ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ FOCACCIA AL ROMERO:
Προζύμωση Biga:
170 γραμμάρια αλεύρι σίτου.
100 γραμμάρια νερού.
Μια πρέζα ξηρή μαγιά.
Μάζα:
550 γραμμάρια ισχυρού αλευριού σίτου.
400 γραμμάρια ζεστού νερού.
50 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5 γραμμάρια αλατιού.
30 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για βαφή στην επιφάνεια.
Φύλλα δενδρολίβανου (φρέσκα ή ξηρά).
Λίπος
αλάτι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: •
Την προηγούμενη ημέρα, προετοιμάστε την προπαρασκευή της biga τοποθετώντας το αλεύρι, την πρέζα μαγιάς και το νερό σε ένα μπολ. •
Ζυμώστε για να σχηματίσετε μια συμπαγή μπάλα ζύμης και αποθηκεύστε την σε ένα δοχείο που μπορείτε να καλύψετε ερμητικά, αφήστε το να ζυμώσει για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Για μένα το ιδανικό μέρος για να το αποθηκεύσετε είναι ο φούρνος απενεργοποιημένος και κλειστός. •
Για να φτιάξετε τη ζύμη, τοποθετήστε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, τη μαγιά και το μπίγκα σε ένα μπολ, Ενώστε όλα αυτά τα συστατικά και μετά προσθέστε το αλάτι. •
Αυτή η ζύμη είναι πολύ υγρή. ΜΗΝ προσθέτετε περισσότερο αλεύρι, αυτό που πρέπει να κάνετε αν το ζυμώσετε με το χέρι είναι να βάλετε το ένα χέρι στη ζύμη και να τοποθετήσετε το χέρι σας επίπεδο σαν να ήταν φτυάρι και γυρίστε τη ζύμη γύρω-γύρω που χωρίζει λίγο από τα τοιχώματα του καλουπιού, μπορεί να χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για αυτήν τη διαδικασία. •
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο δοχείο με καπάκι και αφήστε τη να ζυμώσει για 45 λεπτά. •
Με τα χέρια σας καλά βρεγμένα, ανασηκώστε τη ζύμη στη μία πλευρά του καλουπιού και διπλώστε την πάνω από την υπόλοιπη ζύμη, επαναλάβετε το ίδιο βήμα στην μπροστινή πλευρά, γυρίζοντας το καλούπι 180 μοίρες για να το κάνετε άνετο για εσάς. •
Στη συνέχεια γυρίζετε 90 μοίρες και επαναλαμβάνετε το δίπλωμα στις υπόλοιπες δύο πλευρές. •
Καλύψτε και αφήστε το να ζυμώσει για 45 λεπτά. •
Στο καλά αλευρωμένο τραπέζι γυρίζετε τη ζύμη, θα έχει πάντα υγρασία, προσθέστε περισσότερο αλεύρι στην κορυφή, φανταστείτε ότι η ζύμη έχει τετράγωνο σχήμα και διπλώστε όλες τις πλευρές της προς τα μέσα, αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. •
Χρωματίστε το ταψί (43 x 33) με άφθονο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη στο δίσκο και τεντώστε την μέχρι να φτάσει στις άκρες. Μπορείτε να πιάσετε αυτή τη ζύμη από τη μία πλευρά και να την τεντώσετε επειδή είναι πολύ εύκαμπτη. •
Με τα δάχτυλά σας, δημιουργείτε τρύπες που δεν αγγίζουν τον πυθμένα σε ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης •
Βάψτε το με ελαιόλαδο, καλύψτε με πλαστικό και αφήστε το να ζυμώσει για 30 λεπτά. •
Χρωματίστε το ξανά με ελαιόλαδο, πασπαλίστε φύλλα δεντρολίβανου στην κορυφή και μερικούς κόκκους χονδροειδούς αλατιού. •
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C / 460 ° F ψεκάστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα σπρέι νερού, Βάζετε το δίσκο και ψεκάζετε το εσωτερικό του φούρνου με άλλο λίγο νερό. •
Ψήστε το focaccia για 20 λεπτά και τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγετε λίγο την πόρτα του φούρνου έως ότου τελειώσει το μαγείρεμα και είναι χρυσό και τραγανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου