Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ψητές πιπεριές με κάπαρη και ελιές

 Ψητές πιπεριές με κάπαρη και ελιές



Οι πιπεριές είναι λαχανικά χαμηλών θερμίδων, πολύχρωμα και πολύ νόστιμα!
Αποτελούνται από σχεδόν 90% νερό, είναι μια καλή πηγή μεταλλικών αλάτων, όπως κάλιο , φώσφορο , μαγνήσιο και σίδηρο .
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι από την άποψη της βιταμίνης C ανταγωνίζονται τα εσπεριδοειδή και έχουν μάλλον υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.

(Θα σας δώσω μόνο τα συστατικά ... για τις ποσότητες, υπολογίστε περίπου μια μεσαίου μεγέθους πιπεριά ανά άτομο)

Συστατικά:

Πιπεριές

Μαύρες ελιές

Κάπαρη

Καρύδια

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σκόρδο

Μαϊντανός

άλας

Τριμμένη φρυγανιά

 

Ας πάρουμε τις πιπεριές και πλύνετέ τις καλά

IMG_1458Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και αφήστε να μαγειρευθούν στο φούρνο  ψητές στη σχάρα για περίπου 25/30 λεπτά .

IMG_1460Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρέπει να προσέξουμε να τις αναποδογυρίσουμε και να τις μαγειρέψουμε από όλες τις πλευρές , στο σύνολό τους

IMG_1461Όταν είναι καλά ψημένες, θα τις βγάλουμε από το φούρνο και θα τις κλείσουμε σε μια σακούλα φαγητού (μία από τις χάρτινες που χρησιμοποιείται συνήθως για ψωμί θα είναι κατάλληλη), ενώ είναι ακόμα ζεστές, θα τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά .

IMG_1464Θα παρατηρήσετε ότι, λόγω της δράσης του ατμού που παράγεται από τον πολτό , το δέρμα ουσιαστικά θα βγει από μόνο του , απλώς τρίβοντας την επιφάνεια της πιπεριάς ή βοηθώντας με ένα μαχαίρι χωρίς καμία προσπάθεια.

IMG_1465Ας τις βάλουμε σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού θα φτιάξουμε πολλές λουρίδες..

IMG_1469Σε αυτό το σημείο θα πάμε να κόψουμε τις ελιές σε γύρους και να τις προσθέσουμε στο μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τις πιπεριές μαζί με τη κάπαρη και το σκόρδο που θα έχουμε ψιλοκόψει .

IMG_1470

Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός, λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι (προσέξτε η κάπαρη είναι ήδη πολύ αλμυρή από μόνη της).

IMG_1471Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε οι πιπεριές να απορροφήσουν όλο το καρύκευμα.
Στη συνέχεια, θα τακτοποιήσουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί φούρνου, φροντίζοντας να κατανείμουμε τα πάντα ομοιόμορφα διασφαλίζοντας ότι οι ελιές , η κάπαρη , ο μαϊντανός και το σκόρδο κατανέμονται καλά σε όλες τις περιοχές του τηγανιού έτσι ώστε σε το μαγείρεμα μπορεί να εμποτίσει τα αρώματά τους ομοιόμορφα.

IMG_1475Ας δώσουμε ένα ελαφρύ ράντισμα τριμμένου ψωμιού ...

IMG_1476… Και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 °, τελειώνοντας με 4 λεπτά στη σχάρα .

IMG_1478Το αποτέλεσμα της τελικής εμφάνισης πρέπει να είναι αυτό της επόμενης φωτογραφίας.

IMG_1479Θα πάμε να σερβίρουμε σε ένα λεπτό στρώμα με ολικής αλέσεως ψωμί που είχαμε προηγουμένως bruschet, καλλωπισμό με μερικά καρύδια και ψιλοκομμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

πινακίδα IMG_1490Η αντίθεση των χρωμάτων θα δώσει χαρά στο τραπέζι σας,
η τραγανή και αρμονική αγκαλιά των γεύσεων θα φροντίσει τον ουρανίσκο σας.

V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα πάλι…

  Έλα πάλι… – Mary R – 7 Οκτωβρίου 2024 The Women Έλα απόψε, όπως εκείνα τα βράδια, ορμητικός και καθηλωτικός. Έλα απόψε που σπάω στα δυο να...