Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Sacher

 

ΖΑΧΕΡ

Καλημέρα σε όλους, χθες στα γενέθλιά μου, ετοίμασα ένα καλό SACHER CAKE, ένα τυπικό αυστριακό επιδόρπιο, που δημιουργήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους στην πρωτεύουσα Βιέννη, είναι αρκετά εύκολο να το κάνεις με χαμηλό κόστος.  Έχω χαλάσει 5 -6 ευρώ, και δεν έχω χρησιμοποιήσει αμύγδαλα σε αυτήν τη συνταγή, όπως είναι η αρχική επειδή δεν μου αρέσει, έχει αρκετές θερμίδες αλλά είναι καλή όταν έχετε επισκέπτες. Επίσης σήμερα, επιστρέφουμε στη γραπτή περιγραφή συνταγών λόγω του πλήθους των φάσεων προετοιμασίας και των χρόνων αναμονής.

ΩΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1) 20 λεπτά για να προετοιμάσετε το κέικ 

2) 40 λεπτά ψησίματος του κέικ

3) 30 λεπτά περιμένετε να τηγανιστεί το κέικ

4) 10 λεπτά για να γεμίσετε και να τελειώσετε το κέικ

5) 4 ώρες για να κρυώσει στο ψυγείο, πριν το σερβίρετε

(Α) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΔΙΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

-6 αυγά (εκεί πρέπει να διαχωρίσετε τον κρόκο από το λευκό)

-150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-120 γρ. αλεύρι κέικ (κοσκινισμένο)

-10 γρ. μαγιά (κοσκινισμένο)

-150 γρ. ζάχαρης

-1 δισκίο σοκολάτας 125 γρ.

συν λίγο βούτυρο και αλεύρι για να απλώσετε το καλούπι

(Β) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

-200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

-125 γρ. μπάρα σοκολάτας

-40 γρ. ζάχαρης

-40 γρ. κρέμα γάλακτος

- ένα κουτάλι νερό

ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΙΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΒΑΙΝ ΜΑΡΙ  ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΟΥΤΙ, ΑΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΙΚΟΝΑ)

ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ (εικόνα)

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟ ΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΕΤΑΙ ( εικόνα)

ΜΟΛΙΣ διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το ΑΣΠΡΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ έχουν αναμείξει με το αλεύρι (εικόνα)

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, Βάζουμε την ένωση NEL MOLD ( Επικάλυψη ) που έχουμε προηγουμένως ετοιμαστεί με βούτυρο και αλεύρι (εικόνα παραπάνω)

Τώρα μαγειρεύουμε το κέικ σε 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμο, το παίρνουμε έξω, αφήνοντας το να κρυώσει ( εικόνα παρακάτω)

Λοιπόν, ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ,  ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ (παρακάτω υπάρχει μια διαφάνεια με 6 εικόνες που αντιπροσωπεύουν τη διαδικασία που έχω περιγράψει)

ΤΩΡΑ Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά  παίρνουμε από αυτό που είναι έτοιμο για φάγωμα. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΡΕΜΑ που ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ (εικόνες

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ Ή ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ BLOG.




https://cocinaitaly.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία