Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Friggitelli (ιταλικές πιπεριές) με μοβ πατάτες και φακές

 Friggitelli (ιταλικές πιπεριές) με μοβ πατάτες και φακές



Μωβ πατάτες Λοιπόν ναι… είναι αυτή η ποικιλία πατάτας γενικά κατώτερης διαμέτρου από τις κλασικές πατάτες (ή σε σύγκριση με τις νέες), πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες Στις χρωστικές τους, που δίνουν το ασυνήθιστο χρώμα, περιέχονται ουσίες που μας βοηθούν να κρατηθούμε μακριά από καρδιακές παθήσεις και να διατηρήσουμε την υγεία των ματιών μας

μοβ πατάτα

Πώς να τα μαγειρέψετε; Είναι καλές σε όλες τις παραλλαγές που θέλετε να προτείνετε, αλλά ας δούμε αυτόν τον καινοτόμο συνδυασμό που κερδίζει αρκετούς πόντους και στην παρουσίαση

 

Συστατικά (για 2 άτομα) :

200 γρ. Φακές

200 γρ μοβ πατάτες

150 γρ νέας πατάτας

6-8 γλυκές πράσινες πιπεριές (friggitelli)

1 μικρό καρότο

1 φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής

1 φέτα κρεμμυδιού Tropea

ΠΟΥΡΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

άλας

σουσάμι

Ξεκινήστε βράζοντας τις φακές που έχετε ξεπλύνει προσεκτικά σε μια κατσαρόλα.

IMG_7320

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα, μια φέτα κρεμμύδι Tropea, μια σκελίδα σκόρδο χωρίς τον πυρήνα, ένα καρότο που έχετε μειώσει σε μικροσκοπικούς κύβους, ένα φύλλο δάφνης.

IMG_7324

Καλύτερα αν το μαγειρεύετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά (μόλις 30 λεπτά πρέπει να είναι αρκετό). Προσέξτε να μην τα κάνετε σαν πολτό  όταν μαγειρευτείτε, και αλατίζετε .

IMG_7327

Κατά τη διάρκεια των 30 λεπτών που χρειάζονται για να μαγειρέψετε τις φακές, θα έχετε ξεφλουδίσει και ψήσει τις πατάτες.

IMG_7334

Βάλτε τα στο καλάθι έτοιμο για μαγείρεμα με ατμό που θα διαρκέσει το πολύ 30-40 λεπτά.

IMG_7337

Καθαρίστε το friggitelli και στεγνώστε τα καλά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια μικρή κατσαρόλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε τα να τηγανίσουν, προσέχοντας να τα αναποδογυρίσετε με τη βοήθεια λαβίδων κουζίνας (μπορεί να είναι χρήσιμο να τα καλύψετε για να αποφύγετε τυχόν βρομιά στη κουζίνα ή ακόμα χειρότερα να υπάρξουν εγκαύματα από καυτό λάδι).

IMG_7339

Θα διαπιστώσετε ότι το friggitelli θα είναι έτοιμο όταν έχουν πάρει ένα πράσινο / καστανό χρώμα ελιάς (καφετί είπα όχι καμένο μαύρο, εντάξει;). Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε, προσθέστε αλάτι και αφήστε τα να ξεκουραστούν.

Έτοιμοι για το πιάτο ...;

Τακτοποιήστε ένα μικρό σωρό φακές στην πλάκα που θα στολίζετε στην κορυφή με ένα φύλλο δάφνης και συνεχίστε να φτιάχνετε βιολέτες που θα έχουν φριτζέτελι ως στέλεχος, νέες πατάτες ως κοράλια και τις χαρακτηριστικές μοβ πατάτες για πέταλα .

Αλάτι οι corollas και τα πέταλα (παρακαλώ μην ξεχάσετε να το κάνει) ... και πασπαλίζουμε με λίγα σουσάμι.

IMG_7351

Οπτική απόδοση εξαιρετικής ποιότητας και ρουστίκ αλλά πολύ καλά ισορροπημένος συνδυασμός γεύσεων.
V.

https://inthenameofseitan.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μην ξεχνάς να μου θυμίζεις τι αγάπησες σε μένα!

  Μην ξεχνάς να μου θυμίζεις τι αγάπησες σε μένα! 1 Μαΐου 2024 Στο πέρασμά μου μέσα στα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που ένιωθα καλά με τον εαυτό...