Friggitelli (ιταλικές πιπεριές) με μοβ πατάτες και φακές
Μωβ πατάτες ; Λοιπόν ναι… είναι αυτή η ποικιλία πατάτας γενικά κατώτερης διαμέτρου από τις κλασικές πατάτες (ή σε σύγκριση με τις νέες), πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες Στις χρωστικές τους, που δίνουν το ασυνήθιστο χρώμα, περιέχονται ουσίες που μας βοηθούν να κρατηθούμε μακριά από καρδιακές παθήσεις και να διατηρήσουμε την υγεία των ματιών μας
Πώς να τα μαγειρέψετε; Είναι καλές σε όλες τις παραλλαγές που θέλετε να προτείνετε, αλλά ας δούμε αυτόν τον καινοτόμο συνδυασμό που κερδίζει αρκετούς πόντους και στην παρουσίαση
Συστατικά (για 2 άτομα) :
200 γρ. Φακές
200 γρ μοβ πατάτες
150 γρ νέας πατάτας
6-8 γλυκές πράσινες πιπεριές (friggitelli)
1 μικρό καρότο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο στερημένη της ψυχής
1 φέτα κρεμμυδιού Tropea
ΠΟΥΡΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
άλας
σουσάμι
Ξεκινήστε βράζοντας τις φακές που έχετε ξεπλύνει προσεκτικά σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα, μια φέτα κρεμμύδι Tropea, μια σκελίδα σκόρδο χωρίς τον πυρήνα, ένα καρότο που έχετε μειώσει σε μικροσκοπικούς κύβους, ένα φύλλο δάφνης.
Καλύτερα αν το μαγειρεύετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά (μόλις 30 λεπτά πρέπει να είναι αρκετό). Προσέξτε να μην τα κάνετε σαν πολτό όταν μαγειρευτείτε, και αλατίζετε .
Κατά τη διάρκεια των 30 λεπτών που χρειάζονται για να μαγειρέψετε τις φακές, θα έχετε ξεφλουδίσει και ψήσει τις πατάτες.
Βάλτε τα στο καλάθι έτοιμο για μαγείρεμα με ατμό που θα διαρκέσει το πολύ 30-40 λεπτά.
Καθαρίστε το friggitelli και στεγνώστε τα καλά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια μικρή κατσαρόλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε τα να τηγανίσουν, προσέχοντας να τα αναποδογυρίσετε με τη βοήθεια λαβίδων κουζίνας (μπορεί να είναι χρήσιμο να τα καλύψετε για να αποφύγετε τυχόν βρομιά στη κουζίνα ή ακόμα χειρότερα να υπάρξουν εγκαύματα από καυτό λάδι).
Θα διαπιστώσετε ότι το friggitelli θα είναι έτοιμο όταν έχουν πάρει ένα πράσινο / καστανό χρώμα ελιάς (καφετί είπα όχι καμένο μαύρο, εντάξει;). Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε, προσθέστε αλάτι και αφήστε τα να ξεκουραστούν.
Έτοιμοι για το πιάτο ...;
Τακτοποιήστε ένα μικρό σωρό φακές στην πλάκα που θα στολίζετε στην κορυφή με ένα φύλλο δάφνης και συνεχίστε να φτιάχνετε βιολέτες που θα έχουν φριτζέτελι ως στέλεχος, νέες πατάτες ως κοράλια και τις χαρακτηριστικές μοβ πατάτες για πέταλα .
Αλάτι οι corollas και τα πέταλα (παρακαλώ μην ξεχάσετε να το κάνει) ... και πασπαλίζουμε με λίγα σουσάμι.
Οπτική απόδοση εξαιρετικής ποιότητας και ρουστίκ αλλά πολύ καλά ισορροπημένος συνδυασμός γεύσεων.
V.
https://inthenameofseitan.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου