Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

FOCACCIA AL ROMERO.

FOCACCIA AL ROMERO.




FOCACCIA AL ROMERO. Γεια σε όλους! Στο σημερινό βίντεο σας δείχνω πώς να προετοιμάσετε ένα τυπικό ιταλικό focaccia, είναι καλός σύντροφος για ζυμαρικά ή οποιοδήποτε γεύμα, πολύ χνουδωτό και ταυτόχρονα τραγανό, στην κορυφή ήταν αρωματισμένο με φύλλα δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι, ελπίζω σας αρέσει και όταν το προετοιμάζετε, είναι υπέροχο! Σας ευχαριστούμε που εγγραφήκατε και μοιραστήκατε αυτό το βίντεο με όλη την οικογένεια και τους φίλους σας. Όλη η φωτογραφία του καναλιού είναι χάρη στη συνεργασία του Roberto Prato. Επικοινωνία: paseocomevive@gmail.com ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ: YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCxQ9...


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ FOCACCIA AL ROMERO:

Προζύμωση Biga:

170 γραμμάρια αλεύρι σίτου.
100 γραμμάρια νερού.
Μια πρέζα ξηρή μαγιά.

Μάζα:

550 γραμμάρια ισχυρού αλευριού σίτου.
400 γραμμάρια ζεστού νερού.
50 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5 γραμμάρια αλατιού.
30 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για βαφή στην επιφάνεια.
Φύλλα δενδρολίβανου (φρέσκα ή ξηρά).
Λίπος
αλάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: •

Την προηγούμενη ημέρα, προετοιμάστε την προπαρασκευή της biga τοποθετώντας το αλεύρι, την πρέζα μαγιάς και το νερό σε ένα μπολ.

Ζυμώστε για να σχηματίσετε μια συμπαγή μπάλα ζύμης και αποθηκεύστε την σε ένα δοχείο που μπορείτε να καλύψετε ερμητικά, αφήστε το να ζυμώσει για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Για μένα το ιδανικό μέρος για να το αποθηκεύσετε είναι ο φούρνος απενεργοποιημένος και κλειστός.

Για να φτιάξετε τη ζύμη, τοποθετήστε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, τη μαγιά και το μπίγκα σε ένα μπολ, Ενώστε όλα αυτά τα συστατικά και μετά προσθέστε το αλάτι.

Αυτή η ζύμη είναι πολύ υγρή. ΜΗΝ προσθέτετε περισσότερο αλεύρι, αυτό που πρέπει να κάνετε αν το ζυμώσετε με το χέρι είναι να βάλετε το ένα χέρι στη ζύμη και να τοποθετήσετε το χέρι σας επίπεδο σαν να ήταν φτυάρι και γυρίστε τη ζύμη γύρω-γύρω που χωρίζει λίγο από τα τοιχώματα του καλουπιού, μπορεί να χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για αυτήν τη διαδικασία.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι και αφήστε τη να ζυμώσει για 45 λεπτά.

Με τα χέρια σας καλά βρεγμένα, ανασηκώστε τη ζύμη στη μία πλευρά του καλουπιού και διπλώστε την πάνω από την υπόλοιπη ζύμη, επαναλάβετε το ίδιο βήμα στην μπροστινή πλευρά, γυρίζοντας το καλούπι 180 μοίρες για να το κάνετε άνετο για εσάς.

Στη συνέχεια γυρίζετε 90 μοίρες και επαναλαμβάνετε το δίπλωμα στις υπόλοιπες δύο πλευρές.

Καλύψτε και αφήστε το να ζυμώσει για 45 λεπτά.

Στο καλά αλευρωμένο τραπέζι γυρίζετε τη ζύμη, θα έχει πάντα υγρασία, προσθέστε περισσότερο αλεύρι στην κορυφή, φανταστείτε ότι η ζύμη έχει τετράγωνο σχήμα και διπλώστε όλες τις πλευρές της προς τα μέσα, αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Χρωματίστε το ταψί (43 x 33) με άφθονο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη στο δίσκο και τεντώστε την μέχρι να φτάσει στις άκρες. Μπορείτε να πιάσετε αυτή τη ζύμη από τη μία πλευρά και να την τεντώσετε επειδή είναι πολύ εύκαμπτη.

Με τα δάχτυλά σας, δημιουργείτε τρύπες που δεν αγγίζουν τον πυθμένα σε ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης •

Βάψτε το με ελαιόλαδο, καλύψτε με πλαστικό και αφήστε το να ζυμώσει για 30 λεπτά.

Χρωματίστε το ξανά με ελαιόλαδο, πασπαλίστε φύλλα δεντρολίβανου στην κορυφή και μερικούς κόκκους χονδροειδούς αλατιού.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C / 460 ° F ψεκάστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα σπρέι νερού, Βάζετε το δίσκο και ψεκάζετε το εσωτερικό του φούρνου με άλλο λίγο νερό.

Ψήστε το focaccia για 20 λεπτά και τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγετε λίγο την πόρτα του φούρνου έως ότου τελειώσει το μαγείρεμα και είναι χρυσό και τραγανό.

paseocomevive@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς!

Ορκωμοσία Τραμπ: Το ευτράπελο της ημέρας με τον γερουσιαστή John Fetterman - «Έσκασε μύτη» με σορτς! (screenshot/X) Μια απόλυτα... γυμναστηρ...