Ψητές πιπεριές με κάπαρη και ελιές
Οι πιπεριές είναι λαχανικά χαμηλών θερμίδων, πολύχρωμα και πολύ νόστιμα!
Αποτελούνται από σχεδόν 90% νερό, είναι μια καλή πηγή μεταλλικών αλάτων, όπως κάλιο , φώσφορο , μαγνήσιο και σίδηρο .
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι από την άποψη της βιταμίνης C ανταγωνίζονται τα εσπεριδοειδή και έχουν μάλλον υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.
(Θα σας δώσω μόνο τα συστατικά ... για τις ποσότητες, υπολογίστε περίπου μια μεσαίου μεγέθους πιπεριά ανά άτομο)
Συστατικά:
Πιπεριές
Μαύρες ελιές
Κάπαρη
Καρύδια
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σκόρδο
Μαϊντανός
άλας
Τριμμένη φρυγανιά
Ας πάρουμε τις πιπεριές και πλύνετέ τις καλά
Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και αφήστε να μαγειρευθούν στο φούρνο ψητές στη σχάρα για περίπου 25/30 λεπτά .
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να προσέξουμε να τις αναποδογυρίσουμε και να τις μαγειρέψουμε από όλες τις πλευρές , στο σύνολό τους
Όταν είναι καλά ψημένες, θα τις βγάλουμε από το φούρνο και θα τις κλείσουμε σε μια σακούλα φαγητού (μία από τις χάρτινες που χρησιμοποιείται συνήθως για ψωμί θα είναι κατάλληλη), ενώ είναι ακόμα ζεστές, θα τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά .
Θα παρατηρήσετε ότι, λόγω της δράσης του ατμού που παράγεται από τον πολτό , το δέρμα ουσιαστικά θα βγει από μόνο του , απλώς τρίβοντας την επιφάνεια της πιπεριάς ή βοηθώντας με ένα μαχαίρι χωρίς καμία προσπάθεια.
Ας τις βάλουμε σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού θα φτιάξουμε πολλές λουρίδες..
Σε αυτό το σημείο θα πάμε να κόψουμε τις ελιές σε γύρους και να τις προσθέσουμε στο μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τις πιπεριές μαζί με τη κάπαρη και το σκόρδο που θα έχουμε ψιλοκόψει .
Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός, λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι (προσέξτε η κάπαρη είναι ήδη πολύ αλμυρή από μόνη της).
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε οι πιπεριές να απορροφήσουν όλο το καρύκευμα.
Στη συνέχεια, θα τακτοποιήσουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί φούρνου, φροντίζοντας να κατανείμουμε τα πάντα ομοιόμορφα διασφαλίζοντας ότι οι ελιές , η κάπαρη , ο μαϊντανός και το σκόρδο κατανέμονται καλά σε όλες τις περιοχές του τηγανιού έτσι ώστε σε το μαγείρεμα μπορεί να εμποτίσει τα αρώματά τους ομοιόμορφα.
Ας δώσουμε ένα ελαφρύ ράντισμα τριμμένου ψωμιού ...
… Και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 °, τελειώνοντας με 4 λεπτά στη σχάρα .
Το αποτέλεσμα της τελικής εμφάνισης πρέπει να είναι αυτό της επόμενης φωτογραφίας.
Θα πάμε να σερβίρουμε σε ένα λεπτό στρώμα με ολικής αλέσεως ψωμί που είχαμε προηγουμένως bruschet, καλλωπισμό με μερικά καρύδια και ψιλοκομμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η αντίθεση των χρωμάτων θα δώσει χαρά στο τραπέζι σας,
η τραγανή και αρμονική αγκαλιά των γεύσεων θα φροντίσει τον ουρανίσκο σας.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου