Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ.

Σας το έχω πει και άλλη φορά πως στο Facebook βρίσκεις διαμαντάκια.  Άλλο ένα από την ομάδα Συμποσιο από την Κα  Νανά Νικολέρη. Πρόκειται για μια υπέροχη ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ.
Σας την παραθέτω όπως τη βρήκα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι κάνετε τις φλούδες από τα λεμόνια που στύβετε? Τις πετάτε? Κακώς. Εγώ τις κάνω ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ. Μια νοστιμότατη μαρμελάδα με γλυκόξινη γεύση!

Υλικά

Τα φλούδια από 6-8 λεμόνια μεσαίου μεγέθους
Ζάχαρη τόση όση είναι ο πολτός από τα λεμόνια (περίπου 3 ποτήρια μεζούρας)
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξινό
2 μήλα (ξινόμηλα)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βράζουμε για τρεις φορές τα φλούδια από το λεμόνι για να φύγει η πικρή γεύση. Συγκεκριμένα τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με νερό και τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει το νερό. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στο νερό μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει τα ξεπλένουμε βάζουμε καθαρό νερό και τα ξαναβράζουμε. Αυτό το κάνουμε τρεις φορές. Την τρίτη φορά τα καθαρίζουμε στο εσωτερικό τους από τις ίνες ώστε να μείνει καθαρό το τσόφλι. Κόβουμε και το πάνω μέρος που ήταν το κοτσάνι γιατί είναι σκληρό.
Πετάμε ότι νερά έχουμε και τα βάζουμε στο blender με την ράβδο και τα πολτοποιούμε. Μετράμε τον πολτό και όσα ποτήρια είναι ο πολτός βάζουμε σε ένα κατσαρόλι ζάχαρη. Για να είμαι πιο σαφής ο πολτός μου ήταν τρία ποτήρια άρα έβαλα και τρία ποτήρια ζάχαρη. Μαζί με την ζάχαρη έβαλα και τα δύο ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια. Έβαλα και 1/4 του ποτηριού/μεζούρα νερό. Μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τα ξινόμηλα θα έχουν ψηθεί. Αν δεν έχουν ψηθεί άστε τα λίγο ακόμη αρκεί να μη σας καεί η ζάχαρη. Με ένα πιρούνι λιώνετε τα μήλα και προσθέτετε τον πολτό από τα λεμόνια όλα μαζί στο κατσαρόλι. Χωρίς νερό, νερό θα κατεβάσει ο πολτός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, το ξινό και την βανίλια. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Εδώ θέλει προσοχή γιατί πιτσιλάει. Τα αφήνουμε πέντε λεπτά και ανακατεύουμε που και που. Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμη!! Την αφήνουμε να κρυώσει και βλέπουμε αν είναι τόσο πηχτή όσο θέλουμε. Αν είναι νερουλή, επειδή καμιά φορά τα λεμόνια κατεβάζουν νερό, την ξαναβάζουμε στην φωτιά για πέντε λεπτά ακόμα.

Είναι μια περίεργη μαρμελάδα με γλυκιά και ξινή γεύση συγχρόνως. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Δεν χάνετε τίποτα να την δοκιμάσετε και καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους»

  Νέος ψευτογιατρός: Πουλάει 120 ευρώ «αντίδοτο» για εμβόλια κορονοϊού - «Έσωσα δύο ετοιμοθάνατους» (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Υποστηρίζε...