτες είναι απλά πιο ακριβές αν δεν έχετε χρόνο να καταλάβετε πώς να τις καλλιεργήσετε στην τοποθεσία όπου ζείτε. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια πολυάσχολη δουλειά και μπορεί να είναι δύσκολο να το συνδυάσετε με την καλλιέργεια πατατών στο σπίτι. Ανακάλυψα επίσης ότι το χειμώνα πρέπει κυρίως να ζούμε με φθηνά λαχανικά όπως κρεμμύδια και σέλινο για να τα σώσουμε.
  • Το τρίτο βήμα είναι να μάθετε πώς να φτιάξετε φθηνά, αλλά θρεπτικά πιάτα με τα συστατικά (προϊόντα διατροφής) που ανταποκρίνονται στην έρευνα στο βήμα 2. Το κύριο ερώτημα εδώ είναι: ποια νόστιμα πιάτα μπορούν να φτιαχτούν με φθηνά, θρεπτικά συστατικά; Μας ενδιαφέρει η γεύση και θέλουμε να φτιάξουμε ένα γαστρονομικό προϊόν υψηλής ποιότητας από τα συστατικά που έχουμε στο σπίτι.
    • Έχω ήδη ανακαλύψει ότι είναι φθηνό να φτιάχνεις πολλές σούπες. Τώρα καταλαβαίνω επίσης γιατί οι άνθρωποι τρώνε πολύ σούπα: είναι φτηνό, αλλά θρεπτικό. Με μια σούπα κανένα από τα συστατικά δεν χάνεται επειδή όλα περιλαμβάνονται στη σούπα και ως εκ τούτου ταιριάζει καλά με μια μινιμαλιστική στάση απέναντι στη ζωή στην οποία κάποιος προσπαθεί να μην σπαταλήσει φαγητό. Συχνά χρησιμοποιούμε ζυμαρικά ως χυλοπίτες στη σούπα για να το κάνουμε λίγο αλμυρό. Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα μιας φτηνής αλμυρής σούπας νουντλς: χθες το απόγευμα φτιάξαμε μια σούπα που δεν κόστισε πολύ για ένα μεσημεριανό γεύμα. Θα δείξω την αναλογία συστατικών ανά άτομο για να δώσω μια ιδέα για το κόστος: 2 βιολογικά αυγά που κοστίζουν 38 σεντ το καθένα, 1 κύβος με κοτόπουλο που έρχεται σεπακέτο με έξι κύβους κοτόπουλου που κοστίζει 2 ευρώ, το ένα όγδοο του σελιού που κοστίζει περίπου 2 ευρώ το καθένα, λίγο μαύρο πιπέρι (αυτό δεν θα κοστίσει πολύ), μισό λίτρο νερού (αυτό δεν θα κοστίσει πολύ), μισό ένα μικρό κρεμμύδι από μια σακούλα 1 κιλού οργανικών κρεμμυδιών που κοστίζει περίπου 2 ευρώ (θα κοστίσει περίπου 20 σεντς ανά κρεμμύδι), το ένα τέταρτο μιας σακούλας από οργανικά σπαγγέτι που κοστίζει 1,15 ευρώ, μια κουταλιά οργανικό θαλασσινό αλάτιγια τα μακαρόνια (αυτό δεν θα κοστίσει πολύ). Το συνδυασμένο κόστος αυτής της απλής σούπας ζυμαρικών θα είναι περίπου 2,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της πιπεριάς, του αλατιού και του νερού). τα αυγά είναι στην πραγματικότητα το πιο ακριβό συστατικό. Μπορεί ακόμη και να είναι τόσο φθηνό με οργανικά συστατικά. Είναι δυνατόν να αγοράσετε έτοιμες σούπες από τους βιολόγους, αλλά προτιμούμε να μην αγοράζουμε έτοιμα προϊόντα. προτιμούμε να φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας γιατί τότε μπορούμε να καθορίσουμε τη γεύση και μετά μπορούμε να επιλέξουμε τα συστατικά οι ίδιοι.
Το απόθεμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021.

Αυτό το άρθρο, το οποίο περιγράφει τα πρώτα μας βήματα προς τον μινιμαλισμό με το φαγητό, μπορεί να έχει γραφτεί λίγο φευγαλέα και απρόσεκτα, αλλά προορίζεται μόνο να σας δώσει μια ιδέα για το τι κάνουμε. Επομένως, πρόκειται να είναι ένα στιγμιότυπο της προόδου μας στην πρακτική του μινιμαλισμού των τροφίμων. Πρώτα θέλουμε να πειραματιστούμε περισσότερο και να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το τι είναι δυνατό πριν μοιραστούμε πιο οριστικά συμπεράσματα, είναι ακόμα λίγο μπερδεμένο και ασαφές επειδή είμαστε ακόμα στη μέση της μαθησιακής διαδικασίας και δεν έχουμε ακόμη πολλές απαντήσεις, είμαστε εμείς οι ίδιοι αναζητούμε απαντήσεις και φυσικά αυτό θα ισχύει πάντα, αν και αναμένω ότι θα έχουμε τελικά περισσότερα εργαλεία και περισσότερες πληροφορίες που μπορούμε να μοιραστούμε. Οι εμπειρίες μας κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας θα μας οδηγήσουν σε ορισμένα συμπεράσματα και όταν καταλήξουμε σε ένα οριστικό συμπέρασμα, θα το μοιραστώ σίγουρα. Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση να ληφθούν υπόψη όλα τα υψηλά μας πρότυπα: (α) τα συστατικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερα, (β) τα συστατικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά και (γ) τα συστατικά πρέπει να είναι τόσο νόστιμα πιθανή απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι είναι μια ωραία πρόκληση και σίγουρα θα το καταφέρουμε! (β) τα συστατικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά και (γ) τα συστατικά πρέπει να παράγουν το πιο νόστιμο δυνατό πιάτο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι είναι μια ωραία πρόκληση και σίγουρα θα το καταφέρουμε! (β) τα συστατικά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτικά και (γ) τα συστατικά πρέπει να παράγουν το πιο νόστιμο δυνατό πιάτο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι είναι μια ωραία πρόκληση και σίγουρα θα το καταφέρουμε!

https://operationxblog.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το χωριό της Μαγνησίας που πήρε το όνομα του λόγω της μεταλλευτικής του ιδιότητας

  Το χωριό της Μαγνησίας που πήρε το όνομα του λόγω της μεταλλευτικής του ιδιότητας Δημοσιεύθηκε  17/05/2024 21:30 Τροποποιήθηκε  21:39 Το Ξ...